Nagyon látványosan emelkednek az árak Magyarországon. A Magyar Nemzeti Bank által nagyon figyelt adószűrt maginflációs index értéke 3%-ról 3,2%-ra gyorsult februárban, ami egy évtizedes csúcs. Két másik alapfolyamat-mutató szintén közel tíz éve nem látott magasságba kapaszkodott. Ezek újabb egyértelmű bizonyítékok a hazai inflációs nyomás erősödésére, ami miatt az MNB nagyon hamar a monetáris szigorítás útjára kényszerülhet. Ma reggel tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a februári inflációs számokat. A fő (éves) mutató értéke 2,7%-ról 3,1%-ra emelkedett, miközben a maginflációs index váratlanul 3,2%-ról 3,5%-ra, több mint ötéves csúcsra kapaszkodott. A részletes statisztikákból egyértelműen látszott, hogy nem csupán a dohánytermékek és alkohol jövedéki adójának emelkedése, hanem a mögöttes árnyomás erősödése vezetett az inflációs meglepetéshez.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari: Az fel sem merül benned, hogy ami nem feltétlen szépíti a kormány megítélését, az igaz lehet?
Az sem merül fel benned, hogy nem ok nélkül rühelli ezeket a társadalom nagyobbik része?
Az fel sem merül benned, hogy esetleg nem mindenki, hanem csak ti mentek szembe a forgalommal?
Gondolom nem, mert akkor nem lennél ennyire buta propagandista.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@CsipkeRózsa:És miért nevezem ezt az izét annak,aminek? Mert én ezt a hapsit még nem láttam valamilyen kultúrális cikkhez hozzászólni . Nem véletlenül nevezem "Homo unius librinek" Egy könyvet olvasó embernek.
papa.49
A gazdasági folyamatok valahogy nem alkalmazkodnak a szartolcsy, csutitetű által elképzelthez, gondolom azért mert az ,,ELKÉPZELÉS,, köszönőviszonyba sincs a valósággal !!!
Mi ebből a tanulság aki hülye a közgazdasághoz ne csináljon gazdasági programot !!!
Ha viszont vásárolni kívánsz a
papa.49
folytatás. Ha viszont vásárolni kívánsz készülj fel lelkiekben, és anyagiakban NEM 3-2 % AZ INFLÁCIÓ, HANEM K: 30 % a tavalyi év azonos időszakához mérten !!!
advocat
Valahogy el kell tüntetni a béremelést! Ez is egy módszer.
magyarbakancs
Az infláció papíron 3,5-3,8 % -os.
Bármit veszel 20-80 forintos ár változás van mindenen.
kokopelli
...MAGYARORSZÁG JOBBAN "TEJESÍT" !!!...a tejüveg miért is tejüveg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.