Dunaújvárosban hajnalban tartottak egy kétórás figyelmeztető sztrájkot, Oroszlányban délelőtt jön a munkabeszüntetés.

Sztrájkkal indult a szerda a Népszava cikke szerint, a dunaújvárosi Hankook-gyárban ugyanis reggel 5 és 7 óra között kétórás figyelmeztető munkabeszüntetést tartottak a dolgozók. A szakszervezet itt 18 százalékos alapbér-fejlesztést akar elérni, plusz a besorolási rendszer és az elkötelezettségi bónuszrendszer átalakítását, jubileumi kifizetést, 13. havi bónusz megadását is el akarják érni.

Két gyárban is sztrájkkal indítják a szerdát

Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) által január 24-én meghirdetett sztrájkban résztvevő dolgozók a győri Audi Hungaria Zrt. gyárudvarán 2019. január 29-én. A szakszervezet a sikertelen bértárgyalások miatt hirdetett sztrájkot.

Fotó: Illusztráció/MTI/Krizsán Csaba

A vezetőség közben egyre fenyegeti a munkásokat a lap cikke szerint (a sztrájkban résztvevőket azzal fenyítik, hogy akkor nem lakhatnak a munkásszállón), ezért a szakszervezet (amely a VDSZ alá tartozik) fontolgatja, hogy büntetőfeljelentést tesznek. 

Oroszlányban délelőtt 9 és 11 óra között tartják a leállást.

A Westcastnál ugyanis a vezetőség 65 forinttal akarta mindössze megemelni az órabéreket, ez azonban a szakszervezetnek és a munkásoknak egyáltalán nem tetszett. 

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán szerint "ez már nem figyelmeztető sztrájk, ezért, ha a hét második felében sem sikerül megállapodniuk, akkor a jövő héten akár több napos munkabeszüntetés jöhet. Az autóipari beszállítónál mintegy 1500-an dolgoznak, a sztrájkot a munkavállalók 90 százaléka támogatja" – olvasható a cikkben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Mit képzelnek magukról ezek a multimilliárdos cégek, hogy sz.ros 65 forinttal akarják emelni a dolgozó emberek bérét!! Sztrájkolni kell vagy ha nincs eredmény akkor tömegesen ott kell hagyni a cégeket! Így is munkaerő hiány van majd megtudják,mikor a sok szakképzetlen munkakerülő embert felveszik,hogy mit veszítettek!
Desischado
@rokker33: A szivemből szóltál. Tanulják meg végre, hogy itt is emberek vannak, akiknek családjuk van, és nem rabszolgák! Hajrá, sok sikert! Arról nem is beszélve, hogy egységben az erő! Ezt kellene már végre megérteni az embereknek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.