Az Európai Unió polgárainak joguk van tudni, hogy az Európai Bizottság a hátuk mögött milyen titkos terveket készít, hogy még inkább aláássa a kontinens biztonságát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.

Szijjártó leleplezte "Brüsszel legnagyobb hazugságát"Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Szijjártó Pétert arról a dokumentumról kérdezték, amelyet az Európai Bizottság Jogi Szolgálata készített az ENSZ decemberben elfogadott migrációs jogi csomagjának következményeiről.

"Ez Brüsszel eddigi legsúlyosabb hazugsága migrációügyben"

- erősítette meg korábbi kijelentését a tárcavezető.

Bejelentette, kezdeményezte, hogy az uniós külügyminiszterek következő, jövő heti tanácskozásán rendkívüli napirendi pontban tárgyaljanak arról, hogy

az Európai Bizottság felhatalmazása alapján milyen titkos terveket készítettek eddig a migrációról, azoknak mi a céljuk, továbbá hozzák azokat nyilvánosságra és fejezzék be a tervkészítést.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, köztudott volt Brüsszel azon szándéka, hogy minden európai ország torkán le akarja nyomni az ENSZ globális migrációs csomagját. Az ENSZ-ben tavaly szinte minden vita erről a csomagról szólt, amelyet Magyarország az első uniós országként utasított el, majd végül nyolc másik európai ország is így döntött – mondta.

Hangsúlyozta, Brüsszel a szavazás előtt folyamatosan azzal próbált altatni, hogy nem kell a készülő csomag ellen tiltakozni, mert az jogilag nem lesz kötelező,

az elfogadott paktumban végül mégis 80 alkalommal szerepel a kötelezettség szó.

A külügyminiszter szerint New Yorkban és Brüsszelben is azon dolgoznak, hogy "részenként, a hátsó kiskapun keresztül", különböző nemzetközi szervezetek tanácskozásain, deklarációiban hivatkozási alappá tegyék a globális migrációs csomagot.

Felidézte, hogy az előkészítő fázisban Magyarországot végig kötelezettségszegési eljárásokkal fenyegették, hogy ne gátolja a közös európai álláspontot.

"Most pedig mindent megpróbálnak megtenni, hogy jogilag kötelezővé tegyék a csomagot mindenki számára"

- jelentette ki.

Szijjártó Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság jogi szolgálatának anyaga hamis hivatkozásokat tartalmaz, mivel a migrációs politika nemzeti hatáskörbe tartozik.

Kiemelte, az ENSZ globális migrációs csomagja "semmi mást nem tesz, minthogy az illegális migrációt legalizálja és definíció szerint kinyilatkoztatja, hogy a világ minden országának részt kell venni a migrációban".

Hangsúlyozta, a magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy világossá tegyék, nem akarnak bevándorló országban élni, és nem gondolják, hogy a migráció alapvető emberi jog lenne.

Szijjártó Péter szerint azért veszélyes az Európai Bizottság törekvése, mert ha kötelezővé tennék a globális csomagot, akkor például

a migránsoknak ugyanolyan szolgáltatásokat kellene nyújtani, mint az ország területén jogszerűen élő, ott adót fizető embereknek.

Ez pedig tovább inspirálná a migrációs folyamatokat, ami tovább növelné a terrorveszélyt – tette hozzá.

A külügyminiszter megerősítette, Magyarország továbbra is úgy gondolja, a humanitárius segítséget oda kell vinni, ahol baj van. Példaként említette erre a törekvésre a Hungary Helps programot, amelyben Magyarország több mint 7 milliárd forinttal támogatta a közel-keleti keresztény közösségeket abban, hogy ne kelljen elvándorolniuk.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
Na meg az is lelepleződött, hogy egy ilyen nímand, hogyan áll szolgálatába a hétmérföldes gazemberek - főleg orbán - agymenéseinek...közelg az idő Péter, amikor átkozni fogod azt a pillanatot, mikor csatlakoztál ezekhez...de nem sajnálunk, többször volt lehetőséged a kiugrásra, akárcsak a többi senkiházinak...nem lehet, hogy ennyi mocsok megtorlatlanul maradjon...
Az ügyészség nem lesz mindig polt kezében...1989-90-ben meg lehetett úszni, mert nagyon sokan voltak érintettek, de mára már tisztázódtak (lelepleződtek) a szarházi, gazember felelősök
tudode
No csak!
.
A ViktorJUGEND lábtörlője úgy elszemtelenedett, hogy ÁTMENT Schotland Yardba azok után, hogy a SZEKTA VEZÍR 0,12%-os felhatalmazásával annyit ártott EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁRKÉNT az Európai Uniónak, a .. B É K E . .őrének , mint a megalakulása óta senki, mert KINYITOTTA az EU kapuját a TÉRNYERÉSEN harcoló NAGYMEDVÉNEK, megbuzerálva Schengent:
.
-----BRÜSSZEL MOST ÉBRED, HOGY ROGÁN MEGSZÜNTETI A SCHENGENI HATÁRT
.
nepszava.us/brusszel-most-ebred-hogy-rogan-megszunteti-a-schengeni-hatart/
.
Mi előtt sec/perc alatt a NAGY MEDVÉNEK sincs akadálya
.
---- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
.
444.hu/2018/03/14/igy-lett-magyarorszag-az-uj-hideghaboru-egyik-foszereploje
.
Akkora CÍRKUM PARÁDÉBA hajszolták az Európai Uniót, amelyre nem volt példa az elmúlt 60 év alatt egy FÉLCÉDULÁS alfelének tisztán tartásával!
Borsodi
Talán el hinnénk amit mond,ha nem látnánk,hogy teljesen mást csinálnak mint mondanak.
Attól függ éppen hol és kinek kell szónokolni.Egyre kevesebb Magyar embert tudtok megtéveszteni a hazug politikátokkal.
www.youtube.com/watch?v=0ZT24Tc4TDA&t=101s
www.youtube.com/watch?v=UMxtiyQyaOI
evacica
Petike! Remélem, hogy minden reggel mikor a tükörbe nézel szemen köpöd magad az aznapi hazugságaid miatt! Neked aztán jó vastag bőr van a képeden!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.