Elmérgesedni látszik helyzet a Spar áruházláncnál, miután kirobbant az arról szóló vita, hogy több szakképzett dolgozójuk esetében nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot alkalmazták alapbérként

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek,

a vélelmezhetően több millió forintnyi elmaradt bérkifizetés, illetve a feltételezett jogszabálysértés miatti elmarasztalás következtében elhagyhatja Magyarországot az áruházlánc.

Bubenkó Csaba hozzátette: azt is kilátásba helyezték a Spar helyi vezetői, hogy a magyar munkavállalók helyett majd a kisebb fizetéssel is megelégedő ukrán, román vendégmunkásokat állítanak be a raktárakba dolgozni.

Egy szakszervezet szerint a Spar elhagyhatja Magyarországot

A Magyar Nemzetnek Pál Péter, a KDFSZ jogásza elmondta, hogy a szakszervezet által kezdeményezett munkaügyi felügyeleti eljárás mellett az érdekvédők az adóhatóságnál is feljelentést tesznek, továbbá az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál és az adatvédelmi hivatalnál is bejelentik, hogy a láncnál nyilvánosan megnevezték azt a dolgozót, aki jogi úton már elküldte követelését a cégnek.

Cikk- és címlapkép: Pixabay (illusztráció)

(Magyar Nemzet)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"– Jellemzően belehajszolják az alkalmazottakat egy olyan munkatempóba, amit folyamatosan fenn kell tartania; sokan betegen is dolgoznak, hogy a teljesítménybérezés miatt ne veszítsenek havonta több tízezer forintot."

Ez nagyon sok munkahelyen így van. Az emberek megpróbálnak még betegen is dolgozni míg végleg le nem esnek a lábukról mert jelentősen csökken a jövedelmük, ha távol vannak. (Sajnos ez is az egyik oka a magyar emberek tragikus egészségügyi helyzetének.) Az alapbér pedig nem sok még így emelés után sem. Azt csak szegény nővérkék hiszik, hogy pl.a kereskedelem az egy Kánaán, ahol mindenki degeszre keresi magát! Még a következő év elején megkapott éves prémiumon is meglátszik, hogy az illető egy évvel azelőtt pl. táppénzen volt.

Kérdés, hogy a fideszközeli szakszervezet és az orbáni lakájmédia miért csak ennél az áruházláncnál kifogásolja ezt a gyakorlatot? Valakinek fáj a foga erre a láncra??? Minden magyart munkavállalót érinthet ez a probléma! Várjuk a többi szakszervezet megnyilvánulásait az ügyben mert az utóbbi "hatalmas" fizetésemelések ellenére a magyar munkavállalók még a bizonytalan jelenléti bónusszal együtt is alulról a második legkevesebbet keresik az EU-ban, különösen a négy legszegényebb magyarországi régióban. Éppen ideje lenne ezen változtatni!
advocat
Hajrá CBA! Mert az legalább magyar. Igaz szarabb, de akkor is magyar seggbe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.