Csupán 161 napot tévedett a térdprotézis-műtétet mutató várólistánál.

Hétfőn tartott sajtótjékoztatót Kásler Miklós EMMI-miniszter és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár a várólistákról. A miniszter akkor azzal büszkélkedett, hogy már csak 28 ezren vannak a várólistákon a korábbi 70 ezer helyett, és a várakozási idők is csökkentek.

Kissé benézte Kásler miniszter a várólistákat

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A miniszter szerint a cél az, hogy a nagyobb műtétnél 180, a kisebb műtéteknél pedig 90 napnál ne várjanak többet a betegek.

Kásler megemlítette – írja a 444 –, hogy  

ma a legtöbbet, 126 napot a térdprotézis-műtétre kell várni, ezt követi 88 nappal a csípőprotézis-műtét.

Dr. Kunetz Zsombor orvos azonban a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a számok nem stimmelnek.

Ilyen számot nem tartalmaz a hivatalos NEAK várólista térdprotézis-műtét nyilvántartása, de 287-et (átlagos várakozási idő), illetve 668-at (max. várakozási idő)

Dr. Kunetz Zsombor MBA

Tegnap nagy dérrel-durral bejelentette Kásler, hogy immár megérkeztünk Európába, mert oly drasztikusan csökkentek a várólisták, hogy nocsak! Azt mondta: "Ma a legtöbbet, 126 napot a...

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kásler miniszter úr vagy hazug vagy buta. Lehet választani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Kásler miniszter úr vagy hazug vagy buta. Lehet választani.
Sámannus
Lehet, hogy az Arhangelszki listákat emlegeti, mert azok biztosan rövidebbek, ahová talicskázzák a pénzt kifelé.
Nessy
@Mirabilis: Tökéletesen igazad van! Amikor az egészségügyiek tüntettek, akkor a kedves paciensek otthon ültek. Aztán amikor a rendelőbe órákat kell várni, bár két hónapos időpontra jöttek, akkor lázonganak. van aki szerencsétlen asszisztenssel kiabál.Hasonló a helyzet a várólistákkal is. A több hetes CT - MRi - UH vizsgálatnál is.
Tessék hinni a kormánypropagandának. Ja, hogy köze nincs a tényekhez? Ezt akarták a zemberek, akkor most silentium!
colibri
Szóval ez a Kásler már csak orbán bizalmát élvezi, mert aki valótlanságokat állít, az orvosi és miniszteri szinten is hiteltelen, vállalhatatlan!
cikicakk55
@Nessy: Szerintem a zemberek nem ezt akarták. Azokkal kéne váró listázni,akik minden zsarolás,minden érdek nélkül szavaztak a Fideszre. Ugye azt minden normális Magyar ember tudja,hogy nem 2,6 millió ember szavazott önként és dalolva,teljes meggyőződésből a Fideszre. Már alapból át volt variálva a választási törvény,de erre még rátettek pár lapáttal. Határon túli Magyarok, megzsarolt közmunkások,megvásárolt cigányok. Akik tényleg saját akaratból szavaztak a Fideszre, azok még 1 millióan sem voltak. Magyarország lakossága kb 9,5 millió ember. Az az egy millió aki ezt akarta,azt szívassák csak a várólistákkal,azok fizessék a Románok,Szerbek,Ukránok új stadionjait,kórházait,iskoláit. Sajnos ilyen nincs ebben az országban,pedig ez lenne az igazságos. 8,5 millió ember szív 1 millió miatt.
papa.49
Bolondkasler kár volt hánykolodnod !!!
Dr plágium
@human: Mindkettő és olyan ostoba hogy annak már fájni kéne neki
RonaGyuri
Nem csak a matek sántít

ha viccelni volna kedvem, akár azt is mondhatnám, hogy olyan az adjon isten, mint a fogadd isten

