Bár Brüsszel most letagadja, már decemberben megszavazták és jelenleg is készítik elő a migránsvízumról szóló javaslatot – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő pénteken Budapesten.

Hollik István megjegyezte, az Európai Bizottság újabb beismerő vallomást tett csütörtökön, amikor pontról pontra megpróbálta cáfolni a bevándorlást ösztönző brüsszeli terveket, de inkább csak megerősítette azokat.

A kormányszóvivő kiemelte:

Brüsszel állításaival szemben a tény az, hogy az Európai Parlament bevándorláspárti többsége tavaly december 11-én megszavazta a migránsvízumok bevezetését.

A határozat értelmében a bizottság március végéig kapott határidőt arra, hogy dolgozza ki a migránsvízum életbe lépéséhez szükséges jogszabályokat – hangsúlyozta. Brüsszel tagadja, de tény, hogy az Európai Bizottság képviselője, Krisztosz Stylianides biztos a migránsvízumról szóló, november 13-i európai parlamenti vitán maga jelentette ki, hogy a bizottság támogatja és március végéig kidolgozza a javaslatot – idézte fel Hollik István.

A kormányszóvivő szerint a bevándorláspártiak szándéka már régóta a migránsvízum bevezetése.

Kitért arra is: Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős biztos 2014-ben azt nyilatkozta, hogy a bizottság elkötelezett az új utak feltárása iránt, különösen igaz ez a humanitárius vízumok kiadására vonatkozó közös megközelítés kidolgozására. Ezért nem meglepő, hogy a bevándorláspártiak mindent megtettek a migránsvízum elfogadtatása érdekében – jegyezte meg Hollik István. Emlékeztetett arra, hogy miután novemberben nem sikerült átvinniük a javaslatot az EP-ben, "teljesen szabálytalanul" ismét napirendre vették, és decemberben átkényszerítették a javaslatot.

Hollik István összegzése szerint Brüsszel a migránsvízummal meg akarja nyitni a kapukat több millió bevándorló előtt, legalizálni akarja a migrációt, és biankó meghívót akar adni a bevándorlóknak.

Az unió területén kívül, a tagállamok konzulátusain és nagykövetségein a menedékkérelmi eljárás lefolytatása előtt az EU-ba való beutazásra jogosító vízumot adnának a bevándorlóknak, ez a migránsvízum lényege – magyarázta a kormányszóvivő.

Hollik István kérdésre elmondta: a balkáni migrációs útvonalon a veszélyeztetettség egyenes arányban van Törökország és az unió között kötött megállapodás stabilitásával. Ha a megállapodást a török fél betartja, akkor a balkáni útvonal a kevésbé kockázatosak közé tartozik, a Földközi-tenger térsége sokkal kockázatosabbnak minősül.

Az egyezség ugyanakkor bármikor instabillá válhat, Törökország belpolitikai okok miatt akár fel is rúghatja, bár ennek kicsi a valószínűsége, de egy ilyen eshetőségre is számítani kell – jegyezte meg.

Ha az útvonal újra megnyílik, Magyarország fel van készülve, a határkerítés áll és nagyon rövid idő alatt további rendészeti erőket tudnak odarendelni

- jelezte.

További felvetésre azt mondta: a migránsvízum ügyében a bevándorláspártiak látják – ahogy a magyar bevándorláspárti erők is látták az országgyűlési választások közeledtével –, hogy az emberek többsége nem osztja ezt az álláspontot, ezért megpróbálják eltitkolni a saját terveiket.

Arról beszélnek, az illegális migrációt meg akarják szüntetni, de hozzáteszik, hogy legális migrációs útvonalakat akarnak nyitni. A migránsvízum tulajdonképpen ezt a kaput tárná szélesre, újabb meghívót jelentene, rendkívül megkönnyítené az unió területére való bejutást – mondta Hollik István, aki megerősítette a kormány álláspontját: a menedékkérelmi eljárásokat az unió határain kívül, hotspotokban kell lefolytatni.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube/Fidesz

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hollik Istvánt a nemzetközi felháborodással megbízott Kovács Zoltán helyére buktattak felfelé a szamárlétrán, így lett belőle kormányszóvivő. Ám az öltönyös hasbeszélés műfajában elért vitathatatlan eredményei újabb nemes feladatot löktek a nyakába: febuár 18-ától 2021. február 17-ig megnyert egy kormánybiztosi címet. Sok más bokros teendője mellett a Rogánnak alárendelt ifjú KDNP-s őstehetség feladata lesz a magyarországi újságírókkal és szerkesztőségekkel való kapcsolattartás. Ezt én egyáltalán nem értem. Egyrészt a napos oldalon föllelhető erkölcsi fölényt bepréselték egy 30 milliárdos médiagólembe, ahonnan naponta 500 helyre rágják szájba a miheztartást a propagandaközpontból. Ehhez milyen kapcsolatot kell tartani kivel? Másrészt, mint tudjuk, a valódi újságírókat és szerkesztőségeket nem szokása emberszámba venni a kormánynak, elég rájuk sütni, hogy féknyúz. Ehhez minek kell kapcsolatot tartani? Naugye. Szóval Hollik kormánybiztosi fizetést kap azért, hogy reszelgesse a körmeit és néha kiálljon a mikrofon elé és gépies, modoros stílusban felmondja a kötelezőt. Mindent pénzt megér.
uploads.disquscdn.com/images/c639b9f167a8f422c9e7d27529b35ae955d7ccf86f7032b84981fb7f01f6aa5e.jpg?w=600&h=448
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ennek is megártott az O1G vakcina, azt hiszi ő napóLEÓ
.
www.youtube.com/watch?v=SL6-Y0QWx6k
-
DDDD
.
polar450
Aha, decemberben megszavazták - a csorda szerint - de a csorda február végéig várt ennek bejelentésével!
Elkéstetei, genyók, a mese már nem kell!
lampa laz
Még 1 ügyeletes barom, csak jönnek elő, jönnek mint eső után a giliszták, de járjatok is úgy mint azok... eltaposva..
libellle
Amikor valakinek felir a pcychiater gyogyszereket azt ajánlatos bevenni ugyanis ellenkezö esetben láthatóvá és hallhatóvá válik az elmezavar.
libellle
@libellle: javitás, psychiater szerettem volna irni.
polar450
Hollik csicska! A gazdád ezt írta alá:

"Erőfeszítéseket teszünk a közös célok megvalósításáért., beleértve a migráció jelenségét is, és a Vallettában rögzített alapelvek szerint a nemzetközi jog szellemében védelmet nyújtunk a menekülteknek és támogatjuk őket. Érvényt szerzünk a emberi jogokat, elítéljük a gyűlöletkeltés, a xenofóbia és az intolerancia minden formáját. Felvesszük a harcot az illegális migráció ellen, és fejlesztjük az együttműködésünket az embercsempészet elleni küzdelemben."

Lehet sunyítani, csicskák!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.