Kilépett a Jobbikból és annak országgyűlési frakciójából Hegedűs Lorántné. Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta.

Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel

- tette hozzá az MTI-nek e-mailben is megerősített Facebook-bejegyzésében.

A képviselő a parlament honlapjának adatai szerint keddtől politizál függetlenként.

Hegedűs Lorántné is kilépett a Jobbikból

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus a Jobbik alelnöke volt.

Tekintettel az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre, az Országgyűlés elnökének bejelentettem a kilépésemet a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének lemondásomat párttagságomról, s így a pártban betöltött összes tisztségemről – írta közösségi oldalán Hegedűs Lorántné.

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta.

Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost. Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben.

Dúró Dóra reagált a hírre

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kedden újságíróknak azt mondta:

nagyon sajnálja személyesen és pártja nevében is a történteket.

Hegedűs Lorántné és egész családja a nemzeti oldalon egy ikonnak számított, sajnálják, hogy ilyen sokáig asszisztáltak ahhoz, hogy a Jobbik eredeti irányvonalától eltérítsék a pártot, és Hegedűs Lorántné személyesen is, alelnökként is részt vett ebben – fogalmazott.

Reményét fejezte ki, hogy ez a kilépés üzenet azoknak a jobbikosoknak, akik akár Hegedűs Lorántné személye miatt maradtak ott, hogy nincs értelme a pártban maradni, hiszen "a nemzeti ügy képviselete elveszett a Jobbikon belül".

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A legkisebb látszata is kerüljön el annak, hogy a Jobbik felé még csak gondolatban is közelednék. De azt mondom, hogy ezzel inkább erősödött a Jobbik (és a demokrácia is).
Mehet az asszony a Kálvin térre! Ott a helye.
Igazi női csapatot fog alkotni mondjuk a Kúrónórával. Igaz, nem isisista, de hungarista csapat lehet belőlük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kolnidre
Ha ránézek erre a ribancra már hánynom kell.
namihami
A legkisebb látszata is kerüljön el annak, hogy a Jobbik felé még csak gondolatban is közelednék. De azt mondom, hogy ezzel inkább erősödött a Jobbik (és a demokrácia is).
Mehet az asszony a Kálvin térre! Ott a helye.
Igazi női csapatot fog alkotni mondjuk a Kúrónórával. Igaz, nem isisista, de hungarista csapat lehet belőlük.
Eladott Ország
Van néhány évnyi fáziskésés abban, hogy a posztkomcsi fideszesekkel való összefogás mostanra érte el az ingerküszöbét.
Nagy veszteség ez, de nagy ikon azért a képviselői állását megtartotta. Mi Hazánk Mozgalom (Toroczkai-Dúró-Volner-Novák és mások) gerinces aknamunkájának köszönhetően szivárog a Jobbik. És pláne mióta Sneider Tamás pártelnök három évvel ezelőtti esküvőjének pikáns részleteivel két napja csúcsra járt a nemzeti elborzadás. Igaz magyar ember addig sem gondol arra, hogyan kotorászik a NER a zsebében, a magánéletében, az agyában, a jelenében és jövőjében. A fidesz zsebéből lóg ki ez szélsőséges alakulat, szerintem olyanok is vannak, akik úgy gondolják, a Fidesz vezényelte le ennek a frusztrált szerveződésnek a létrejöttét. Megejtő, ahogyan a fideszt szélsőjobbról előzve ekézik, szidják az ellenzéket, a Jobbikot, és hozzák a kötelező gyurcsányozást, miközben minden második mondatukkal imádják, helyeslik a kormány intézkedéseit, ahogyan a legelvetemültebb fideszes propagandistákat túlszárnyalva parádéznak a fideszes médiában és ráncolják a homlokukat azon, hogy micsoda színjáték, amit az ellenzék művel. Szerintem ezért nem szükséges külön pártban ücsörögni és mímelni az ellenzékiséget, majd önérzetesen megsértődni, amiért annak neveznek, aminek látszunk.
CsipkeRózsa
Nagyon helyes, a szélsőségesebbek léptek ki eddig. Ő is közéjük tartozik.
tudode
Nem veszik észre EZEK az ellenzékiek, hogy RÁLÉPTEK a NER aknácsKÁJÁRA!
.
Hol van már az SZDSZ, az MDF,, a kisgazdák, akivel SOHASEM, aztán mégis!
.
Hogy a HŐN ÁHÍTOTT egypárt rendszerben mi értelme van még mindig IDŐT pocsékolni annak a koaliciÓCSKÁNAK az ellenzéki pártok SZÉTZÜLLESZTÉSÉHEZ az talány!
.
Ahelyett, hogy inkább a TAGÁLLAM lerobbant feladatait BUZERÁLNÁK akkor, amikor már a TÁRSADALOM megosztása tajSIKER, a parlamenti ülések megtekintéséből már a NAGYKÖZÖNSÉG elől KIZÁRT A BAZÁR!
bencemacska
Ő csak a "keresztényi megbocsátást" gyakorolja!
Még egy templomba állíthatnak Horthy szobrot!
Eladott Ország
És szép lassan átszivárog a fideszbe, amitől elveszíti az eddigi "náci" minősítést - SŐT! Megélhetési politikuskurva, a rendszer lebontásában nem érdekelt. Ennek a férje a nagy hortysta antiszemita, rasszista lelkész, akkor értem a vonzódását a fideszhez. Ha ekkora qrva nagy elvei vannak, akkor adja vissza a mandátumát a Jobbiknak, akitől kapta! Hogy fér össze az elveivel az, hogy csak listán került be a OGY-be, és nem adja vissza a mandátumát? Ez a "bort iszik, vizet prédikál" esete.
papa.49
@namihami: Még a Bácsi Diána hiányzik a veretes csapatból ))))))))
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 14:16
Ugyanolyan, mint a férje és az apósa!
justhpeter
Sokáig fog engem izgalomban tartani ez a hír, de igyekszem majd úrrá lenni rajta.
ittott
@bencemacska: kösz.most már nyugodtan fekszem le. altató sem kell.
human
A fidesz logikája szerint most, hogy egyre több rasszista hagyja el a jobbikot még rasszistább a jobbik. Fidesz logika. Illiberális.
namihami
@papa.49: Arra nem is emlékeztem. Mondjuk, a hiánya nem okoz álmatlan éjszakákat.
colibri
Az a szépséghibája a kilépésnek, hogy megtartotta a mandátumát. Ha egyénileg szerezte volna, még megérteném. De mivel Jobbik listáról került a parlamentbe, ezért ha a párttól megválik, a képviselőségtől is meg kellene válnia. Sajnos nem ezt a gyakorlatot viszik a képviselők és ezt csak azért tehetik meg, mert ez a téma nincs normálisan leszabályozva.
papa.49
@ittott: Ha emlékszel rá vagy 10 éve volt egy nyiltan fasiszta szerveződés annak volt a vezetője ...
moareka
Összegyűlt a radikális zsidózó, cigányozó banda. Férjura meg Horthy szobrot avat, a véresszájú gittegylet újra alakul, és sajnos lesz annyi hülye, akik "táptalajt" adnak ennek az eszement veszélyes bandának...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.