Nyolc személyre csaptak le a rendőrök, nagyértékű járműveket, rengeteg pénzt és 12 lovat is lefoglaltak.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a Gödöllői Rendőrkapitányságán indult nyomozás új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozók adatgyűjtést követően azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek. A gödöllői rendőrök a Nagykátai Rendőrkapitányság, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, továbbá a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával 2019. március 5-én hajnalban Turán hat helyszínen intézkedtek egyidejűleg.

A végrehajtott intézkedések során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, továbbá több helyszínen kábítószergyanús és feltehetően új pszichoaktív anyagokat foglaltak le. A KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatala a gyanúsítottaktól feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett nagyértékű járműveket, milliós nagyságrendben készpénzt, műszaki cikkeket, továbbá tizenkettő lovat foglalt le.

Az akciót követően a nyomozók nyolc főt hallgattak ki gyanúsítottként új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, közülük ötöt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja" " – áll a közleményben.

Pest megyében a közelmúltban több rajtaütést is végzett a rendőrség a drogdílerekkel szemben, ezekről bővebben ezen, ezen, ezen, és ezen a linken lehet többet olvasni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.