Átlagosan 10 százalékos lesz a bérfejlesztés az idén a Magyar Postánál a pénteken aláírt bérmegállapodás szerint.

Jelentős béremelést kapnak a postai dolgozók
Fotó: Magyar Posta

Schamschula György, a társaság vezérigazgatója az Origo hírportálnak elmondta:

a Magyar Posta 2017-ben kötött bérmegállapodást a szakszervezetekkel, három év alatt 32 százalékos béremelésről.

Az akkori megállapodás alapján a kiindulópont 2019-re legalább 6 százalékos emelés volt, amit a cég az induló ajánlatában 2 százalékkal toldott meg az idei bértárgyaláson. A szakszervezetek ezt nem fogadták el, remélve, hogy a tulajdonos – a magyar állam – segítheti a céget a béremelésben, azonban ez lehetetlen, mert az uniós szabályok szerint ez tiltott állami támogatásnak minősülne – ismertette a vezérigazgató a tárgyalások menetét.

A végső megállapodás szerint

"a mintegy 30 ezer dolgozóból több mint 23 ezer 10 százalékos vagy azt meghaladó mértékű bérfejlesztésben részesül idén, azaz 2017 óta átlagosan 40,4 százalékos bérfejlesztést hajtottunk végre"

- fogalmazott Schamschula György.

Szavai szerint az emelés forrása részben az erre elkülönített pénz, illetve forrás-átcsoportosítással oldják meg. Hozzáfűzte, hogy a munkaköri differenciálás, valamint a szenioritás elvének bevezetése és a bürokrácia csökkentése is segíti a források minél hatékonyabb felhasználását a cégnél.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nálunk is jár a postás. Nem merem leírni mennyit keres.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
@justhpeter: Nálunk csak vánszorog , a gyengébb már kihullott , akiket betanított azok meg kámforrá váltak , még a betanulási idő alatt .
Cicamama55
Kevesen vannak és a belüket kihajtják, s tudtommal keveset keresnek...
lampa laz
"Szavai szerint az emelés forrása részben az erre elkülönített pénz, illetve forrás-átcsoportosítással oldják meg. "... aha, + az elbocsájtott dolgozók munkabéréből.. a lepukkadt, ócska, büdös postákat is felújíthatnátok végre, mert az ember gyomra kifordul, ha kénytelen bemenni ügyet intezni, egy ilyen épületbe.
lampa laz
@papa.49: "A másik meg bemégy egy postahivatalba mit látsz az ajtóra ragasztott papíron ,,KÉZBESÍTŐT FELVESZÜNK,, "... pedig mennyivel Szebben festene, ha az lenne kiírva, h VEZÉRIGAZGATÓT FELVESZÜNK!!!
namihami
Remélem a vezérigazgató 5 millás bérecskéje emelésénél sem feledkeznek meg erről a brutális emelésről. Nehogy már kimaradjon és ezért rosszul járjon szegény!
Yoda69
Az atlagos 10% ugy jon ki, hogy a vezer kap 150%, a felso vezetes 70%, a kozepvezetes 15%, a rabszolga tomeg pedig 2% emelest. Plusz a rabszolgak a nyakukba kapjak majd a 400 oras tularat amiert nem kell fizetni es hab a tortan. hogy lecsokkentik a szabadsagukat is.
Lehet tapsolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.