A legismertebb magyar női Afrika-felfedező Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját avatta fel hétfőn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Ugandában a Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján.

Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez.

Az emléktábla elhelyezését a Magyar Afrika Társaság kezdeményezte és Magyarország Nairobi Követségével közösen valósította meg.

Az ünnepségre a házelnököt elkísérte Ephraim Kamuntu, ugandai turisztikai miniszter.

Magyar Afrika-utazó emléktábláját avatta fel Ugandában Kövér László

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter felavatja Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án. Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez. Fotó: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

Az 1841-ben Nagyenyeden született Sass Flóra és férje Samuel White Baker, angol felfedező 1864 márciusában a Níluson felfelé hajózva Kairóból első európaiakként érkeztek az általuk, Viktória királynő férjéről elnevezett Albert tó környékére.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tessék mondani az oroszlánok épp szabadnaposak voltak???
Biztos SÍRVA ETTÉK VOLNA MEG A VICEHÁZMESTERT )))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Hazajövet a HÁZMESTER legalább FEJET HAJTHATNA, emléktábla nélkül,azok előtt a családtagok előtt, akiknek KILENCEDIK ÉVE átlagban .. h u s z o n . n é g y .. e z r e n .. lettek áldozatai a lerongyolódott egészségügynek!
.
Ez a NEM TÖRŐDÖMSÉG felér egy NÉPíRTÁSSAL, azzal szemben, hogy MILLIÁRDOK tűnnek el a narancsködjükben!
dr. prédikátor
Na kérem, innen is lehet importálni magyar felmenőkkel rendelkezőket!!! Hogy feketék??? na és???!!!
Eladott Ország
Lanyhul az állampolgársági biznisz, lendületet ad neki. Amúgy is importra szorul hülyékből Uganda Idi Amin oly sajnálatos elhunyta óta. A krokodilok is kiköpik ezt a szerencsétlent. uploads.disquscdn.com/images/f859baa0e731464e4d544eeff7b1d754961a84164bce4cec23a9dc9f4b226b45.jpg?w=600&h=646
Már most üdvözlöm a döntést, hogy finanszírozhatom az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház új templomának megépítését, illetve az új kórház is csodálatos lesz, a legmodernebb felszerelésekkel, ami az ugandai keresztény mártírok emlékhelye mellett épül fel a Naalya-Namugongo úton, Kampalában. Kérlek Laca, maradj ott. Boldog lehetsz. Oda nem megy senki . Onnan jönnek.
papa.49
Tessék mondani az oroszlánok épp szabadnaposak voltak???
Biztos SÍRVA ETTÉK VOLNA MEG A VICEHÁZMESTERT )))))))))))))))))))))
simmering73
Leugrott Ugandába egy piknikre. Eszem megáll.
Commenter
@papa.49: Tigrisek, hiénák, sakálok, sehol? Bakker.
papa.49
@Commenter: Tigrisek arra nincsenek, de sakálok, hiénák vannak, de azokkal meg szót ért hiszen ő is egy sakál meg agy hiéna egy személyben !!!
tudode
Ebben a pillanatban VONJÁK meg a gombnyomogatók az ELLENZÉKI KÉPVISELŐK tiszteletdíját!
.
Ha nem szívódott "volna" fel a gerince, az ÜLÉS VEZETÉST szemtől szembe döntetne az, aki/k pár évvel ezelőtt szétrámoltatták a belvárost
.
www.youtube.com/watch?v=UCyPSjfKkxI&t=454s
.
Elég lett volna SOROKSÁRRA bujKÁLNIA az elől a PISZKOS MELÓ elől, amelyet a KÉPVISELŐK TISZTELETDÍJÁN túl az ország nyakába varrnak!
sokanvagyunk
Kicsit megkésve bár de most mi vagyunk soron, hogy a világ számos tájáról idejövő "utazó" végre felfedezze az európai bennszülötteket és lakóhelyeiket.
Eladott Ország
Magyarország vajon miért vétózta meg az EU-Afrika csúcs megállapodását? Merthogy ez a megállapodás elvileg arról szól, amiről óbégatni tetszenek reggeltől estig, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem. Nos, ennek az együttműködésnek a fő célja, hogy az EU pénzt ad az afrikai országoknak, azok meg cserébe szerepet vállalnak a migráció megfékezésében. Kérdés: miért áll érdekében Magyarországnak egy teljesen éven át előkészített csúcson aláírandó közös nyilatkozat megvétózása, aminek a célja a migráció megfékezése? Miért érdeke Magyarországnak egyedüliként az európai országok közül keresztbe tenni egy olyan megállapodásnak, amelynek céljai egybeesnek azokkal az állításokkal, amelyekkel a fidesz évek óta zsibbasztja a lakosságot és amelyek hátán. Az van – az Európai Unió nyilvánvaló bomlasztásának letagadhatatlan vergődésein túl -, hogy ezek a híres államférfiak és gondoskodó atyák baszottul nem érdekeltek abban, hogy a migrációs válságot kezelhető mederbe terelje Európa. Ez a szuverén vergődés arról szól, hogy amikor véletlenül sikerül megtalálni a közös hangot és a közös, egybehangzó cselekvési irányokat, akkor Putyin ánuszrózsájának nyalogatói keresztbe tesznek. Mert kik, ha ők nem? Így válik egy súlyos, reális veszélyt jelentő problémából egy mindenkori politikai érdekeit mindenek fölé helyező bűnbanda játékszere. Ez a legundorítóbb beismerő vallomása annak, hogy Európa védelmezői valójában a káosz fenntartásában érdekeltek, tesznek ők magasról a magyarok biztonságára. Gyönyörű munka. Köteles Laca az ugandai Murchison Nemzeti Parkban már Erdélyt is képviseli?
Qqberci
Nem lehetne MorcosBajszot is otthagyni emlékbe a tábla mellé?...
lusta
Ebből az alkalomból az angolokkal is összefogunk veszni. Az Encyclopaedia Britannica azt merészeli írni, hogy Flroence Baker, Florence von Sass egy brit felfedező (british explorer).
papa.49
@Commenter: A nílusi kroki se rossz választás !!!
Commenter
@papa.49: az se, de az is kiköpte volna. Florence Sasst egyébként rabszolgaként adták el Angliába Sam Bakernek.
Szerintem a vice házmester is eltölthetne néhány évet rabszolgaként (közmunkásként valami kőbányában).
SystemError
@durbincs: maga nem egy automatizált program? Mindig rá van állítva az aktuális fidesz propagandára? meddig fogja ugyanazt kis változással válaszolni? Kipróbáljuk? maga a gyökér kis segédprogramja? Mintákat követ, de ha eltérés van jön az igazi gyökérke? A kis szocipata Shikákááá, akinek ez a munkája, hogy istenkomplexusos náci senki? akinek a nyomi kis mintakövető félautomata pincsije? Twitterbot maga?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.