A kommunizmus civilizációs zsákutca volt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján, a budapesti Terror Háza Múzeum és a Fidelitas közös megemlékezésén.

Gulyás Gergely: a kommunizmus civilizációs zsákutca volt
Fotó: MTI

Gulyás Gergely kiemelte:

egy tömeggyilkos diktatúra áldozatai előtt tisztelegnek a kommunizmus soha meg nem torolt bűncselekményeinek egyik helyszínén, a Terror Házában.

Felidézte, hogy a szovjetek 1947-ben ezen a napon tartóztatták le – mentelmi joga semmibevételével – Kovács Béla kisgazda politikust.

Elhurcolásának napja fordulópont volt, világos jelzés azoknak, akiknek még voltak illúziói – mutatott rá.

A miniszter emlékeztetett, mértékadó becslések szerint világszerte 100 millió embert öltek meg a kommunista eszmerendszer nevében, de ennek sokszorosa volt a megnyomorított életek száma.

Gulyás Gergely azt mondta, a "létező szocializmus" elleni harc egyik legfontosabb terepe az emlékezés lehetőségéért vívott küzdelem volt. Ezért emlékezni kell arra a bátor küzdelemre is, amely visszaszerezte az emlékezés szabadságát – hangsúlyozta, köszönetet mondva a múlt feltárásán dolgozó történészeknek és a Terror Házának is.

Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a kommunizmus bukása óta harminc év telt el, az 1989-ben születettek közül sokan már gyermekeiknek mesélik emlékeiket.

Ha valaki a kommunizmus és minden totális diktatúra eszmerendszerét akarja elmagyarázni, akkor fontos elmondani, hogy ezek a döntés szabadságától fosztották meg az embert – közölte, hozzátéve: a kommunizmus, bár nemes célokra hivatkozott, mindent el akart pusztítani, amitől súlya van az emberi életnek.

A főigazgató rámutatott, a kommunizmust nem szabad csupán a múlt produktumaként bemutatni, mert még mindig vannak Európában, akik ezen eszmerendszer alapján szeretnék átrendezni a világot.

Aki 2019-ben a kommunizmus eszméjét elfogadhatónak tartja, annak nincs helye a közéletben, a gazdaságban, a kultúrában, a médiában

- jelentette ki Schmidt Mária.

Szelekovszky Ernő, az 1945-1956 közötti Magyar Politikai Elítéltek Közösségének elnöke arról beszélt: a rendszerváltás óta eltelt 29 év sem volt elég "a magukat demokratáknak hazudó bolsevikok" kirekesztésére a közéletből. Pedig a biztonságosnak hitt mában is észben kell tartani: a szabadságot soha nem adják ingyen – figyelmeztetett, hozzátéve, a fiatalsággal is meg kell ismertetni a kommunista időszak szörnyűségeit.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke hangsúlyozta, a tudás nem mindig jelent örömet: a tudás néha fájdalommal jár, ez azonban megtanít arra, hogy gondoljunk a jövőnkre.

Ha nem emlékeztetjük az embereket a múlt borzalmaira, azok újra megtörténhetnek – mutatott rá Böröcz László, aki szerint ennek ellenére Európában ma is vannak olyan politikusok, gondolkodók, akik egyfajta nosztalgiával tekintenek a kommunizmusra.

(MTI)

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Gergely! Kommunizmus sehol sem volt. De te ezt nem tudhatod, mivel nem nagyon tanultál még politikai gazdaságtan sem! Csal a nagyeszű jenkiknek adták be ezt a dumáT Ők meg elhitték.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezért vagytok most ti JOBBEGEREK )))))))))))))
nevemnick
,,Ezért emlékezni kell arra a bátor küzdelemre is, amely visszaszerezte az emlékezés szabadságát"

Rohadna ki a nyelvetek a pofátokból.
csak úgy....
A két vén komcsi alig teszi ki a lábát...,egyik Ugandába a másik Egyiptomba utazott,közben ez a gülü szemü Gergö , puccsolja öket ...
arcmás
Gagyi náci Gulyás Gergely már csak tudja.
Az egyhetes vizithulla kinézetű fidesznyik éppen készül leszopni Orbánt.
Résnyire nyitotta a száját, amin befér Orbán farka.

