Aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen 9 év 6 hónap – fiatalkorúak börtönében végrehajtandó – szabadságvesztésre ítélték azt a fiút, aki tavaly januárban megölte volt barátnőjét Budapesten, egy Újlak utcai házban – tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

Kilenc és fél évre ítéltek egy budapesti fiút, mert megölte volt barátnőjét

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett szabályokat alkalmazta a bíróság. A vádlott az előkészítő ülésen beismerte tettét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság pedig – elfogadva a fiatalember nyilatkozatát – nyomban ítéletet hirdetett.

A főügyész felidézte: a bűntény idején 17 éves fiú és a sértett ugyanabban a gimnáziumba járt. 2017-ben egy ideig kapcsolatban voltak, de a lány szakított a fiúval, aki ezután sűrű telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta őt.

Tavaly januárban a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval, együtt elutaztak a lány Újlak utcai lakásához, de a lépcsőházban összevesztek, majd a fiú többször nyakon szúrta 19 éves volt barátnőjét, aki emiatt meghalt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.