A politikának a környezetre és az emberekre is figyelemmel kell lennie – jelentette ki Vágó Gábor csütörtökön Szegeden.

Az LMP európai parlamenti (EP) listavezetője sajtótájékoztatóján az emberek mindennapjait megkeserítő környezeti problémák közül a légszennyezést emelte ki.

A levegő állapotának javítása érdekében a párt visszaszorítaná a belsőégésű motorok használatát a hibrid- és elektromos-meghajtású járművek arányának növelésével – közölte a politikus.

Vágó Gábor kulcsfontosságúnak tartja a tömegközlekedés, azon belül is a vasút fejlesztését. Példaként a Budapest-Szeged vonalat említette, melyen az elmúlt két évtizedben semmilyen érdemi fejlesztés nem történt.

Az energiatermelés átalakítására lenne szükség. A szénalapú erőműveket környezetbarát, megújuló geotermikus és naperőművekkel váltanák fel. Ehhez mintegy 1000 milliárd forintos beruházásra lenne szükség, ez csupán a paksi bővítés negyede, közép- és hosszútávon pedig jóval biztonságosabb – hangsúlyozta a politikus.

A mezőgazdaságban a túlzott vegyszerhasználat helyett a talajmegújításra és a biogazdálkodás támogatására kellene a hangsúlyt helyezni – tudatta Vágó Gábor.

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az EP-választásoknak ma sokkal nagyobb a tétje, mint korábban bármikor. A klímaváltozás olyan kihívás, amely 10-12 éven belül gyökeres társadalom- és gazdaságpolitikai változást követel meg tőlünk.

Az LMP olyan képviselőket szeretne küldeni az EP-be, akik az európai döntéshozatalban nemcsak szigorú klímavédelmi célokat fogalmaznak meg, hanem képesek konfliktusokat is fölvállalni a multinacionális nagyvállalatokkal és a gazdaság rövid távú érdekeivel szemben – mondta a frakcióvezető-helyettes.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Szarjatok sünt akkor zöldebbek is lesztek.
Clavigo
Tusványos,,,,aztán smukk elvtársnő kancsal marissal " egyeztet"?( néha ),,,,stb...stb... Lehet Menni (a)P.chába..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.