A kurva anyátok, ti gecik.
Eljön rátok minden, amitől a legjobban féltek /a háború istene/
Az egész világot kiírtjuk, baszd meg!
arcmás
(igen, Afrikát is)
Az előbb, nem hazudtam, csak szépítettem miattad, hogy ne érezd magad rosszul.
Amerika, Európa, Ázsia, Afrika, Ausztrália, északi-sark, déli-sark, mindenki a földön - tűz által.
Elhiszed, hogy sajnálom?
Pedig kurvára sajnálom.
Megy az egész világ a levesbe mindenestül, mindenkistül.
arcmás
Gulyás Gergely éppen készül leszopni Orbán Viktort.
Ahogy diszkréten résnyire nyitja a száját, amin keresztül befogadja Orbán kicsi péniszét,

Orbánnak nem azért van sok gyereke, mert nagy a pénisze.
Hanem pont ellenkezőleg.
Orbán egy szar szerető - a felesége arca mindent elárul róla.
Hányszor dugta meg Orbán a feleségét?
Ahány gyereke van - gyerekszámban sok, de dugásban kevés.
Orbán nem tud uralkodni magán, sem megszakítottan, sem óvszerrel (nincs olyan kicsi méret ami jó lenne Orbánra, így mindig lejön róla és a korai magömlés miatt megterményekül a felesége - mindig)
verőce21
Részvétem a tömeggyilkos kommunizmus diktatúra áldozatai leszármazottainak.

