Egy kamion vezetőfülkéjében találtak egy utólag beszerelt kapcsolót: ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) az útdíjak befizetését országosan telepített fix kamerahálózaton, valamint mobil kamerás ellenőrző autókkal végzi. A felvételeket rendszámfelismerő szoftver segítségével valós időben elemzik, ez alapján állapítják meg, hogy az ellenőrzőpontnál áthaladó jármű fizetett-e úthasználati díjat.

A felvételeket nemcsak szoftver, hanem a cég kollégái is figyelik, feltűnt nekik egy fehér kamion, amely az ország különböző pontjain tűnik fel, és egy alkalommal sem látszik a rendszám. Mivel a jármű típusa minden esetben azonos volt, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr valamilyen trükkel él.

Az M3-son kapcsolatak le egy szellemkamiont

Így amikor a forgalomfigyelők ismét megpillantották a rendszámtalan fehér Renault-t a képernyőkön, rögtön jelezték a Nemzeti Adóhivatal illetékes osztályának.

Így az M3-ason haladó szellemkamion után eredtek a Vám- és Pénzügyőrség riasztott járőrei, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-Főkapitányság autópálya alosztályának rendőrei.

A videót ITT lehet megnézni.

A gyanús járművet kivezették az autópálya egy pihenőjébe. Ott vizsgálták át a kocsit, amelynek a vezetőfülkéjében találtak egy utólag beszerelt kapcsolót:

ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára. A sofőr az ellenőrzőponthoz közelítve olvashatatlanná tudta tenni a rendszámot, majd elhaladva visszaállította a normál állásába.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Baleset-megelőzés

(baleset-megelozes.eu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.