Több tízmilliárd forint nagyságrendben von el pénzt a kormány a Fidesz számára szimbolikus jelentőségű területekről.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint

22 milliárd 860 millió forintot vettek el a Miniszterelnökség egyházügyi támogatásaiból.

Az Erzsébet-táborok támogatásából összesen

6,2 milliárd forintot vonnak el, és 920 millió forinttal csökken a Maccabi Játékok támogatása. A határon túli magyarok támogatását intéző Bethlen Gábor Alap 26 milliárdos költségvetését összesen több mint 7 milliárddal kurtították meg.

A Kósa Lajos vezette Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség 500 millió, a Garancsi István irányította Magyar Természetjáró Szövetség 450 millió forintot veszít. A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium maradványából 60 milliárd forint felhasználását nem engedélyezi a kormány.

Több tíz milliárdot von el a kormány az egyházaktól és sportszövetségektől is

Más területekre viszont többet költenek:

3,2 milliárd forinttal növelik a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség költségvetését. 23,4 milliárdot fordítanak a BMW leendő gyárának helyt adó Debrecen Észak-nyugati Gazdasági övezet infrastruktúrájára. Egy meg nem nevezett társaság tőkeemelésére 8,5 milliárd forintot fordítanak, az Eximbank tőkeemelésére 12,1 milliárd forintot szánnak, 29 milliárddal növelik a falufejlesztési program támogatását, és 1,6 milliárdot kap a TEK.

A zárolások túlsúlyban vannak a többletköltésekhez képest, de a lap szerint egyelőre kérdés, hogy mi az oka a váratlanul jött kormányzati szigornak.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Népszava)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Akkor most hasít a magyar gazdaság vagy sem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Bajsza meg a GUMI DOMINÓ!
.
Megérkezett, már a boríték is HELYESÍRÁSI HIBÁVAL, a tartalma az az ORSZÁG SZÉGYENE! Azaz egy TÁL MELEG ÉTEL ára megy a kukaholdingnak, az éhező gyermekek szája elől!
.
Ha eszénél van ez az ORSZÁG ezeknek a NapóLEÓKNAK nem egy egy voksot sem, mert EGYIKÜKRE SEM LEHET felnézni, mert ALÁVALÓK!
nevemnick
Számolatlanul megy a pénz a fideszes csatlósoknak idehaza és külföldre.
Ilyen ocsmány, undorító kormánya még nem volt az országnak.
Yoda69
@terlasz: Tolunk mar elvette amit lehetett. (Manyup, oktatas, egeszsegugy stb) Igaz az egyeni bankszamlakhoz meg nem nyult hozza, de ami kesik nem mulik. Ahogy szorit a cipo... Varga mar egyebkent is belengette, hogy a magyar adossagot jobb ha a magyar csaladok cipelik a multik helyett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.