Február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján szó sem esett a kommunizmus áldozatairól a liberálbolsevik hozzászólóktól, akik most demokratikusnak nevezik magukat.
Ha viszont holokauszt ünnep lett volna!
Ebből is az derül ki, hogy a gonosz, idegenszívű liberálbolsevikok közöttünk élnek, még a mai napig!
verőce21
@Horizont: "...akik most demokratikusnak nevezik magukat"
magyarbakancs
@verőce21: "Február 25-én a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján szó sem esett a kommunizmus áldozatairól a liberálbolsevik hozzászólóktól, akik most demokratikusnak nevezik magukat.
Ha viszont holokauszt ünnep lett volna!
Ebből is az derül ki, hogy a gonosz, idegenszívű liberálbolsevikok közöttünk élnek, még a mai napig!"
TE MOST FIZETETT HÜLYE VAGY ,VAGY SZÜLETETT?
Had kérdezek valamit a jobb oldali diktatúráknak a világon kik fel voltak kenve Isten áldásával, menyi az áldozata mondjuk csak 1900 tól napjainkig?Ki emelve a Magyar történelmet Horthyt.
Hány ember küldtek a halálba a revansista barom ideológiájuk nyomán.?
Don-Kanyar,És a többi polgári áldozat.
Sámannus
Ti vagytok a zsákutca a kommunista csürhétekkel együtt.
Nessy
ha valakit megfosztanak a döntés jogától, a szabadságtól, akkor hogy lehet "liberál"fasiszta?
Addig, amíg több MSZMP tag van vezető pozícióban a fidesz színeiben, addig kéretik halkabban kommunistázni!
Igaz, mi csak a szocializmus építéséig jutottunk, a kommunizmus nem ért ide.
Van olyan ismerősöm , aki mint pártitkár soron kívűl lakást, telefont, autót kapott anno, most hithű fideszes, és nem érti, mi akiket tényleg több atrocitás ért akkoriban, miért maradtunk továbbra is párton kívűliek, és miért nem tetszik sok minden manapság. Tényleg, én sem "értem"!
advocat
Gergely! Kommunizmus sehol sem volt. De te ezt nem tudhatod, mivel nem nagyon tanultál még politikai gazdaságtan sem! Csal a nagyeszű jenkiknek adták be ezt a dumáT Ők meg elhitték.
Aki Én
@verőce21: Milyen hiteles, amikor egy 1981-es születésű fideszes tart előadást a kommunizmusról. Mindezt úgy, hogy a gazdája KISZ titkár volt, annak apja MSZMP párttitkár, kollégái közt sokan párttagok, KISZ titkárok, volt ügynök államtitkárok..., vagyis a kommunizmus kiszolgálói, haszonélvezői. A mai napig.
Látszólag titeket a kommunista propaganda sem zavar, meg az sem, hogy szeretett vezetőtök végigjárja a kommunista rezsimeket, szobrokat avat, koszorúzik amerre jár.
Például a kommunista Kínában szeret koszorúzni ott, ahol tízezer embert, főleg diákot mészárolt le a kommunista diktatúra.
Olyan mélységesen buták vagytok, hogy arra nehéz szavakat találni.
verőce21
@Horizont: Nagyon el vagy butítva, Béjbi! Próbállak kivezetni a jó útra, mert tátott szájjal jársz a lóf@szerdő sűrűben.
Most bepillanthattál a liberálbolsevikok táborába, mert előjöttek néhányan a fényre.
verőce21
@Aki Én: (11:09) Látod milyen ellentmondásban vagy önmagaddal, a mosakodásodban?
Ilyen az, amikor a liberálbolsevik magyarázza a bizonyítványát. Belekeveredik a gonosz, idegenszívű magyarázatába!
Hogy lehetsz ilyen mélységesen buta?
Aki Én
@verőce21: Na, valami ilyesmire gondolok, mikor azt mondom, hogy mélységesen buta vagy.
Nessy
Miután volt szerencsém családostól a kezdetektől a végéig "élvezni" a szocializmust, mesélhet Gulyás, amit akar, meg amit kötelező.
Amikor a békemenet vezetői Csizmadia et., Széles et. Bencsik et. az előző rendszer haszonélvezői voltak, majd jókor jó helyen cseréltek köpönyeget, és ők hitelesek a fidesz számára, akkor nincs miről polemizálni!
verőce21
@Aki Én: Ettől még ellentmondásban vagy a kommunizmus áldozatainak magyarázatában, másra próbálsz mutogatni.
Legfeljebb látszik, hogy nemcsak ostoba, de egy gerinctelen liberálbolsevik féreg is vagy. :)
Nessy
@verőce21: Liberálbolsevik. ?? Bár ha meggondoljuk, hogy O.V és társai állítólag már rendszerváltás előtt liberális eszméket vallottak, miközben a KISZ és az MSZMP oszlopos tagja voltak, akkor ők "liberálbolsevikok"? Így már érthető a jelző. Igaz, hogy értelmetlen szúösszetétel. Kb. a szűzqrva színvonal.
Aki Én
@verőce21: Én vagyok ellentmondásban? Te komcsizol úgy, hogy közben a seggüket nyalod.
Megint az van, hogy magad sem tudod mit beszélsz. Én tényeket közöltem, ha gondolod cáfold. Addig is anyádat bolsizzad te ócska geci. Azt sem tudod mit jelent.
Aki Én
@Nessy: Ez a félkegyelmű @verőce21: annyira ostoba, hogy szerintem a felét nem érti annak amit mond. Olyan ellentmondásban van magával, hogy az már mulatságos. Neki egyébként mindenki libsibolsi, aki kritizálni meri a gazdáját. Az már nem tűnik fel neki, hogy éppen ők azok, akik a bolsi, komcsi tempót nyomják.
Nem véletlen, hogy minden felmérés azt mutatja, hogy a fideszesek ostobák.
Ki másnak felelne ez meg így?
Gondolom azon nem töri a buta fejét, hogy például miért nem volt 2010 óta, a kétharmados igazmagyar kormánynak lehetősége teríteni az ügynöklistát.
Eladott Ország
A fidesz illiberalizmusa meg kész társadalmi katasztrófa. Az illiberális demokrácia olyan, mint mikor „töke van a menyasszonynak.”Mi már ott tartunk a kereszténydemokratikus átalakulásban, hogy a hungarocell és a petpalack füstjét a szervezetünk egyből az engedelmes és alázatos alattvaló kifejlődéséhez nélkülözhetetlen vitaminná és ásványi sókká alakítja. Így nem kell se 800 forintos almát, se 1700 forintos petrezselyem gyökeret vásárolni a dédinek, hanem azt a kis aprót, amit nyugdíj gyanánt kap a három gyerekkel dekorált 47 év munkaviszony után, viheti a pap bácsinak a perselybe. Mert az a két milliárd, amit a templomkert füvesítésére terveztek nem lesz elegendő, mert ennek az Istennek az idejében itt biztos, hogy fű nem terem.
kokopelli
@Nessy: Peche van a Csutignóm évjáratainak!Az akkori hatóságok még dokumentálhatták
a felnövő komcsiutánpótlás adatait, papírjait és "live ökörségeit",ami ugyan nem akadályozza meg
őket abban,hogy letagadják! Nagy túra volt a komcsi-libsi-jobbos-szélső összevissza vonal befutá-
-sa! Mi jöhet még?A nyeretlenek okfejtései arról,amit át sem éltek!Majd a főnök megmondja,mikor
kell lépéstváltani újra jó pénzért? Ez vonatkozik a bérkommentelőkre is!
namihami
Így igaz. És erre a Fidesz és közeli vezetése a legjobb példa.
Klubtag
"Gulyás Gergely: a kommunizmus civilizációs zsákutca volt"
Nahát! Rájöttetek, amit normálisék már évtizedek óta tudnak?

