A médiában elsősorban olyan hírek jelennek meg, amelyek az információszabadság működésképtelenségét mutatják, de nem ez az általános – nyilatkozta Péterfalvi Attila.

Ebben az esetben nyilvánosak a miniszterelnöki repülőutak adatai

Szomorú helyzet, hogy sok esetben az adatkezelők hozzánk fordulnak, hogy egy adat közérdekű-e. Ennek a rendszerváltás után ennyi idővel a közszférában evidenciának kellene lennie

- mondta Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke a Népszavának adott interjújában. Arról, hogy sokan titkolóznak a tao-pénzek felhasználásáról, úgy vélekedik: az információszabadság szempontjából „rendben van”, hogy amelyik egyesület tao-pénzt kapott, annak nem kell részleteznie, hogy kitől jutott támogatáshoz.

Arról is megkérdezték, közérdekű adat-e, hogy a miniszterelnök milyen külföldi repülőúton vesz részt és mennyi pénzért, illetve hogy ezt ki fizette. Erre azt válaszolta:

Attól függ, hogy milyen úton vett részt. A hivatalos útjaira ez igaz, a hivatalos utak költsége közérdekű adat. Sőt, ha van összesítés arról, hogy az adott útnak van-e repülőtéri illetéke, vagy mondjuk mennyi kerozin fogyott átlagosan, akkor ezek ugyancsak a közérdekű adatok körébe tartoznak.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polar450
A rezsimet nem érdeklik a jogszabélyok, még azok sem, melyeket maga hozott, ez a rezsim féle jogállamiság, titikosítani mindent, hogy a büdös választó ne kíváncsiskodjon, örülj9n, higy 4 évente voksolhat ezekre a parazitákra.
Elhallgatni, titkosítani egy csomó, közrdekű adatot rezsimszokás, gyakorolják is rendesen.
No, többek között ezért nem tetszik nekik a nyílt társadalom!
Azt mlgsem tehetk mplakétra, higy "tegnap 100 milliárdot osztottunk szét pártszmpátia- alapon!"
Szutyok egy banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.