Európa akkor lesz erős, ha a családok Európája lesz, mert ha a migránsok Európája valósul meg, akkor gyenge lesz – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó: "Nem kérünk a kioktatásból!"
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Századvég Alapítvány által Európa jövője: család vagy migráció címmel szervezett konferencián a miniszter közölte, az EU előtt álló kihívásokból viták fakadnak, és ezek a viták az európai parlamenti választásban csúcsosodnak majd ki, amelynek a tétje, hogy erős vagy gyenge lesz Európa.

E kérdés szinonimája, hogy Európa a családok vagy a migránsok Európája lesz-e

- mutatott rá. Hozzátette: abban, hogy melyik úton halad majd a kontinens, az európai polgároknak döntő szavuk lesz májusban.

Szijjártó Péter szerint az erős Európa eléréséhez engedni kell a versenyt az unión belül is, vissza kell adni az európai polgárok és családok biztonságát, folytatni kell a bővítést, meg kell őrizni a keresztény kultúrát és európai identitást, továbbá tisztességes vitát kell folytatni a következő uniós költségvetésről, amelynek a családokat és nem a migránsokat kell a fókuszba helyeznie.

Kifejtette: az újonnan felálló európai intézmények

remélhetőleg migrációellenes és erősen Európa-párti álláspontot visznek majd, és a következő EP, valamint Európai Bizottság az európai családok oldalára áll a migránsok helyett.

A külügyminiszter az EU előtt álló kihívások között említette a biztonsági helyzetet, az ukrajnai konfliktust, az energiabiztonság megteremtését, a tömeges illegális migráció okozta terrorfenyegetettséget, a Brexitet és a párhuzamos társadalmakat.

Megjegyezte: sokszor letagadják azt a tervet és szándékot a brüsszeli bürokrácia részéről, hogy továbbra is migránsokkal árasszák el a kontinenst.

Szijjártó Péter úgy vélte, nem baj, ha vita zajlik az EU jövőjéről, de az baj, ha azonnal érzelmi síkra terelődik a vita, és ha valaki nem az európai mainstream álláspontot képviseli, azt azonnal megbélyegzik.

A vitákat a kölcsönös tisztelet és józanész alapján kell megvitatni – mondta. Hozzátette:

"mi erre készen állunk, de a kioktatásból nem kérünk".

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: a családok Európájának megvalósítása nemcsak demográfiai, hanem kulturális, lelki kérdés is.

Úgy látja, a migráció logikus, működőképes válasznak tűnik, "ott, ahol sokan vannak".

Ugyanakkor amikor Európa feladja saját identitását és a multikulturalizmus oldalára áll, felmerül a kérdés, hogy mihez lehet integrálódni – fogalmazott. Hozzáfűzte: csak a fogyasztói társadalom marad a közös identitás.

Balog Zoltán szerint helyes döntés volt a "Soros-tervet" állítani a küzdelmük középpontjába,

mert az egy olyan szemléletet jelenít meg, amely a legnagyobb veszélyt jelenti: az open society (nyílt társadalom) filozófiáját, amely alapján "aki beenged, az jó, aki kizár, az rossz".

Pedig csak azt kell beengedni, ami jó, és ami rossz, azt ki kell zárni – mondta.