Csak akkor meg mi a redves nyavalyáért akarjátok újrahonosítani egyre több elemét???
A választási csalástól a politikai, egzisztenciális megfélemlítésen keresztül a kiskirálykodásig, az oroszok és kínaiak iránt érzett oldhatatlan odaadástól az ország érdekeinek elárulásáig. Ez utóbbit olyan erkölcsi mélységekből űzitek, hogy ezt még a korabeli "kommunisták" is szégyenlették volna.
kokopelli
Igaza van a soros fideszes történelem tudónak! A "kalandozások" is zsákutcák voltak,
mert utcatábla nélkül eltévedt volna még a főnök akkor is!!
CsipkeRózsa
Schmidt Mária szerint:

"Aki 2019-ben a kommunizmus eszméjét elfogadhatónak tartja, annak nincs helye a közéletben, a gazdaságban, a kultúrában, a médiában" .

Tudjuk, csak annak van helye a közéletben, a gazdaságban, a kultúrában és a médiában, aki a Horthy rendszer eszméjét tartja elfogadhatónak, azt igyekszik visszahozni.

"Aki 2019-ben a kommunizmus eszméjét elfogadhatónak tartja, annak nincs helye a közéletben, a gazdaságban, a kultúrában, a médiában."
Csizmás Kond
Aki nem volt részese sem a rendszenek sem a pártnak az mindenki utálja a kommunista rendszert, de akinek valamilyen köze volt a rendszer mocskához annak nem annyira büdös...
CsipkeRózsa
@verőce21: ma, 14:40

