Két nő, négy férfi és egy fiúgyermek, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyei lakosok haltak meg vasárnap a 81-es úton Mezőörsnél történt balesetben - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

9 éves gyermek is meghalt a mezőörsi balesetben – ez okozta a tragédiát
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A rendőrség több ember halálával járó közúti baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás adatai szerint egy 28 éves férfi autójával Kisbér felől Mezőörs irányába tartott, és

egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, elvesztette uralmát a járműve felett és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval.

A balesetben mindkét jármű kigyulladt.

A szemközti sávba áttérő autóban utazó 28 éves győri férfi és 19 éves rédei utasa, egy nő, a szemből érkező személygépkocsiban pedig egy 37 éves bakonyszombathelyi nő és egy 9 éves gyermek, egy 25 éves és egy 36 éves kisbéri, valamint a 45 éves győri férfi vesztette életét a helyszínen.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére vasárnap azt mondta, a segélyhívás fogadásakor két mentőhelikoptert is elindítottak az esetkocsik mellett. Először a kisbéri és a pannonhalmi esetkocsi ért a baleset helyszínére, de már nem lehetett megmenteni a sérültek életét, ezért a mentőhelikoptereket visszafordították.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

herczeg0210
Aki nem tud autót biztonságosan vezetni, az maradjon otthon a seggén és ne öljön meg másokat. (is).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.