Arról is beszélt, hogy a keresztény hit és kultúra közötti különbség abban rejlik, hogy a hit személyes meggyőződés, amelynek védelme a keresztény közösség feladata, az ebből kinövő kultúra védelme pedig az állam feladata.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Akkor talán egy félművelt linóleumfocista sem kéne, hogy kioktasson mindenkit.
Ez a bárgyú fasz egy politikus, egy diplomata? Kibaszott szégyen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Akkor talán egy félművelt linóleumfocista sem kéne, hogy kioktasson mindenkit.
Ez a bárgyú fasz egy politikus, egy diplomata? Kibaszott szégyen.
RonaGyuri
Petyuska te vagy az emberi hülyeség és aljasság szinonimája! =))
desiro
@Shikari: Anyádat is száműzni veled együtt, nehogy leelljen még 1 ilyen ökröt.
desiro
peti a gazdád aláírt mindent Egyiptomban.
desiro
petike? Te is szívsz valamit, mert nagyon ver a víz?
De addig örülj mert, ha én verlek 1 szív lapáttal az tényleg fájni fog.
Clavigo
@Shikari: Te kretén...Ki akar idetelepedni,,Nyugatról ? Az a 30 ezer szutyok is elhúzott már innen,,akit Orbán apád pénzért beengedett.. Miért vagy te ilyen kib@szottul hülye ,Shikarescu ?
Clavigo
@Shikari: Kár ,hogy életedben még nem jutottál el az EU-ba...Többek között Hollandiába.Nagyon buta vagy te,,ember.
Aki Én
@Shikari: Rád kíváncsiak beteg. Ekkora marhát sehol nem találni a világban, csak orbán seggnyalói között. Világhírű lettél lúzer :)
Nessy
"Nem kérünk a kioktatásból" mondja külügyérünk, aki boldog, boldogtalant kioktat, lehülyéz, bevándorláspártinak titulál!
Aki szerint mindenki hazudik, aki nem pártunk és kormányunk elkötelezett stratégiai partnere, szövetségese, aki nem ért egyet az agymacskáival.
Tényleg az kiabál, akinek a háza ég!
simmering73
@Shikari: Menekül neked ide az apád fasza. Több holland ismerősöm is van, nagyon jól érzik kint magukat. Soha nem jönnének vissza.
nevemnick
@Shikari: te nagyon-nagyon szerencsétlen. A dél-nyugati országrészen már jóval 2010 előtt megjelentek a hollandok, németek, de folytathatnám az angolokkal, franciákkal és újabban a svájciakkal. Részben köszönhetjük nekik, hogy a gazdaságilag elmaradott településeken felvásárolták-felvásárolják a már lassan rommá lévő falusi házakat a hozzá tartozó területekkel, legtöbbjüket az eredeti állapotába állítják helyre, ugyanakkor kb 25%-ban mezőgazdasági, turisztikai, vagy ipari vállalkozásokat hoztak-hoznak létre, ezáltal munkalehetőséget teremtettek az ott élők részére.
Viszont, a jelenlegi helyzetben, amikor is szembesülnek a kormányod létével, már többen is gondolkodnak azon, hogy elhagyják az országot, mivel az állítólagos remekbe,,b@szott" adórendszere, valamint az európai árakhoz viszonyítva az itteni árak, például az ipari nyersanyagban, magasabbak mint odakint, az energia nekik többe kerül, és egyéb, a vállalkozókat támadó illiberális rendelkezések nem elfogadható számukra
Úgyhogy ne irkálj orbáni hülyeségeket, mert nem tesz jót az egészségednek.
kereső
Ne üzengess b+! A külügyérek szégyene vagy! Horn - a pufajkás!!!, több diplomáciai érzékkel rendelkezett mint te,és az egész csapatod.
menekült
Ez hülye, össze-vissza beszél. A migránsokkal a családokat állítja szembe. Ha van a környezetében egy épeszű, megmagyarázhatná neki, hogy a menekülteknek is van családja és sokan családostul jönnek, és az ő családjuk is család.

