A Facebookon is közzétett nyílt levelében Gyurcsány Ferenc azzal vádolja Angela Merkel német kancellárt, hogy szemet huny Orbán Viktor "önkényuralmat teremtő, Európa-ellenes politikája felett". A DK elnöke arra kérte a német politikust, hogy miként korábban is sokszor és bátran megtette, most is álljon ki az elvei és a meggyőződése mellett.

Volt miniszterelnökként még soha nem írtam hivatalos politikai levelet egyetlen volt kollégámnak vagy most hivatalban levő kormányfőnek. Most kivételt tettem. Mert az, hogy a magyar kormányfő feldúlhatja hazánkat és veszélybe sodorhatja Európát, az nem kis részben Merkel kancellár felelőssége is

- kezdte a levele előtti bevezetőt Gyurcsány Ferenc.

A magyar pártelnök közösségi oldalán úgy fogalmazott: Angela Merkel felelőssége is, hogy a magyar kormány nem Európa egységén, hanem a bomlasztásán munkálkodik.

Most írok Önnek először, mióta nem vagyok Magyarország miniszterelnöke. Súlyos okom van rá. Nagyon sokan, köztük én is, azt gondoljuk, hogy Magyarországon fojtogató lett a légkör, a tény, hogy a mai magyar kormány nem Európa egységén, hanem bomlasztásán munkálkodik, az az Ön felelőssége is

- írja Gyurcsány Merkelnek.

Hozzátette, hogy szerinte a kancellár talán azért huny szemet Orbán Viktor politikája felett, mert így képviseli a német befektetők érdekeit, esetleg azért, mert meg akarja őrizni az Európai Néppárt egységét.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint nem Angela Merkel tartja a hatalomban a magyar miniszterelnököt, de "mentegető, elnéző" politikájával akarva-akaratlanul hozzájárul ahhoz.

A DK elnöke kiemelte: sok tízmillió eurónyi állami pénzből helyeznek ki országszerte olyan plakátokat, amelyek azt állítják, hogy az Európai Unió bevándorláspárti többsége, benne az Európai Néppárt, Magyarországra tör. Hozzátette, olvasta Angela Merkel arról szóló nyilatkozatát, hogy ezzel nem ért egyet, és majd el is fogja mondani a magyar miniszterelnöknek.

Gyurcsány Ferenc azzal folytatta gondolatmenetét, hogy egy ilyen beszélgetés nem hoz változást, mert utána is "marad a megtévesztett, félrevezetett magyar nép, az erős Európa-ellenes hangulat, a manipuláció".

Ha Németország szemet huny a magyar kormány politikája felett, és csak szavakban áll ki Európa mellett, akkor iszonyatos évek várnak Európára is, Magyarországra is

- foglalta össze véleményét a DK elnöke.

Tudom, hogy érti, mit kérek. Nem én, a magyar választók legalább fele, akik még reménykednek Németországban. És Önben

- zárta levelét Gyurcsány.

