Március 1. és 14. között megosztva közlekedik az 51-es villamos, mert pályafelújítás miatt egy szakaszon pótlóbusz áll be. A hétköznapi és hétvégi pótlási menetrend eltér, bővebb információkat a cikkben közlünk.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint március 1. és 14. között a BKV Zrt. felújítja az 51-es villamos pályáját a Gubacsi úton a Koppány utca és a Kvassay Jenő út között, a Szabadkai útnál, illetve a Magyar Aszfalt megállóhelynél, emiatt pótlóbuszokat közlekedtetnek.

Pályafelújítás miatt megosztva közlekedik az 51-es villamos március idusáig

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Münich Tramspotter

"Hétköznapokon – azaz március 1-én, pénteken, továbbá március 4-8. hétfő és péntek, valamint 11-14., hétfő és csütörtök között az 51-es villamos két szakaszon, a Mester utca / Ferenc körút végállomás felől a Mester utca / Könyves Kálmán körút megállóhelyig, a Nagysándor József utca végállomás felől pedig a Koppány utca megállóhelyig közlekedik. A Mester utca / Könyves Kálmán körút és a Koppány utca között pótlóbusz jár 51-es jelzéssel.

Szombaton és vasárnap – azaz március 2-án, 3-án, 9-én és 10-én – az 51-es villamos rövidített útvonalon, a Mester utca / Ferenc körút és a Mester utca / Könyves Kálmán körút között közlekedik. A Nagysándor József utca felé az 51-es jelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább"

- áll a közleményben.

null

null

A BKK szerint a pótlás ideje alatt a Pesterzsébet felől a belváros felé tartóknak érdemes a 23-as vagy a 23E jelzésű autóbuszt választani, amely párhuzamosan közlekedik az 51-es villamossal.

"Utazását a felújítás ideje alatt is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti célja elérésére.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni" – adja a jó tanácsot a BKK.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.