Vasárnap az északi területeken záporeső is lehetséges, de amúgy napsütéses időre lehet számítani, amibe azonban az erős széllökések bezavarhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap a kezdetben napos tájak fölött is fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső, záporeső.

Északon eshet is, de a nap is kisüt a széllökések mellett

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Dunántúl délnyugati felén ugyanakkor csak kis valószínűséggel alakul ki csapadék.

Késő délutántól, estétől észak felől gyorsan csökken a felhőzet, illetve kiderül az ég.

A délnyugati szelet nagy területen erős, északon néhol viharos lökések kísérik. Emiatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van kiadva, mert a széllökések meghaladhatják a 70 km/h-s erősséget is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul, délen lesz a melegebb. Késő estére 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap éjszakáról hétfő hajnalra többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas, Zala, Baranya, Csongrád és Békés megyék kivételével valamennyi megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a széllökések miatt, a legerősebbek ugyanis meghaladhatják a 70 km/h-s erősséget is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.