A Hankook Tire átlagosan 13,6 százalékkal emeli az alapbéreket.

A Hankook Tire Magyarország Kft. 2019-ben átlagosan 13,6 százalékos alapbéremelést hajt végre, a béremelés visszamenőleges hatályú, január 1-jétől lép életbe

- közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az emelés összegét március 7-én kifizetik a dolgozóknak.

A juttatási csomagnak továbbra is része a jelenléti bónusz, a teljesítményhez kötött bónusz, az ingyenes buszjáratok, valamint a szintén ingyenes, igényes munkásszállás elérhetősége is – tették hozzá.

Közölték, hogy a béremelés kidolgozásánál a vállalat figyelembe vette a munkavállalók véleményét, a piaci helyzetet, valamint az üzemi tanács javaslatait.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szervezésében szerda reggel kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a Hankook dunaújvárosi gumigyárában: 5 és 7 óra között teljesen leállt a termelés.

A szakszervezet elnöke, Székely Tamás korábban elmondta: követeléseik között van a 18 százalékos alapbérfejlesztésen túl a besorolási rendszer és a hűségbónusz rendszer átalakítása, valamint a jubileumi kifizetés, a 13. havi bónusz, továbbá a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára 5 százalékos pótlék bevezetése.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit és világszerte több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat teljes bevételének mintegy 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítés adja.

A Hankook a Dunaújváros melletti Rácalmáson építette fel európai gyárát 885 millió euróból. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan bővül.

A cég jelenleg már több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millió abroncsra nőtt.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.