Így nem is kerül egyelőre a kormány elé. De az MNB és a Pénzügyminisztérium saját javaslata is elfelejtődhet.

A Népszava értesülései szerint drágállta a Pénzügyminisztérium Kásler Miklós EMMI-miniszter egészségügyre vonatkozó terveit, ezért az nem kerül a kormány elé jelenlegi formájában. 

Népszava: túl drága Kásler terve az egészségügy átalakítására

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kásler egészségügyi programjára becslések szerint négy év alatt 1000-1500 milliárd forinttal többet kellett volna szánni (nagyrészt építkezésekre ment volna a pénz), ezt sokallták a Pénzügyminisztériumban, és visszaküldték a programot újratervezésre.

A lap úgy értesült, hogy a Magyar Nemzeti Bank által nemrég bemutatott, az egészségügy átalakításáról szóló terveket (amelyek a 330 pontos versenyképességjavító csomag részei) is drágállja a Pénzügyminisztérium, de a hasonló céllal készített pénzügyminisztériumi programból sem lesz várhatóan semmi egyelőre.

"A PM anyagában a legizgalmasabb javaslat a finanszírozás átsúlyozása. Ez azért is pikáns, mert a PM évek óta rosszallja, hogy a kórházi vezetők nem jönnek ki a költségkeretükből. Ám e ponttal a tárca lényegében beismeri, amit a főigazgatók évek óta mondanak, hogy a finanszírozás egyszerűen nem elég a szolgáltatásokra. A finanszírozás átsúlyozása egyébként pontosan egybeesik az egymást követő egészségügyi államtitkárok törekvéseivel" – olvasható a cikkben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Drága! Bár, ha stadionra menne, nem számítana.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Drága! Bár, ha stadionra menne, nem számítana.
magyarbakancs
Több biztosítási rendszer.
Ja ,hogy a professzorok,főorvosok nem szeretnék mert nem tudnának heti 200-500 forintot keresni adómentesen.
Itt a bibi.
kereső
@advocat:vagy a legújabb hobbi!, a divatügynökség! Rögtön kapott 1 milliárdot. Bár ahogy rahelt elnézem, nem igen használ neki, a saját különbejáratú stylist.
RonaGyuri
Minden oka meg van a büszkeségre

Matolcsy büszke arra amit tett, pontosabban amit művelt

„Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten” tartott önértékelést. Mélyen belenézett a …., azt nem tudni, hogy hová, de nagyon elégedett volt.
Mit mondjak sokan értékelték a humorát, még olyan is akadt, aki Orbán minapi humorával (a kormány plakátja nem támadta Juncker-t!!!) mérte egybe!
Nem válaszul, mert mikor Eltolcsy ömlengett már megjelent a cikk, a napi.hu beszámolt az egyik hatalmas sikeréről:
„A nemzetgazdasági miniszter 62/2013. (XII. 17.) NGM rendelete a Stabilitás Megtakarítási Számla vezetésére, a Stabilitás Megtakarítási Számlára történő befizetésről, valamint az onnan történő kifizetésről kiállítandó igazolásra, a hitelintézet által a Stabilitás Megtakarítási Számla megnyitásáról és az arra történt befizetésről teljesítendő adatszolgáltatásra vonatkozó részletes szabályokról ” eredményeként eredményesen és főleg olcsóbban működik a pénzmosás állami felügyelettel! =))
csipetke
Néhány teljesen felesleges stadionnal kevesebbet kellett volna építtetni,a külhoniaknak a kerítésen átöntött százmilliárdokat a magyar egészségügybe tolni,és meglett volna az az összeg.A baj az,hogy orbán pont lesz@rja a Mo.-on lakó magyarokat.Valamiért a külhoniakat preferálja,pedig az kevesebb szavazat,és úgy tűnik,hogy egyre több birka kap észbe,úgyhogy itthon is erősen csökkenőben lesznek a szavazatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.