A Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely kétharmados többségével az egyetlen, a migrációs válságnak ellenállni tudó politikai erő – mondta Lezsák Sándor, az egyesület elnöke szombaton, Budapesten.

Megnevezték a Fidesz-KDNP "rendíthetetlen szövetségesét", és nagyot rúgtak az ellenzékbe

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén felszólalva úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság folyamatos Trianont jelent Európának, egy hidegháború utáni újabb olyan nagyobb korszakot, amely szintén kulturális, ember- és területáldozatokkal járhat.

Lezsák Sándor szerint ebben a válságban csak a kormánypártokra lehet számítani, mert az ellenzék a "politikai kapuzárás előtti pánik" jeleit mutatja, "kiszuperált politikusai" pedig csak azzal foglalkoznak, hogy helyet találjanak maguknak a hatalomban.

A politikus olyan nemzetépítő mozgalomként jellemezte a Nemzeti Fórumot, amely a lakiteleki nyilatkozat szellemében segíti a Fidesz-KNDP kormányzását. Komoly eredményükként említette, hogy a Nemzeti Fórum a közelmúltban külön munkacsoportot alakított a kormánypárti parlamenti padsorokban.

Lezsák Sándor bejelentette, megvizsgálják, hogy vissza tudják-e szerezni a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnevezést, amelyet ugyanakkor nem akarnak felvenni, csupán "páncélszekrénybe tennék". Az MDF-nek ugyanis egyszeri és megismételhetetlen történelmi léte van – indokolta.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, az MDF nem véletlenül nyerte meg a rendszerváltó akarat mérkőzését, ugyanakkor később "euroatlanti mámorban és nyugati diktátumok közepette" eltávolodott eredeti, Lakitelken megfogalmazott szándékától.

A párt sorsa "Dávid királynő" idején pecsételődött meg végleg, amikor "az MDF-et kizárták az MDF-ből" – mondta, hozzátéve, ezt követően született meg a Nemzeti Fórum, amely nem erőltette a párttá alakulást, hanem egyesületként lelt otthonra a Fidesz-KDNP pártszövetségnél.

Az MDF alapítóelnöke a történelem legszínvonaltalanabb ellenzékének nevezte a jelenlegit, ugyanakkor arra figyelmeztette a hallgatóságot, nem árt vigyázni, mert bár kicsik és jelentéktelenek, nyugati támogatóik nagyok és erősek.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ahogy közeledik a választás időpontja egy re több ökörkör fog gyűlést tartani és értelmetlen, de jól hangzó marhaságokat világgá kürtölni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@polar450: ma,19:10
Persze, mert lejár a szerződésük. Jön a következő sorozat, ki tudja kikkel és miről.
advocat
Drága Sanyikám! Azért a a kétharmad azért 48 %! Csak fideszéknél kétharmad. Nem kellene ezen annyit rugózni. Csak a törvényt ti csináltátok. És a "nép" megérdemel benneteket! Szerintetek?
Desischado
Tisztára mint szili ez a lezsák is egy köpönyegforgató politikai prosti. Mindenkinek lefekszik, aki fizet. Kiváncsi vagyok, hány kriptaszökevény fog még előkerülni!
bencemacska
@polar450: tegnap, 19:10
Tegnap megjósoltam, hogy jön a következő sorozat. Íme:
168ora.hu/kulfold/orban-viktor-hasznos-idiotanak-nevezte-azokat-akik-ot-es-a-fideszt-biraljak-az-europai-neppartban-164379
Sajnos nem tudom ide hozni a cikket, mert vagy én vagyok "persona non grata" a propin, vagy az általam preferált hírforrások!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.