Új kormányablak nyílt Ócsán pénteken.

A Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az MTI-nek a helyszínen elmondta:

a gazdaság erősítése, a magyar kultúra megőrzése és a családok támogatása mellett a közigazgatás korszerűsítése is hozzátartozik ahhoz, hogy Magyarország Európa leginkább élhető országai közé zárkózzon fel 2030-ra.

A hatékony, gyors, polgárbarát ügyintézést lehetővé tevő kormányablakrendszer jól vizsgázik a gyakorlatban; nemzetközi összehasonlításban is a legkorszerűbbek közé tartozik – közölte Tuzson Bence.

Amíg több nyugat-európai országban gyakran órákig kell sorban állni, addig Magyarországon – több mint 300 kormányablakban, mintegy 2500 ügytípusban – átlag 8 és fél perc alatt kiállítják a szükséges okmányt

- mondta.

A budapesti agglomeráció 25 kormányablakánál, a jó szervezés eredményeként, ennél is gyorsabb az ügyek intézése, átlagosan 7 és fél perc. A várakozási idő a fél órát sem éri el

- mondta az államtitkár.

A közszolgáltatások korszerűsítésének következő lépése a kis- és középvállalkozókat érintő ügyek intézésének gyorsítása, az E-ügyintézés elterjesztése, valamint az adatszolgáltatás egyszerűsítése, felgyorsítása a földhivatalokban – tette hozzá az államtitkár.

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere elmondta, hogy az új intézmény 56 millió forint ráfordítással valósult meg a város központjában, és egyszerre hat ablaknál intézhetik ügyeiket a polgárok.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a ti közigazgatásitok inkább kórszerű, mert tudatlanok vagytok és gátlástalanul loptok!
RonaGyuri
a ti közigazgatásitok inkább kórszerű, mert tudatlanok vagytok és gátlástalanul loptok!
Clavigo
Tuzson Punci... Mennyiért államtitkár ez a félmajom ?
tudode
A félresikerült ÁLLAM, vagy mi AKKORA LÓRÚGÁST kapott attól, aki LEJÁR LEMEZŰ szócsőként annyi ÖNBECSÜLÉSSEL nem rendelkezik SZINTÉN jogÁSZként, amelyre nem volt példa az ÁLLAMIGAZGATÁS történetében, hogy bevállaljon bárki mindenféle .. K Ö Z I G A Z G A T Á S I .. tudomány nélkül korszerűsítést. elvárva a KORMÁNYABLAKOSOKTÓL, hogy fenoménok legyenek akár 2500 ügykörben!
.
A regnáló állam ÖSSZEVISSZASÁGA hasonLÓ a FEJÉHEZ!
papa.49
Rosszarcú takony akkor jól figyelj a jogsim megújítása a következő volt...
Az orvosnál kb. félóra, okmányiroda félóra várakozás, utána a kezembe nyomták a csekket, ez kb. 10 perc, posta sorbaállás, vissza az okmány irodába, rögtön mehettem be, a fénykép elkészítése, és az idéglenes lepedő kiállítása kb. félóra megint !!! Aztán vártam hogy kapjam az SMS.t ami karácsony előtt az utolsó munkanapon délután meg is érkezett a kezdéstől számított 10. napon, majd januárban mehettem átvenni az új jogsit !!!Nem számoltam össze de biztos kitett 1 egész napot, pedig nekem helyben van az okmány iroda !!!
Nekem még volt régi vászonkötéses jogsim is elmentem az orvoshoz és a ,,A, B,, kat jogsit kb 10 perc alatt érvényesítette, ingyen, nem 1000+ 1500 Ft ért !!!
Menjél te a náthás picsába az ömlengéseddel !!!
lampa laz
Te ügyeletes barom, sohasem a jelenről hablatyoltok, mindig a múltról mert azt lehet ócsárolni, meg a jövőről hazudoztok, mert azt úgysem fogjátok teljesíteni, mint ahogy eddig sem. A kampányhoz viszont jó takarmány a birkáitoknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.