Ne mondd hozzászóló társadnak hogy féreg!
Csizmás Kond
@Horizont: Nem beszéltem mindenki nevében, csak az érdekeltekében.
Nessy
@Csizmás Kond: Tévedni emberi dolog, mondá a sünmalac!
Nessy
@Csizmás Kond: jelenleg azok kommunistáznak a legjobban, akik annak a rendszernek is haszonélvezői voltak!
Csizmás Kond
@Nessy: ...az...csak áldozatnak lenni nehezebb.
Csizmás Kond
@Nessy: ...szerintem ma már nem élnek azok akik haszonélvezők voltak...a végére az is (legalábbis nálunk) ellájtosodott.
Eladott Ország
A fidesz tényleg a leghülyébbeket célozta meg? Már csak azokhoz beszél, akiknek a fejében két vérző agysejt vívja élet-halál harcát? Akkor jó. A skizofrénia szériatartozék és alapkövetelmény a fideszben a gátlástalanság mellett. Az ország közéletének egyetlen hivatalos kommunistája kommunistázza azokat, akik az EP-ben jogállami normákat kérnek számon a kommunista diktatúra felszámolása után fasiszta diktatúrát bevezető volt párttagokon és KISZ-titkárokon. Magyarország az elmeorvosoknak kivételes szakmai terep, valóságos paradicsom. Kövér ezen belül unikális darab, sehol nem található mintapéldánya a gyakorló elmebeteg kommunistának.Az “Apák és fiúk” a jobboldal antiszemita ideológiája, de ezt elég jól cáfolja a Kövér-család útja, ahol Kövér nagyapja még vöröskatona volt, aztán „Szocialista Hazáért Érdemrendet” kapott, ami segítette Kövér egyetemi felvételijét. Kövér apja, Kövér László testvérei és ő maga is MSZMP-tagok voltak, Kövér még az átkos végnapjaiban is a kommunista diktatúra kiszolgálója és komisszárja volt, pártkarrierje az MSZMP Társadalomtudományi Intézetébe repítette. Ott volt Kövér antikommunista ellenálló...
Nessy
@Csizmás Kond: Dehogynem élnek! És nem is rosszul!
Nessy
@Eladott Ország: lehet, hogy "ellenállt" a munkának!
Csizmás Kond
@Nessy: ...nem tudom hány éves vagy...én 63 és az én korosztályomból sőt még pár évvel előbbről sem volt senki vérkommunista...akkorra már kihűlt a hév. Akik voltak már csak az érdek tartotta azokat ott nem az eszme.
kokopelli
@Nessy: az utódaik utódai is még megnyergelték az ajándék- lovakat! Van egy-két un.
ismerősöm,évfolyamtársam,volt bajtársam azokból az időkből! Páran elfelejtették a kez-
detet és a "protekció" fogalmat! (vezérelt amnéziásak!)
Nessy
@Csizmás Kond: Na, akkor mész gyufáért! A korosztályomból kevesen "net függők" :-))
Igen, én is elsősorban rájuk gondoltam! De ettől függetlenül meg tudták keseríteni a párton kívüliek életét, mint vezetők. Viszont a nyugdíjuk nem is kevéssel több, mint annak aki dolgozott!
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerinmtem úgy van jól ahogy leírtam...és innen jobbról nézve tényleg mindenki más balos
Csizmás Kond
@Nessy: ...ezt a függőséget mire érted ?...én nem voltam párttag, és bár nehezebben tudtam előbbre haladni amit tudtam azt senki nem tudta elvenni...mert akit a rendszer vitt az előbb utóbb bukott.
Nessy
@Csizmás Kond: ne keress hátsó szándékot! :-)) Én vagyok internet függő, mióta Életempárja "itt hagyott". És a korosztályomból nem sokan interneteznek.
Nekem több évtizeden át munkaeszközöm volt a számítógép. Még Commodor 64-n kezdtem.
Jobban lehet tájékozódni, mint a királyi médiából.
Csizmás Kond
@Nessy: ...hát szégyellje magát ha ezt tette...na de ha nem betegesen ragaszkodsz a nethez hanem csak más elfoglaltság hiányában az nem függőség. Én is elég sok időt töltök el a neten de csak azért mert még nem lehet kint matatni és unom azt a rohadt tévét...
simmering73
Én úgy látom, hogy a civilizációs zsákutca ti vagytok.
tudode
Nincs ennek a HALFEJ BEJNEK nagymamája, aki elmesélhetné, hogy a MINDENKORI ÁLLAM ERŐSZAK SZERVEZET, és a GAZDIJA étlapjáról rémeSS, de csak a HALÁLBÜNTI hiánycikk:
.
hvg.hu/itthon/20150508_Orban_Viktor
.
Nézzük csak DIÓHÉJBAN!!!
.
A sunyin RENDSZERT VÁLTÓ mit hagy az országára a STADIONERDŐKÖN kívül mást, a gk. tengelyt TÖRŐ köz-, és autópályákkal!
.
Ami bődületes merÉSZSÉG. a tabuk taBÚJA:
.
---- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
.
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
Nem mond semmit a jog-ÁSZ Gergelynek az, hogy VELE EGYÜTT közjogilag érvénytelen a NER Kft, amely POFÁTLANSÁGRA nem volt példa a HONFOGLALÁS óta!!!.
Nessy
@Csizmás Kond: hasonló a problémám. Már jön a jó idő. Igaz, ma majd el fújt a "tavaszi szellő". Nekem az a lényeg, hogy találjak a színházhoz, kiállításhoz alacsony padlós járművet.
verőce21
Bár az Országgyűlés még 2000-ben törvényt hozott a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról, az ebben rejlő üzenet nem jutott el mindenkihez. A szocialistákhoz biztosan nem: néhány éve a párt kongresszusának végén még mindig dacosan harsogták az Internacionálét.
Levéltári kutatások százmillióra teszik világszerte a kommunizmus áldozatainak számát, és felejthetetlen szörnyűségekről szólnak a testben, lélekben megnyomorított túlélők. "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem." - Szolzsenyicin sokat idézett sorai. Nem az orosz emberekről ír Szolzsenyicin – a kommunistákról. Az alja emberekről.
Március 21-én lesz 100 éve, hogy a Tanácsköztársaság képében nálunk is bemutatkozott a kommunizmus. Az orosz hadifogságból hazatért Kun Béla és zavaros cimborái rövid idő alatt elképesztő káoszt teremtettek a háború során kivérzett országban. Szamuely Tibor Lenin-fiúi 133 napon át egyvégtében az országot járták, gyilkoltak, akasztottak. A bitóra kerüléshez már az is elég volt, ha valaki kitűzte saját házára a nemzeti színű zászlót.
(Ettől a nemzeti lobogótól és kokárdától, a kommunisták igazi utódai a lipsik, ma is megvadulnak.)
Mindeközben az éppen zajló béketárgyalásokon nem lehettünk ott, mert az antant nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni Kun Béláékkal. Amikor végre eltakarodtak, Trianonban már készen volt az ítélet: harmadára csonkolt ország, szétdarabolt nemzet.
Ez is a kommunisták bűne!
Negyedszázaddal később jött Rákosi, majd Kádár. "Munkásságukat” ismerjük: népbírósági, majd koncepciós perek, egyházüldözés, Recsk, ÁVH-s borzalmak…Az 1956-os szabadságharc vérbe fojtását minden idők legvéresebb megtorlása követte. Kádár János még a bresciai hiénát, Haynaut is túlszárnyalta gyilkosságokban. A gyilkosok közül később sokan egy csapásra "nyugatos demokratává” lettek.