A derék 444,.hu számol be róla, hogy „Hétfőn tartott sajtótjékoztatót Kásler Miklós EMMI-miniszter és Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár a várólistákról. A miniszter akkor azzal büszkélkedett, hogy már csak 28 ezren vannak a várólistákon a korábbi 70 ezer helyett, és a várakozási idők is csökkentek.”. S itt hangzott el, hogy „a cél az, hogy a nagyobb műtétnél 180, a kisebb műtéteknél pedig 90 napnál ne várjanak többet a betegek.” és „ma a legtöbbet, 126 napot a térdprotézis-műtétre kell várni,”.
Erre a portál tudta közölni, hogy „Csupán 161 napot tévedett a térdprotézis-műtétet mutató várólistánál.” Amihez hozzáfűzte: „a hivatalos NEAK várólista térdprotézis-műtét nyilvántartása, 287-et (átlagos várakozási idő), illetve 668-at (max. várakozási idő)”
justhpeter
Nem mindegy mennyit tévedett ? Kinevezése előtt sem volt egyiknek sem fogalma az egészségügy valós helyzetéről. A lényeg az Orbán ölébe való belesimulásról szól., ahhoz pedig sem ész, sem tudás nem kell. Igaz, nincs is nekik.
tulipan
@durbincs: Te szerencsátlen narancsonyik seggnyaldosó, félfaroknyi Sügér, há mán meg meg mit nyüszítessz megint a Ploestibeli, a narancsosok áltak havonta téritett bányakecódóban? Jah, hogy lápi lapos homlokokból ily gondolat ? összenőtt szemöldökkel ? 52 szőrös talpal ?csak marék tökmag ésszel ? de kissé morbid ? de hisz Te egy valódi Neander-völgyi Csökött -falvai vagy, ugyi?
tulipan
@RonaGyuri: Nem mindegy? A matek minden vonalon sántít, minden egyes narancsos hiénánál!!!
csipetke
Kásler is csak egy biodíszlet orbán bandájában,aki a gazdája parancsára azt mond,amit az szeretne.Egy bólogató-jános a többi között.Hogy igaz-e,vagy se amit mond,azzal nem foglalkozik.Majd elmondja a Miatyánkot 2x,oszt jóvan
csipetke
@human: tegnap 20:41 Így,ebben a sorrendben...
RonaGyuri
Igazából nem is benézte, hanem derék matyar statisztikusokkal dolgozik! A 90-es évek elején többször beszélgettem a MÁV egyik vezető statisztikusával, s egyszer rákérdeztem a remek járat-pontossági adataikra. Mint kiderült ők nem csak hogy nem tekintenek késésnek egy értéknél kisebb késést (valamiért 7-8 perc rémlik), de a számolásoknál 0-vak veszik figyelembe!!! =))
balos
A fideSS szlogenje:CSAK AKKOR BESZÉLÜNK,HA HAZUDNI KELL!
simmering73
Maradjunk a ténynél: ez az ürge hazug és aljas.
Desischado
-gerinctelen, hazug takony: ez vagy kásler!
volvós
Vén pedofil köcsög felolvasta, amit viktorka a kezébe adott...
emerencia
@Nessy: tegnap 21:09 Remélem, hogy azt a silentiumot csak dühödben írtad le, nem gondoltad komolyan. Tudomásul kell venni, hogy nemcsak az egészségügyben dolgoznak az emberek rossz munkakörülmények között kevéske bérért. A versenyszféra termeli meg gyakran szintén rossz körülmények között, bizonytalanabb munkahelyeken a humán szféra részére azt a forrást amit a politikusaink "sikeresen" elzabrálnak saját passzióikra. Abban egyetértünk, hogy ez így nincs jól.

Irreális elvárás az EU alulról a második legkisebb jövedelmű népétől elvárni, hogy paraszolvenciát és adót is fizessen valamint még tüntessen is az egészségügyi dolgozók jobb béréért ha azt akarja, hogy betegen legalább a körülményekhez képest odafigyeljenek rájuk. A rezsim kegyetlenül elvonja a profit szférától, majd egyszerűen ellopja a humán szférára szükséges pénz jelentős részét. Ez ellen kellene összefogni és tiltakozni mindannyiunk érdekében! Azzal viszont nem lesz jobb egyetlen egészségügyi munkavállaló helyzete sem, ha a betegeken ill. a cseppet sem jobb helyzetben lévő honfitársakon áll bosszút sértődöttségében.
emerencia
Megnézhetné Kásler a szakorvosi és diagnosztikai várólistákat is. Talán kevesebben halnának meg hazánkban, ha azok is idejében bejutnának idejében, akiknek nincsen protekciójuk.
sokanvagyunk
Kásler meg lehet elégedve a várólistával - itt egy napon belül, várólista nélkül boncasztalra került...
ágimami
@human: tegnap, 20:41 Szerintem mind a kettő!!
kissé felnőttem
@human: a kettő együtt is lehet ugye? én arra tippelek inkább
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló, félaroknyi Sügér, ott a Ploesti bányakecódban! Tudod, pici répácskás és agyacskás és kiherélt szőrnyecském, gyárilag tökhülye Te vagy! Részvétem!
papa.49
Bolondkaslar benézhetnél a pécsi gyermek klinikára esetleg !!!
tulipan
@Mirabilis: Összegyűjtötted nekik! :))))))))
advocat
Csökken a várólista. Igen! Van aki inkább belehal. Vagy megcsinálják maszekban! Aki bírja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.