A Banco Primus portugál tulajdonosa karácsony előtt úgy döntött, megszünteti magyarországi fióktelepét.

A portugál pénzügyi intézet az itteni érdekeltségét fióktelepként, 62,5 millió forint jegyzett tőkével hozta létre, célja az volt, hogy középtávon a magyarországi autófinanszírozás ötödik legjelentősebb szereplőjévé váljon. Ám ez nem valósult meg, sőt a Banco Primus magyarországi fióktelepe a bizonytalan gazdasági környezetre, a növekvő hitelezési kockázatra hivatkozva 2011 decemberében leállította hitelezését.

Azaz már nem is fogadott új ügyfeleket, csak a meglévőket szolgálta ki.

Mérlegfőösszege folyamatosan csökkent, az a 2013-as 6 milliárd forinttal szemben 2017 végén

már csak mintegy 191 milliót tett ki, amit 33,4 milliós veszteség kísért, emiatt a saját tőkéje 3,3 milliós mínuszba ment.

Negatív eredménytartaléka következtében a portugál tulajdonosnak három ízben – legutóbb 2016 márciusában – is pótbefizetést kellett végrehajtani, összesen több mint 1,8 milliárd forint értékben.

(mfor.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Majd ad neked hitelt Lőrinc bankja, 40%-os kamatra, ha sikerül mindenki mást kiutálni. Mindenesetre nem lehet véletlen az orosz bank behurcolkodása Magyarországra úgy, hogy gyakorlatilag egy orosz Vatikán jön létre. Állam az államban. Nemzetközi Beruházási Bank teljes mentességet kap a magyar hatóságok felügyelete alól, vezetői és vendégei pedig a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak Magyarországon és így az Európai Unióban.
Borsodi
Matolcsi ezt akarja.Nem kell a sok bank ,elég az a bank amelyiknél a legtöbb devizás van,azt megveszi Mészaros Viktor és lesz ház az olcsón ide jövő Ukrán dolgozóknak.
www.youtube.com/watch?v=YQjnEqgoQKs
terlasz
@Eladott Ország: Orbán lopott pénzét nem kell messzire vinni, megoldotta a magyarországi biztonságot, hacsak Putyin le nem nyúlja.
Eladott Ország
@terlasz: Lenullázza az országot a bűnöző cigány rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.