Azt pedig, hogy nem kell érzelmi síkra terelni a vitát, hát barom kakastarajos, ha hazudozol más nézetet valló politikusokról és pofátlanul sértegeted őket, akkor mit vársz? Nem érzelmi megnyilvánulást vársz, hanem mit? Egy jó nagy pofánvágást? Képletesen persze már meg is kaptad, genyó.
nevemnick
@Shikari: megint hülyeséget írsz. A holland nyugger igen is tesz az adórendszerbe, mert a bevásárlókosara, hetente kétszer többet tartalmaz, mint amit te bodzagyűjtő vállalkozóként havonta megkeresel. Városunkban holland asztalos üzemmel rendelkező, és 28 alkalmazottal, és a német fémipari alkatrészeket gyártó üzem 64 alkalmazottal, valamint egy, az Egyesült Államokba, és Angliába szállító whiskys hordót gyártó is 40-50 alkalmazottat tart.
Úgyhogy, ha nem vagy tisztában a dolgokkal, ne irkálj hülyeségeket.
Na, csőváz.
kokopelli
@nevemnick: ,,,és hányad adták fel a a magyar házacskájukat pár év után?Van egy két isme-
rősöm akik visszaköltöztek az infrasruktúra miatt!Főleg a Balatonról!Volt kollégáim káromkod-
tak a hanyatlás miatt!
dr. prédikátor
@Shikari: A tiedét szopatom cerkóf!!!Had sikítson!!!
advocat
Ez az ember csak erre képes? Semmi önálló gondolat! Igaz, hogy lemondják az útját, de ebből sem tanul? Erre képes. Nem többre! Hát ennyit rólunk, a világban.
tulipan
@desiro: Lehetőleg egy tök lakatlan szigetre, valahol a déli sark körül!
bencemacska
@menekült: ma, 12:23
Én is azon akadtam fenn, hogy kerül a csizma az asztalra?!-:((((
"A Századvég Alapítvány által Európa jövője: család vagy migráció ..."
"E kérdés szinonimája, hogy Európa a családok vagy a migránsok Európája lesz-e"
Ez a kakadu összetéveszti az "allegóriát a filagóriával", "Gizikét a gőzekével", stb, de majd egyszer megtanulja, hogy nem mindegy ám: "sír mellett sz..ni, vagy sz.. mellett sírni"!!!
papa.49
Zselésfejűpruntyi ne csodálkozz ha sohatöbbé sehová nem hívnak meg a NORMÁLIS VILÁGBA !!!
Hülye vagy annak születtél meg az is maradtál !!!
papa.49
@Aki Én: Mentek a fiúk mosakodni ))))))))))))
tulipan
EZ a mániájuk, mint Hitlernek! A többség nem erős", hanem +DEMOKRATIKUS Európát szeretne !!!
Borsodi
Elvégre felsőbbrendű fajnak képzelik magukat,őket se kioktatni se számon kérni,megbüntetni se lehet mert mindenki fölött állnak. Ilyen embereken múlik a fiatalok jövője akkor jobb ha már most elmennek innen.
vadsanca
"Szijjártó: "Nem kérünk a kioktatásból!"" (Ez lehetne a hét vicce!)
Csak nem Te vagy az ÉSZ? Menj el és lapátoljál havat! Azzal is többet érsz!
Sámannus
Úgy látom téged is kioktattak népirtásból kis szoppancs. Kásler tegnap dicsekedett milyen remekül tejesít a halálbrigádotok.
nevemnick
@Shikari: ,, Akkor csak megéri nekik ide jönni! :-))))))))))))) " igen megéri, de nem a migráncsok miatt menekültek ide, mint ahogy az elején írtad.

Ez a különbség, és elég nagy.
Desischado
@vadsanca: Hova gondolsz?! Még dolgozna valamit a rühes bélférge!
Mindenkit kioktatsz te futsalos nyomoronc, akkor tűrd az egyébként jogos kritikát te rohadék here!
tulipan
@Desischado: Hogy képzeled? Normális diplomata reagálás esetán (amiről egyébknt gőzük sincs!) a naancsos rinocérosz főnöke, azon nyomban meneszti! Normális, értelmes ebmert nem tűr meg, maga körül!!!
kokopelli
"Nem kell a kioktatás,mert elég ha a "lóvé" jön! Azt MI úgy nyúljuk le ahogy MI akarjuk!
Van nekünk magunkhoz való eszünk,mert többre nincs is szükségünk"..(Sz@rjártó et.)
evacica
Mi van Petike? Úgy gondolod, hogy a kioktatás csak a ti privilégiumotok?Mert titeket kritizálni nem lehet! Hát ki a fenék vagytok ti egyáltalán?
kokopelli
@evacica: ő pl. "külügyminisztert" tanult! Szép pálya,mert rögtön a "futszál" pálya mellett volt,
ergo paralell végezte a szakmát!...(;-)
bencemacska
Pedig nagyon rá vagy szorulva a csökött agyaddal!
Nessy
A "kioktatás" a fidesz feladata, elsősorban Szijjártóé, őket viszont csak hódolat illeti, s nem bírálat! Feltételezem a "családokon" a saját családjukat értik.
Balogh tiszteletes! Hogy miben és kiben hiszek, az az én legbensőbb magánügyem! Ha már fizetem az egyházakat, akaratom ellenére, legalább a saját hitemet hagyják békén! Me, ott kezsdődik a kereszténység, hogy naponta verem nemzeti színű féltéglával a keblemet, hogy én mekkora keresztény vagyok!
Azért, mert "keresztény kultúra", remélem megcsodálhatom a Milói Vénuszt, Olvashatom Homéroszt , Ovidiust, Platont és a többi görög, római költőt, filozófust.
kokopelli
Igaza van,mert én ha ránézek,el sem kezdem az oktatást!Az idő pénz!
Falra hányt borsófőzelék lenne! Játszon a pad alatt azzal,ami vele egyidős!
papa.49
Zseléfejűfutsalosmajom MÁS SE KÉR AZ ÁLTALAD ADOTT KIOKTATÁSBÓL, ezt nem ártana tudomásul venni !!!
tulipan
Azt azért, jobb, ha tudod,te narancsos Kakadú, hogy mások meg, a narancsos tojásfejek kioktatásából NEM KÉRMEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.