Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila, a párt volt elnöke ellen. A politikus ezt megerősítve péntek este az MTI-nek azt mondta, vitatja az ellene tett panasz megállapításait, de áll a fegyelmi eljárás elé.

Kizárhatják Mesterházy Attilát az MSZP-bőlFotó: Facebook/Mesterházy Attila

Mesterházy Attilát azt követően kereste meg az MTI, hogy az Index pénteken beszámolt arról: kedden összeül az MSZP fegyelmi testülete, mivel Kurtyán Ferenc, az MSZP egyik szekszárdi választmányi tagja panaszt tett a volt pártelnök ellen és kezdeményezte kizárását a február 15-i választmányi ülésen történtek miatt. Azt írták, az európai parlamenti (EP-) listával foglalkozó ülésen vita alakult ki Ujhelyi István EP-képviselőnek és Szanyi Tibornak, a párt alelnökének és EP-képviselőjének listán elfoglalt helyéről. Majd többkörös szavazás után Ujhelyi István került a második helyre.

Az Index szerint a Mesterházy Attila ellen tett panaszban az áll, hogy

ő szivárogtatta ki a sajtónak a történteket, sőt videofelvételt is készített a párt európai parlamenti listájáról döntő testületi ülésről.

A választmányi tag azt is kifogásolja a panaszban – tette hozzá a hírportál – , hogy a volt pártelnök járja az országot, kampányol és a saját népszerűségét építi a jelenlegi elnökkel szemben.

Mesterházy Attila péntek este az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, egyetért azzal, hogy Tóth Bertalan vezesse az MSZP EP-listáját és nem hagyja, hogy éket verjenek személye és a pártelnök közé. Megerősítette,

a választmány ülésén azt támogatta, hogy Szanyi Tibor álljon a lista második helyén Ujhelyi István előtt.

Hozzátette: senkinek semmilyen felvételt nem adott oda és nem is hozott nyilvánosságra semmilyen felvételt. A folyamatban lévő eljárást nem kívánta kommentálni.

A politikus szerint az MSZP-nek nem a belső ügyekkel kell foglalkoznia, hanem az EP-kampánnyal. "Amikor az MSZP belügyeiről szól a média, akkor mi mindig rosszul járunk, amikor a programunkról beszélünk, jól járunk" – fogalmazott.

Láng Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója az MTI-nek nem kívánta kommentálni az ügyet.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadsanca
De miért is készített videó felvételt? Talán ezt akarja karácsonykor nézegetni?
De ha a telefonjával készítette a felvételt, akkor csak egyszerűen rácsatlakoztak az Övére és kész. Az, hogy milyen formában azt neki kell tudni! Megérdemli a büntetést. Ezek szerint Ő sem különb a ...!
Eladott Ország
Mesterházy „Athos” Attila a zseléfejű politikus pástra lépett, és felszállt a vörös köd: "Egy mindenkiért, mindenki értem!" Az egy pettingpamacs, -magyarul pinakefe- ugyan nem szép dolog valakinek a külsején rugózni, de ez itt egy borotva kérdése lenne. Nem azért mert ronda, hanem mert gáz. Egyértelműen a kilencvenes évek közepe, középkategóriás andalúz drogdílerek viselete. Mondjuk, ha levágná, a vagina szakállát kiderülne, hogy egy kissé pohosodó karakter nélküli arc van mögötte.
Eladott Ország
Hát igen, Virág elvtárs örök: –" Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! A kémek nem úgy dolgoznak, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg! De pont az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Magának másutt a helye. Komoly, felelős, vezető funkcióban. Mihez ért?
- Semmihez. A gáthoz meg az ürgeöntéshez. Meg nem vagyok én képzett ideológiailag.
- Nem nyitok vitát, Pelikán. Szereti a mi nagy bölcs vezérünket?
- Hát hogyne.
- Akkor nem lehet baj."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.