"A kommunizmus megbukott, mindenféle értelemben – de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni..." - írta Márai.
tulipan
Na persze te Gergő és Shikari köcsög! Mert a köznép NEM NYOMORGOTT, ugyi???
Eladott Ország
@Shikari: A tények bizony makacs dolgok. Az ügynöklisták feltárása mindig a fidesz posztkommunista politikai prostituált bűnöző banda miatt bukott meg. A szarházi bűnöző cigány ráadásul még KÁGÉBÉS igazolvánnyal is rendelkezett. Még ilyen szemétláda politikus Szent István óta nem termett a földön! Már régen az akasztófára érett!
Commenter
@Eladott Ország: ha így folytatódnak a dolgok szépen megéri a 100 éves kort, és nyugalomban fog jobblétre térni. Én nem hiszek abban, hogy a tavasz olyan nagy változást hozhat. Majd megint megünnepelteti magát a március 15-e téren, lesz egy ellentüntetés, és ennyi. Amíg a Néppárt vacillál, ez nyugodtan röhög a markába hogy már a Néppártnak is ő diktál.A Néppártot is egymásnak fogja ugrasztani ebben biztos vagyok. Megint időt adnak neki, és megint életet nyer.
tulipan
@Shikari: Bizony makacs dolgok a tények. Így az összes narancsos volt és jelenlegi kommunista a vörös csillag árnyékában tevékenykedik ma is. Szomorú ez, hogy van még ennyi agyhalott!
tulipan
@Commenter: Az orbánizmus A valódi izsákutca! T.i. egy átnevezzett Hitleráj!!!
tulipan
@Shikari: Nyugodtan magyarázzátok a narancsos-náci bizonyítványotokat, Ti a kommunista emlőkön nevelkedett és azt most újra bevezető, mocskos tolvajok és felforgatók!
tulipan
@Shikari: Ez a Te asztalod narancsos Nácikám!
tulipan
@Shikari: Téged figyelve, el is hiszem, seggnyalókám!
kokopelli
@tulipan: Az a szomorú,hogy anno egy politikus SEM a kommunizmusról,hanem a szocializmus-
ról beszélt! Az MSzMP nevében sem a kommunizmus áll! A viccek is a szoc.-ról szóltak!
-Igazgató et:.."Elvtársak elindultunk a kommunizmus FELÉ vezető úton!!!"...(taps)
-Portás bácsi:"Igazgató elvtárst!.. éhes vagyok!" (ajha???)
-Igazgató et:.."Pofa be! Menet közben nem eszünk!!"..(ejha!!!)...(az öregek meséltek ilyeneket!)
Aki Én
@Shikari: ,,A kommunisták kései utódai a liberálisok!"

