A BRFK nyomozói elfogták azt a két férfit, akik több budapesti lakásba is betörtek. Az egyik elkövető közel 51 millió forint értékben lopott főként ékszereket, karórákat, valamint készpénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Betörési Osztályának nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve 2019. február 21-én este Budapesten, a Podmaniczky utca és a Ferdinánd híd kereszteződésénél megállítottak egy autót, mert a rendelkezésre álló adatok szerint annak utasai fél órával korábban a teraszajtót befeszítve betörtek egy újlipótvárosi lakásba. A rendőrök az autó átvizsgálásakor megtalálták a feltört lakásból származó laptopot, női ruhákkal teli bőröndöt, vezeték nélküli töltőegységet és lefoglaltak olyan szerszámokat is, melyeket a páros a bűncselekmény elkövetéséhez használhatott – olvasható a BRFK közleményében.

"A nyomozók a 32 éves budapesti L. Tamást és a 29 éves szintén budapesti V. Márkot elfogták, az általuk használt gépkocsit lefoglalták és mindkettejük lakhelyén kutatást tartottak. A két férfi lakásából nagy értékű karórák, laptopok, mobiltelefonok, ékszerek, adathordozók, fényképezőgép, fotóobjektív és egy autókulcs került elő. Az eljárás során kiderült, hogy a férfiak 2019. január 14. és február 21. között három budapesti lakásba törtek be, valamint V. Márknak egy másik, XIII. kerületi lakásbetörésért is felelnie kell az eljárás során, ahonnan közel 51 millió forint értékben lopott.

A BRFK Nyomozó Főosztály Betörési Osztály nyomozói L. Tamást és V. Márkot lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2019. február 24-én elrendelt" – áll a közleményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.