Kovács Zoltán szerint Soros György magyar-amerikai nagybefektető már két évtizede politikai szereplővé is vált.

Kemény vádakkal illette Sorost Kovács Zoltán a BBC műsorában

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a BBC brit közszolgálati televízió HardTalk című interjúműsorának hétfői adásában kijelentette: Soros György megnyilatkozásait, a hozzá kötődő Nyílt Társadalom Alapítvány tevékenységét, vagy az Európával kapcsolatos elképzeléseinek fő közvetítő eszközét, a Project Syndicate médiaportált megtekintve "nincs szükség semmiféle összeesküvés-elméletre".

Kovács Zoltán szerint

Soros György intézményi hálózata komoly hatalmat gyakorol, anélkül, hogy valaha is választói felhatalmazást kapott volna erre.

Arra a riporteri felvetésre, hogy ezek civil társadalmi szervezetek, amelyek az emberi jogok érvényesítésének szószólói, az államtitkár kijelentette: a Soros Györgyhöz köthető nem kormányzati szervezeteknek a magyar kormány nézete szerint semmi közük a civil társadalomhoz. Hozzátette: a civil társadalom alulról építkezik, és ilyen szervezetekből Magyarországon jelenleg 65 ezer működik.

Arra a felvetésre, hogy Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a BBC-műsornak nyilatkozva a szervezet kormányzati zaklatásáról és munkájának akadályoztatásáról számolt be, Kovács Zoltán úgy reagált: a kormány "vitában áll pár tucat szervezettel, de ezeknek a szervezeteknek nincs közük az alulról építkezéshez, nem az emberek akaratát testesítik meg".

Kovács Zoltán szerint a három évvel ezelőtti migrációs válság óta egyre nagyobb a távolság "a nyugat-európai balos-liberális politikai elit" és a tagországok választói között. Hozzátette: ezt a rést be kell zárni, mert ha még tovább szélesedik, romba döntheti az Európai Uniót.

Az államtitkár cáfolta, hogy a Közép-Európai Egyetem (CEU) távozott volna Budapestről. Úgy fogalmazott: a CEU tevékenységének az az eleme távozott, amely nincs összhangban a magyar joggal.

A CEU vezetője is megszólalt

Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora a BBC-műsorban ugyanakkor kijelentette: a CEU két részre hasad, ami "tragikus, mivel itt van az otthonunk, de az Orbán-kormány így döntött".

Ignatieff szerint a kormány nem hajlandó aláírni azt a megállapodást, amely az általa 2017-ben elfogadtatott törvény alapján szükséges a CEU további budapesti tevékenységéhez, az aláírás híján viszont az egyetem Budapesten nem adhat ki amerikai akkreditáció alapján kiállított diplomákat. "Ezek tények, ezt nem én találom ki" – fogalmazott.

Michael Ignatieff szerint a magyar kormány "olyan rezsim, amely ellenségesen viszonyul minden szabad intézményhez".

"Soha nem tagadtam, hogy (Magyarország) szabad társadalom, ám itt mégis az egypártrendszer új formája kezd megszilárdulni, egy európai országon belül" – mondta a CEU vezetője.

Ignatieff szerint a magyar kormány Soros Györggyel kapcsolatos álláspontja "fantasztikus összeesküvés-elmélet". "Ennek a rezsimnek a (választói) bázisát mozgósító kampányhoz van szüksége Soros Györgyre"

- tette hozzá.

A CEU rektora szerint Soros György kapacitása a magyarországi fejlemények befolyásolására "gyakorlatilag zéró (...) Akinek nagyon komoly lehetősége van erre, jó vagy rossz irányban, az Orbán Viktor".

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Soros György magyar-amerikai nagybefektető már két évtizede politikai szereplővé is vált."

Te meg seggfejjé...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Hogy lehet egyáltalán a BBC közelébe engedni egy ilyen illiberális görényt?
papa.49
@Horizont: Már írtam a ,,határokat,, feszegetik, azt próbálják ki meddig lehet elmenni a nép ,,irányításában,, hogy végül is fellázadjunk !!!
volvós
Ezzel csak azt éred el köcsögkovácsnéni, hogy a cellában Te leszel naponta
szanaszét sz.patva, meg b@szva !!!
tudode
A tiszteletre méltó Soros György legalább olyan rossz emberismerő, mint az ORSZÁG!
.
Soros György "csak" azzal tett rosszat az országnak, hogy FŐÚRI módon hozzájárult KITANÍTTATÁSÁHOZ rászabadította az országra azt, akinek a CEU csak egy FALAT, mivel JOGÁSZKÉNT csűrve, csavarva a jogszabályokat, ELFOGLALTA a saját hazáját, amelynek következtében amúgy KÖZJOGILAG lógunk a földgömböm, mint lepke bélgáz
.
----- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
.
Fizikailag ugyan bújKÁL, de jogilag ONE ÁSZ
.
------ Orbán Viktor nem miniszterelnök
www.youtube.com/watch?v=k5ILmQY_DGk&t=4s
.
Annak ellenére, hogy a RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE "volt"., majd választ kell adnia arra, mi JOGOSÍTOTTA fel őt arra, amelyre a honfoglalás óta nem volt példa, attól függetlenül, hogy még ez a TETTE .. T A B U !
advocat
Addig míg nála tanultál, addig jó volt! Az ilyen emberekből áll a kormány! Szégyen! Nekünk!
tulipan
Édes Istenkém! Hogy reszketnek ettől a nagy embertől, ezek a tökhülye narancsos HIÉNÁK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.