Baleset mellett balesetezett egy autós Tata közelében, a sofőr és az utasok elszaladtak a helyszínről. A rendőrök gyorsan elkapták őket és kiderült, a sofőrnek jogsija nem volt, a járművet nem íratta át, biztosítás sincs rajta, de amúgy is alkalmatlan a biztonságos közlekedésre.

Személyi sérüléses közúti közlekedési balesetnél intézkedtek a tatai járőrök 2019. február 28-án délután. Tata és Környe között egy szabálytalan előzési manővert követően, egy Peugeot típusú személygépkocsi az árokba hajtott és fejtetőn állt meg – olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A helyszínen a tatai egyenruhások helyszínbiztosítási feladatokat láttak el, amikor egy újabb baleset történt.

Jogsi és biztosítás nélkül rendőrök mellett balesetezni rossz ómen

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A várakozó kocsisorban egy személygépkocsi hátulról nekiment az előtte álló járműbe, majd az okozó autó sofőrje és utasai elszaladtak a helyszínről. A rendőrök azonnal utánuk eredtek és a közelben el is fogták őket.

Kiderült, hogy a balesetet okozó sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Járművét a megvásárlást követően nem íratta át a saját nevére és biztosítást sem kötött rá, valamint a jármű műszaki érvényessége is lejárt.

A járőrök átvizsgálták a járművet és megállapították, hogy az a biztonsági közlekedésre alkalmatlan. Visszapillantó tükrei töröttek, több lámpabúrája is be van törve.

A járőrök a sofőrt és három utasát előállították a Tatai Rendőrkapitányságra. Az autót vezető 24 éves férfi ellen szabálysértési eljárásokat indítottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.