Megszüntették a nyomozást a Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra érkezése miatt indult ügyben – erősítette meg a rendőrség szerda este az MTI-nek.

Nem nyomoznak tovább a Gruevszki-ügyben
Fotó: MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több feljelentés alapján 2018. december 18-án rendelt el nyomozást

embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az eljárást a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában 2019. február 22-én megszüntette.

Szerdán több portál a rendőrségi határozatra hivatkozva azt írta:

"a nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt".

Nikola Gruevszkit – aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke – tavaly májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért. Szkopje még aznap nemzetközi elfogatóparancsot is kiadott ellene. Egy héttel később Gruevszki szintén a közösségi médiában jelentette be, hogy megkapta a menekültstátuszt Magyarországon.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most jött el az a pont, hogy a rendőrség a szememben csupán a maffia kormány szekértolója. Ez a rendőrség nem a jogállamiságot és az embereket védi, hanem Orbánékat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
még mit nem még véletlenül kiderül az igazság! =))
human
Most jött el az a pont, hogy a rendőrség a szememben csupán a maffia kormány szekértolója. Ez a rendőrség nem a jogállamiságot és az embereket védi, hanem Orbánékat.
cikicakk55
Úgy csinálnak mint ha eddig nyomoztak volna miatta. Egy pillanatra sem volt kétséges,hogy épp úgy mint a többi Fideszhez köthető bűncselekményt,ezt is eltussolják. Milyen érvényes iratai lehetnek annak,akit köröznek? Tudtommal pont azt mondták,hogy nem voltak iratai,mert mint körözött személynél szokás,minden hivatalos iratát,( főleg az útlevelet) elvettek tőle még a Macedónok. Egyáltalán nem zavarta Orbánt,hogy a hazájában bűncselekmény miatt körözik. Az sem érdekelte,hogy a kiadatását kérték a Macedónok. Nem is vártuk,hogy egyik tolvaj,korrupt, bűnöző elárulja a másik korrupt ,tolvaj bűnözőt. Gondolom jó vastag Euróval kitömött borítékot,vagy táskát nyomhattak Orbán és Polt kezébe ezért a félre nézésért. Azok akik tényleg útlevéllel és dokumentumokkal jönnek ,nekik a türelmi zónában kell várniuk heteket,hónapokat mire eldöntik,hogy jöhet vagy nem. Arról nem beszélve,hogy ha annyira törvényesek voltak az iratai és legálisan jött volna Magyarországra,akkor miért kellett éjszaka szó szerint becsempészni az országba? Remélem hamarosan együtt himbálóznak valamelyik lámpavason a Duna partján.
colibri
Barnabőrűek... és korrupt bűnözők.
nevemnick
Nem értem, hogy miért kellene kurbaszki ellen nyomozni, amikor a góré csak fagyizni, narancslevet inni, és bevásárolni hívta meg?
A jó módotokban csak mindig irigykedtek, a fene se látott még ilyen népet!
namihami
TOVÁBB?
Eddig nyomoztak talán? Na neeeeeee...
F_Viktor
Tehát a magyar rendőrség kinyomozta, hogy ki hozhatta Macedóniából Röszkére Gruevszki elvett útlevelét.
Mert több Macedón forrásban megjelent, hogy a valamikori-, korrupt-, törvényesen elítélt-, hazáját illegálisan elhagyó miniszterelnök nem rendelkezett útlevéllel.
De a magyar rendőrség mégis ki tudta nyomozni (gondolom egy kicsi polt tisztára mosogató péter segítségével), hogy Röszkén útlevéllel a kezében kopogtatott a GYODA kapuján.
Nagy mágusok ezek pintér-legénykék!
csipetke
Poltpéter elsikálásügyi csicska ismét tette a dolgát,gazdája kívánságára.Ennyi.
A bosszantó csak az,hogy ilyen pofátlanul hazudnak a pofánkba...Érvényes papírokkal jött mi?Na ne röhögtessetek...
rokker33
Ez a mocskos szemét Orbán ezt is megteheti büntetlenül.Behozta a korrupt hazug tolvaj fajtáját, majd kap Ő is egy zsíros kis állást, mint az adócsaló Vajna papa a plágium Pali vagy kuszaszemű Gyuri meg nem hagyom ki a bajszos sz.rt sem avagy másnevén a bólogató aláíró Jánost!!Meddig meddig kell még a MI PÉNZÜNKBŐL ezeket a rohadt senkiházi trógerokat eltartani??!!
Desischado
Bár így nyernék a lottón, ahogy tudtam, hogy ez lesz. Már nem tudom, hova bújjak szégyenemben, hogy mit gondolhatnak rólunk! polt elsikáló pétör ismét tette a dolgát.
solidedge
A rendőrség a hatalmon lévő maffia kiszolgálója. Semmi jót ne várjunk tőlük.
justhpeter
Többek között ezért sem mert Polt Pot Brüsszelbe menni.
Macskaszem
Vagyis nyomozás hiányában megszűnt a bűncselekmény. Így volt ez Tiborc 13 milliárdos lopásával, meg az összes többi botrányos lopással, visszaéléssel is.
nezelodo
Gondolom akkora elánnal nyomoztak utána, mint egykor a hatvanpusztai József Nádor féle rezidencia kovácsoltvas, ellopott kerítése ügyében, amely megúszta a szocializmust, de ahogy "magánkézbe" került, egyből a MÉH telepen, az ára meg a játékgépben végezte. Szóval senkinek ne maradjon tátva a szája a csodálkozástól!
Peller Anikó
Nincs itt semmi látnivaló, halaggyanak tovább.
kereső
Nyomozott valaki?-vagy csak úgy lett mondva, mint az Elios-ügyben!
magyarbakancs
Mondjuk ennek a Szar alaknak valaki acél magvast repítene a fejébe mi lenne itt?
Minden egér lukba benéznének nem?
Qqberci
Ha ezt a lehetőséget Oszama bin Laden megérhette volna...
kokopelli
Al Capone és a másik két zsugapartnere kidurran a méregtől,hogy olyan korán
születtek! Ők szívesen kopogtak volna a "Csuti Pate"-nak! (tanulni,tanulni,tanulni!)
human
Mikor Hernádi Zsoltot körözte az Interpol a rendőrség így nem akarta elfogni a lakossági bejelentés ellenére:
youtu.be/DfKWRG2hD2k
Mary
Egy valami nem.világos: ha nemzetközi elfogató parancs van.kiadva ellene, és tudják a Macedónok, hogy hol van, miért nem.jönnek egyszerűen érte? Lekakálni, hogy menedékjogot.kapott, betuszkolni a rendőr autóba és kész, visszavinni, egyből a börtönbe
Amúgy macedón emberek.mondták, hogy tényleg nagy sikkasztó ez a Gruevszki, évek óta Magyarországra lopja át a pénzt, ezért segített neki Orbán, ugyanolyan gazember mint ő
nezelodo
@Mary: Na azért ez a macedón egy gyenge képességű első osztályos ipari tanuló a mi géniuszunkhoz képest...
kokopelli
@nezelodo: ,de kihez menekül majd a "Kárpátmedence géniusza" ha eljön az idő???
Nyilatkozatok a haveri elnököktől?:.."Nem ismertük erről az oldaláról!" ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.