Ebben nagyon igazad van.
Orbán Győző MSZMP párttitkár fia Viktor néhai KISZ titkár később a Liberális Internacionálé alelnöke lett.
Látom kezded kapiskálni a dolgot :)
tulipan
@kokopelli: Hahaaaa! Bizony, én még emlékszem, az ilyen, lehetóleg, nem túl hangosan és kiszámű közönségnek elóadott viccekre!

Figyuzz!

Ennek zsufúlt napja lehetett tegnap! :)))

hvg.hu/itthon/20190227_Titokban_probalt_magyarazkodni_a_Fidesz_a_nemeteknel?s=hiygutt
nevemnick
@tulipan: Pávatáncos narancsos góré parancsba adta a sz..jankóknak, hogy óvodás módra mentegessék a fidesz qrmányt a stratégiai partnernél, majd beígérték a 800 órás rabszolgatörvényt, a haza javára.
(A Gordiuszi csomó költözzön beléjük)
tulipan
@Shikari: Eszerint neked jobb is hogy nem jutott, mert beledöglenél!!! :)))
tulipan
@papa.49: Nehogy má! Ezek narancsos orbanisták! Ez = a náci kommunizmius ! :)
kokopelli
@tulipan: Én mint kis srác,mindig füleltem a vaterék "öblögetésénél a szaletli"-ban az ilyen
viccekre ! Akkor már értettem őket,és az ilyenek maradnak meg,az emlékezetben!Lehet,hogy
ők mentettek meg a "mozgalmi harctól" a kapitalista,kizsákmányoló,emberiség-ellenes nyugat
ellen,ahol nagy "szerencsétleségemre" kikötöttem! Enyhítő körülmény,hogy a DDR-t mint elret-
tentő fogalmat már annak előtte megismertem !
kokopelli
@tulipan: (09:18 ma)
Jó helyen probálkoznak a magyarázkodással!Baden Württenbergbe érkeztek anno a z
"elüldözött" schwábok!Igen nem a kitelepített,hanem az elüldözött=vertriebene családok!
..és ez az alulmegvilágított ß@rjankó még ott akar nyálazni!A sógornőm egész családját
oda wagonírozták be,de az édesanyja a nővérével volt utolsó órás terhes,és ők maradhat-
tak! A többi nagynénit és nagybácsit bewagonírozták!...és kik lettek a vesztesek?Akik örül-
tek,hogy maradhattak! A fél "Békás" a hegyről eltünt! Mit akarnak ezek ß@rhuszárok éppen
Baden-Württenbergben? ...megbocsájtást?
tulipan
@kokopelli: Ezt nem tudják, a marhák! :)))))
kokopelli
@tulipan: A repülőgépről ('70 évek) átszálltunk Drezdában a Lipcsei vonatra,amikor a Bitterfeld-
ben a volt "IG Farben" vegyikombináltját "rekonstruóztuk tervileg",és ott a vonatra várva megszó-
lítottak a PU.-on magyarul beszélő idősebb bácsik,akik elmesélték,hogy inkább ott akartak ma-
radni,mivel abban reménykedtek,hogy onnan hamarabb visszatelepülhetnének a "hazába!" Ve-
gyes svábok voltak,Pécs mellől,Óbudáról,Budafokról stb! Sokszor találkoztunk velük,és néha
adtam nekik "Jakobs" kávét,amit gyorsan az Intershop-ban vettem meg ($)!Őket a magyarok do-
bálták ki,hogy jópontokat szerezzenek az elvtársaknál,akiket az Orbán később kizavart a bicská-
jával,és a H.Kohl a sok százmillió DM-jával! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.