Kormányhivatali ellenőrzés következhet a Tesco fővárosi, Pesti úti hipermarketjében, mert úgy nyitották meg az áruházon belül a Media Markt önálló, műszaki eszközöket kínáló üzletrészét, hogy a plázabizottság engedélyével nem rendelkeznek.

Figyelmen kívül hagyta a Media Markt és a Tesco áruházlánc, hogy a nemrégiben bejelentett fúziójukhoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyén túl a plázatörvény általános korlátozásai alól felmentést adó plázabizottság jóváhagyása is szükséges. Február utolsó napján – a tervezett kilenc átalakításból elsőként – megtörtént a Media Markt első beköltözése a Tescóba a XVII. kerületi Pesti úton.

A Magyar Nemzet kormánykörökből származó információi szerint

az üzletnyitás jogszerűtlennek tűnik, mert ahhoz szükséges a plázatörvény alóli felmentés is.

Az országos illetékességű Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a cégek eleddig nem nyújtottak be kérelmet a felmentéshez, ezért néhány napon belül várhatóan a területileg illetékes kormányhivatal tart ellenőrzést a helyszínen, hogy kivizsgálja, az üzemeltetőknek megvannak-e a szükséges engedélyeik.

Újabb fordulat a Tesco-Media Markt-ügyben

A versenyhatóság január végén egyébként engedélyezte, hogy a Media Markt Retail Coopera­tion Kereskedelmi Kft. a jövőben kilenc Tesco hipermarketen belül saját boltrészt alakítson ki.

A tervek szerint a Pesti úti áruház mellett egy veszprémi, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco hipermarket eladóterén belül építenének ki szakosított boltokat.

Cikk- és címlapkép: AFP

(Magyar Nemzet)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem adták meg az "alkotmányos költséget"?...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.