Forrás: MTI, HVG

Címlapi kép: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
@kokopelli: Talán azért Merkelnek írt, mert az EPP-ben mind a két jelentős német párt képviselteti magát!
Amúgy jó helyre címezte és okkal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kokopelli
Mit akar elérni ezzel a nyavajgós beß@ri nem a német Kancellár körébe tartozó barom-
sággal! Miért nem az ENSz-főtitkárhoz,a Pápá-hoz,a Trump-hoz stb.-hez fordul egyszerre?
(az albán "Nő-tanácsot" is ajánlanám!) Röhögni rajta szomorú,búsulni nagyon nevetséges!
polar450
@kokopelli: Talán azért Merkelnek írt, mert az EPP-ben mind a két jelentős német párt képviselteti magát!
Amúgy jó helyre címezte és okkal!
justhpeter
Egyet is értek vele és nem is. Az okokat értem, de nem fogja Európa megoldani azokat a gondokat, amiket a haza választóknak kell.
kokopelli
@polar450: ..és mit fog tenni a Merkel? Megőrzi a fonott, padlón álló, titkos gyüjtőben! Az A.
Merkel csak a harmadik személy a rangsorban,tehát van még előtte/fölötte két személy! (;-))
Kookas
@kokopelli: és ki az a két személy???
namihami
@kokopelli: Ha a Merkel (és a német állam pártjai) a sarkukra állnának és némi anyagi és beruházási retorziót mutatnának, akkor Szélkukorit nem ez az impotens ellenzék, hanem a SAJÁT gazdasági támogatói zavarnák el.
Sajnos Merkel is a saját volt és jelenlegi pozíciója megerősítésén dolgozik. Nem ér ránk, persze nagyon nem is akar.
kokopelli
@Kookas: -első helyen álll a "Szövetségi Elnök" (Bundespresident)
-második helyen a:"Parlament Elnöke" (Bundestagspresident)
-harmadik helyen a: "Kancellár" ...(Kanzler)
kokopelli
@namihami: és ha a "Szocdemek" jönnek M.o-n,akkor az SPD zavarja el őket?
Nem lehet azt belpolitikailag elintézni? Az egykori Austria,majd SzÚ megcsinálta,
és most is idegenek intézzék el? "...magad uram,ha szolgád nincsen!"
patyuka
A józanész megcsúfolása az, amikor valaki egy intellektuális vita kapcsán úgy hiszi, hogy neki abba
silány, primitív fröcsögésekkel, idióta címkézgetésekkel be kell szállnia!
Itt is jelentkezett belőlük néhány annyira retardált, amelyik nevezetesen azt hiszi, hogy pl. a fletózás, a hülyegyerekes, csúfolódó jópofizás, az valami észérv... Szegénykéim - ti. szellemileg toprongyok -, a dedósoknál igen, sőt: náluk az kvázi életkori sajátosság, ám felnőttkorban az már defektus, azaz a szellemileg visszamaradtak szokványos megnyilvánulása!
Ha nektek mindössze ennyire futja, hát nyomjá csak, hisz Simicska óta köztudott, hogy a köreitekben hülyének lenni állampolgári alapjog...
bence
Minden oka megvolt Gyurcsánynak a levélírásra ! Azt csak Mi tudjuk , hogy orbán milyen horribilis összegeket herdál el a plakátokra , amik telve vannak hazugsággal ! Angela Merkel jelenleg is meghatározó személy az európai politikában ! Okkal remélhetjük , hogy felnyitja a többi politikus szemét is orbán ámokfutására ! A megtévesztett népet sikerült összeuszítani ! Csak Merkel és az EU parlament képes arra , hogy megállítsa orbánt ! Na természetesen nem szavakkal ! Ha ez nem következik be rövid időn belül , akkor igaza lesz Gyurcsánynak , hogy iszonyatos évek várnak az országra !
cikicakk55
@justhpeter: Abban igazad van,hogy nem fogja Európa megoldani a hazai gondokat,de segíteni tudna ha akarna. Sajnos az Eu minden tagja( és itt a politikusokra gondolok) csak a száját jártatja. Mindegyik tudja,hogy amit Orbán tesz magyarországgal az diktatúra és bűncselekmény.Azt is tudják,hogy Európa ellen is szövetkezik akivel csak tud. Az sem zavarja őket,hogy az Európai országok dolgozóinak adójából Magyarország a legmagasabb összegeket kapó országok közt van és tudják,hogy azt a pénzt Orbán a családja és a barátai gazdagodására fordítja. Legalább ezért tenniük kéne, ha már a magyar embereket nem tartják annyira fontosnak,hogy rajtunk is segítsenek. Nem mi válaszottuk Orbánt. Az a 2,6 millió aki állítólag rájuk szavazott,az úgy jött ki,hogy átírták a választási törvényt+ egy csomó kamu pártot hoztak létre+ az internetes szervereket megbénították. Amennyiben az igazi Fideszre szavazó létszámot írták volna meg,még az 1 milliót sem érte volna el az a szám. Merkel legalább Európáért harcolhatna és tudna is.Elég lenne ha befagyasztanák a Magyarországra szánt Euró milliárdokat. Pár hónap alatt kiderülne,hogy ki az aki szívből Fideszes és ki az aki a pénzért teszi amit tesz. 9 éve csak tologatják Magyarország ügyét.
Borsodi
Jól tette,ő legalább a mi érdekünkben írt Merkelnek,Orbán meg a saját érdekükben írogat nekünk.
Inkább költené a szegényekre akik nyomorognak ebben a nagy jó létben.
Desischado
@cikicakk55: Egyetértek, nekem is ez a véleményem. Megy a szájkarate ezerrel, de nem csinálnak semmit, mert mindegyik a saját politikai és gazdasági pecsenyéjét sütögeti. Torkig vagyok már ezzel. Gyurcsány jó helyre írt, és joggal. Kiváncsian várom, mit lép erre Frau Merkel. Valaminek történnie kellene már végre, különben végünk, de most már tényleg! Meg kell állítani orbánt és a bandáját minden áron!
terlasz
Igaz, de elkésett levél, mert Merkelnek mostanra már csak a béna kacsa szerepe jutott.
verőce21
Nem Merkel asszony feladata megoldani Ferink és még néhány lipsi népszavazásos problémáját! Ez olyan: "Anyu pisilni kell!" nyavalygás.
papa.49
Végül is írhat bárki, bárkinek, de itthon változást csak a nép tudna okozni, de mint látható NEM IGAZÁN AKAR!!!
Mindenki bebújik a saját kis elefántcsontornyába, és hallgat, ez a legnagobb baj, nem a Gyurcsány az aki az élére állhatna a dolognak NINCS IS OLYAN !!!
cikicakk55
@papa.49: ma 06:09
Még is mit tudna csinálni a nép? Őszintén mondj csak egyetlen olyan dolgot,amit a nép meg tudna tenni. Hidd el,hogy kb 7 millió embernek tele a hócipője Orbánnal és a holdudvarával,de képtelenek vagyunk bár mit is tenni.A választás után tavaly áprilisban összejött 100.000 ember és tüntettek az Orbán kormány ellen. Történt valami? Semmi! Békésen lehet tüntetni,csak éppen semmit nem ér. Amennyiben már nem annyira békés a nép és agresszívebben tüntetnek,akkor jön Orbán rendőrsége és kikap pár embert a tömegből,a többire meg ráereszti a könnygázt, a vízágyút,vagy a gumilövedéket. Tudom mire gondolsz,mikor azt írod,hogy csendben tűrünk és kussolunk. Nincs semmilyen fegyverünk Orbánék ellen.Maximum csúzlira futná az embereknek,de az édes kevés. Hiába vagyunk sokkal többen,ha nem áll senki az élére a népnek,ha nem segítenek anyagilag,hogy a vidéki emberek is feljuthassanak Pestre,vagy nem szerveznek egy olyan országos tüntetést,mint annak idején a Taxis blokád volt. Orbán minden jogot elvett tőlünk. Minden az Ő kezében van.Rendőrség,katonaság,bíróság, ügyészség, média.Nem a néppel van a baj,hanem azokkal akik azért kapják a nem kevés fizetésüket,hogy ellenzékként a népet segítsék,támogassák, a nép élére álljanak és vezessék őket.Mi politikailag és jogilag is képtelenek vagyunk tenni bár mit is,hisz nincs hozzá képzettségünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.