A jegybank 330 pontból álló programot tett közzé.

Közzétette 330 pontból álló versenyképességi programját a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán.

Azt írták,

a 12 kulcsterületet lefedő program célja a magyar gazdaság sikeres felzárkózásának támogatása az ország erőforrásaiban rejlő növekedési tartalékok mozgósításával.

Ennek legfontosabb forrása a magyar tulajdonú kkv-k termelékenységének javulása, versenyképességének fejlődése, amit a bankrendszer hatékonyságának javulása és az alternatív finanszírozási formák (tőzsde és vállalati kötvénypiac) számottevő bővülése támogathat.

A javaslatok kiterjednek az egészségi állapot javítására, a korszerű tudás megszerzésére és a családalapítás, gyermekvállalás támogatására is.

A javaslatok figyelembe veszik a sikeres nemzetközi tapasztalatokat, de minden esetben az aktuális magyar helyzetértékelésből indulnak ki – írták.

Az eredményekhez hosszú távon is biztosítani kell a fejlett országokhoz képest évi, legalább 2 százalékpontos növekedési többletet, amivel 2030-ra Magyarország elérheti Ausztria fejlettségének 80-90 százalékát és megduplázódhat a nettó reálkeresetek értéke.

Forrás: MTI, Portfolio

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Annyira csodát tettetek ti itt a rendszerváltás óta közös erővel, de főlegpláne mióta egy leselejtezett focista lett a király, hogy az valami beszarás. Mert csak csoda kell ahhoz, hogy az egyszerűagyú kisember amúgy sem túl barázdált agya odáig simuljon, hogy még tapsikoljon is, amikor eladják a lába alól a földet, a feje fölül a tetőt. Hát itt van olyan, aki istenbizonyra elhiszi, hogy egy lúdtalpas-agyú gázszerelő szakmunkás a csoda hét éve alatt fel tud kapaszkodni a szakadt kockaladától a milliárdos jachtig. Saját erőből. Az, bazdmeg.Aztán ott az orrtisztítók védőszentje, az ösztönös titkos tanácsadó, akin a legdrágább ruha is úgy áll, hogy hirtelen el sem lehet dönteni, jön, megy, vagy betépett. És akkor még nem is beszéltünk a focikirály nájlonotthonkás feleségéről, aki két pofára vásárolja a földeket, miközben az ura ingajáratban vonatozik Svájc és Azerbejdzsán között. Az egyszerű kisember meg karácsony előtt kap egy marék szaloncukrot és meg kell simogatni a fejét, megvakargatni a füle tövét. Hadd röfögjön boldogan. Mert jön a választás. Mi örülünk, ti meg majd gondoljatok ránk az ünnepi asztal körül ülve, amikor megszámoljátok, ebben az évben fejenként hány milliárdot nyúztatok le rólunk. Csak annyit kérek – ha lehet – ne röhögjetek túl hangosan. Arra érzékenyek vagyunk. Még a végén felébred a gyerek és megint elkezd nyafogni, hogy éhes. Aki nem a propagandát falja reggeltől estig, az tisztában van azzal, hogy gyakorlatilag leszakadtunk és nem csupán uniós átlagban, hanem a régióhoz képest is. Bulgária még mögöttünk van, de ha így haladunk, még ez is változhat. Az utcánkban is voltak egy embernek mindenféle víziói, de aztán a családja kihívta a mentőket és azóta, hogy kapott gyógyszereket, elmúltak neki a víziói. Már nagyon hatékony az orvostudomány. Csak mondom.
kereső
Az ördög a részletekben lakozik! Jön a kkv-k -hoz a "visszautasithatatlan" ajánlat?"
Eladott Ország
Csúnyán lehagynak minket a V4-ek a termelékenységben. 2010-2011 óta semmivel sem lett termelékenyebb a magyar munkaerő, miközben a többi visegrádi országban mindenhol nőtt a hatékonyság. A tőkét és a munkát is figyelembe vevő teljes tényezőtermelékenységünk ráadásul még jóval a válság előtti szint alatt helyezkedik el, amivel szintén egyedül vagyunk a V4-ek között. Milyen virágzó időszakról beszél ez a futóbolond? Itt legfeljebb szóvirágok röpködnek évtizedek óta. Ha lenne eurónk, akkor sokkal jobban kilógna a lóláb, 4-500 euró lenne a nettó átlagbér és az átlag nyugdíj, ami még a leszakadt görögöknél is jóval több. Várom már a virágzó korszakot.
www.portfolio.hu/gazdasag/csunyan-lehagynak-minket-a-v4-ek-a-termelekenysegben.246717.html
papa.49
A cipőt a hentestől )))))))))
Mi a bánat köze van az ország versenyképességéhez az idióta szartolcsynak SEMMI AZ ÉGADTTA VILÁGON, őa a pénzzel foglalkozzon, és ne lopkodja el az kalapítványaiba, meg ne vásárolgasson festményeket, műtárgyakat NEM AZ A FELADATA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.