A magyar kormánynak kiemelt célkitűzése, hogy a nők foglalkoztatását, munkaerő-piaci elhelyezkedését a lehető legnagyobb mértékben elősegítse – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára vasárnap Herceghalmon.

Illés Boglárka a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző című képzésének diplomaosztóján azt mondta:

2019-ben kijelenthető, tényleg mindenki talál magának munkát, aki valóban dolgozni akar.

Elmondta, manapság a felsőoktatási intézményekben a nők aránya már magasabb, mint a férfiak aránya.

A 2017-es mikrocenzus alapján már a teljes társadalomban magasabb a felsőfokú végzettséggel rendelkező nők aránya, mint a férfiaké.

Értékelése szerint eljutottunk az egyenjogúság azon pontjára, ami a nőket megilleti.

Ezzel együtt úgy vélte, a 21. században Magyarországon a nőknek nem az a legnagyobb kihívás, hogy munkát találjanak, vagy hivatásukban ki tudjanak teljesedni, ennél is fontosabb a munka és a magánélet összehangolása.

Ezt kívánja elősegíteni a magyar kormány azáltal, hogy segíti a nőket abban, otthon maradhassanak gyermekükkel, vagy visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Ennek érdekében 2022-ig 70 ezer bölcsőde nyitja meg kapuit – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Illés Boglárka az első női közéleti vezetőképzés diplomaosztóján azt mondta, bízik abban, hogy a képzés folytatódni fog.

Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója azt mondta: a 2018-ban 16 nővel indult képzés a kezdeti várakozásokat is felülmúlta. Elmondása szerint megpróbáltak gyakorlatközpontú programot kialakítani, amely során az akadémiai, politikai világból is érdekes előadóik voltak. A képzés előadói között szerepelt a program fővédnöke, Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, valamint Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolataiért felelős államtitkára. Több neves külföldi előadója is volt a programnak.

Kiemelte: fontos új hálózat jött létre a résztvevők között, és arra biztatta őket, használják is ezt a kapcsolati hálót.

Forrás: MTI

Címlapi kép: YouTube

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Míg az Anyáknak a hideg kórházi padlón köll feküdniük a gyerekeik körül ,közben a botlábú, túlfizetett focistáknak füttitek az üres stadionokba a gyöpöt...,jobb ha kussoltok!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Nagy kontraszt van a dolgozó,gyereknevelő nők és a focisták fűtött stadionja között.
Az emberek szemében nagy szálkák a stadionok.
Eladott Ország
@csak úgy...: Ez nagyon szomorú és egyben dühítő is ! Egy szivacsért egy éjszaka 4.500.- Ft ? A kapott ingyen ágyakat meg levitték a pincébe , mert abból nincs haszna a kórháznak ! A miniszter imáját nem hallgatta meg meg az igazgató ! Az emberi élet szentsége .És ha a parkolóban hagyja a kocsiját, akár 6000 forintot is fizethet, óránként, a nyiregyházi kórházban, a kedves anyuka. Lesz nagy meglepi a kapunál!
www.szeretlekmagyarorszag.hu/wp-content/uploads/2019/03/foldon-fekudtek-flashmob-agyat-az-anyaknak-heimpal.jpg
simmering73
Most akkor el kellene dönteni, mit akar a kormány: szüljenek vagy dolgozzanak a nők.
Nessy
@simmering73: Mindkettőt! Sőt legyenek remek háziasszonyok, csodás szeretők, és háziápolók!
Eladott Ország
Én ezt az első női közéleti vezetőképzőt sem értem. Mert? Miben más egy női vezető, mint egy férfi? Gyengébbek a szellemi képességei? Vagy erősebbek? Lesz majd olyan is, hogy külön iskolába járnak a fiúk és a lányok? Esetleg a tömegközlekedést is lehet kettébontani? Namindegy. De hogy ez az Illés Boglárka egy rendkívül okos asszony, ha ezt mondta, az biztos. Ismeri az életet, semmi kétségem nincs. Ő az: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/03/ill%C3%A9s.png
Hát egyértelmű, hogy nagy élet- és szakmai tapasztalattal rendelkezik a hölgy. Én azért javasolnám neki, sétáljon már el egy borsodi, nógrádi, szabolcsi zsákfaluba aztán találjon munkát úgy, hogy kajára sincs pénze, nemhogy útiköltségre, mobiltelefonra vagy internetre. Mert az csak akarat kérdése. Aha. Illés Boglárka azt is elmondta, hogy a nők eljutottak az egyenjogúságnak arra a pontjára, ami megilleti őket. Értem. Innen egy lépést se tovább. Amikor azt gondolná az ember, a NER bugyraiból már nem kerülhet elő sületlenebb ökörség, akkor mindig jön valaki és rácáfol a dologra. Tehát az egyenjogúságnak vannak fokozatai. Szintjei és pontjai. Mint a terhességnek vagy a halálnak. Kicsit terhes, közepesen halott. És akkor én képtelen vagyok eldönteni, hogy ezek az emberek saját jogon ennyire feneketlenül ostobák, vagy tudják ők, hogy baromságokat beszélnek, de ezért fizetik őket (a mi adónkból), hát ezt mondják.
nezelodo
@Nessy: Ma 09:29. És elegánsak legyenek, ne otthonkában menjenek bevásárolni, mint az ország nagyjának hozzátartozója, az államfők fogadására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.