Rendhagyó színházi előadásokat szerveznek elváltaknak: a Második Felvonás címmel meghirdetett sorozat kedden indul a Katona József Színházban az elhúzódó szakítás témájával.

A Katona József Színház Fövényi Évi rendezvényszervező ötlete alapján interaktív színházi előadásokkal, beszélgetésekkel várja azokat a váláson átesett férfiakat és nőket, akik úgy érzik, nincs megfelelő platform a trauma feldolgozására – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A színház előcsarnokában zajló programsorozat célja, hogy eloszlassa a váláshoz társított tabujelleget és őszinte kommunikációra biztassa a résztvevőket.

A Második Felvonás egy sokak által ismerős élethelyzetet, a válást és annak több, az élet szinte minden területére begyűrűző aspektusát járja körül. A rendhagyó színházi előadás közösségi esemény jelleggel ezt a tabut szeretné ledönteni amellett, hogy pozitív életszemléletre biztat. A Második Felvonás olyan alkalmak láncolata, ahol interaktív, oldott hangulatú előadások, találkozások, könnyed, beszélgetős estek keretében kérdéseket tehetnek fel a nézők és szakértői válaszokat is kaphatnak problémáikra.

Az első, március 5-i alkalom központi témája a "se veled, se nélküled" kapcsolatok, a békés válás versus elhúzódó szakítás.

Gönczi Dorka válási és Varga Zsolt párkapcsolati mediátor interaktív előadásában közreműködik Vajdai Vilmos, a Katona József Színház színésze, rendező, zenei dramaturg is. A témát Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója világítja meg a gyermekek szempontjából.

Az interaktív rendezvény után kötetlen beszélgetés várja az érdeklődőket.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.