Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján.

Orbán: "a mi fiataljaink a mi aranytartalékunk"

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a XII. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. március 12-én. A március 14-ig tartó fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a SkillsHungary döntőit. MTI/Máthé Zoltán

A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét. Márpedig Magyarország meg akarja nyerni a jövőt, ehhez pedig szükség lesz rátok

- fogalmazott a kormányfő a diákok előtt, akiknek azt is mondta:

külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert "a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok".

Hozzátette: Magyarország jövője a mai fiatalok döntéseiből áll össze, amilyen szakmát, pályát, életet, jövőt választanak maguknak, olyan lesz az ország.

A miniszterelnök kifejtette: a világban kíméletlen verseny indult a tehetséges, jól képzett és dolgozni akaró fiatalokért, a kiváló, versenyképes és szakképzett magyar fiatalokért sorban állnak a nyugati országok.

Magyarországnak azonban szüksége van minden fiataljára

- hangsúlyozta.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon a fiatalok versenyképes szakmát kaphatnak. Szólt a technikumi rendszer visszatéréséről, amely megnyithatja az egyetemek kapuit a fiatalok előtt, ha a szakma megszerzése után még akarnak tanulni.

Orbán Viktor kijelentette: Magyarországon beindult és magas fordulatszámon működik a gazdaság, az ország gyarapodik, fejlődik, egyre jobban teljesít. Így Magyarország – ahol a bérek is lendületesen nőnek – jól fizető munkahelyeket ajánl a főváros mellett vidéken is, a nemzetközi nagyvállalatok ezrével hozzák létre a munkahelyeket, és a magyar vállalkozások is egyre erősebbek, ők szintén tárt karokkal várják a fiatalokat.

Azt is kiemelte, hogy Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa,

"itt nincsenek migránsok és nincsenek terrorcselekmények, ellenben van munka, otthon és biztonság".

Megjegyezte továbbá, hogy az állam készen áll segíteni a fiataloknak az otthonteremtésben és a családalapításban.

Orbán Viktor szavai szerint minden esély megvan arra, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legjobb országa közé kerüljünk, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni.

A kormányfő végül a tanárokhoz szólt, elismerését fejezte ki a magyar fiatalokért végzett áldozatos munkájukért, és arra kérte őket, neveljenek újabb és újabb hazaszerető és tettre kész fiatalokat Magyarországnak.

A csütörtökig tartó Szakma Sztár Fesztivál a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a VI. SkillsHungary nemzeti döntőjének színhelye.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Idióta csutigeci aki elmegy külföldre dolgozni ritkán fog ,,hazaköltözni,, a te hazug szavadra !!!
Ha bolond lenne !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Idióta csutigeci aki elmegy külföldre dolgozni ritkán fog ,,hazaköltözni,, a te hazug szavadra !!!
Ha bolond lenne !!!
RonaGyuri
mindezért - még ha igaz is lenne, de nem az - téged a te retardált bornírtságodat kell elviselni! =))
kereső
A böröcz féle "orbánjúgendeknek" biztosan! A többi meg???
tudode
Előfordulhat, hogy a FIATALOK nagy része maradna, ha lenne
.
--- Orbánmentes övezet
.
kanadaihirlap.com/2019/03/11/orbanmentes-ovezet/
.
Sokan vannak, akik számára soKK a MAFFIAVEZÉR magamutogatása, még akkor is, ha Kánaán lenne az ország!
Sámannus
Ezek úgy csinyának ékszert, hogy beolvasztanak mindent.
Clavigo
Addig kell elhúzni innen,,,,amíg nincs (újra ) kerítés a nyugati határon.
Commenter
@papa.49: aranytartaléka maximum kuszaszemnek van. Ide a fiatalok már nem jönnek vissza amíg ez hatalmon van és vélhetően azután sem, ha már megbukott mert nem úgy néz ki, hogy belátható időn belül utolérjük a rothadó nyugatot.
JAJMÁR
Ez nem dicséret! Holmi értéktárgynak tekinteni magyar állampolgárokat.
Nem, a fiatalok nem valami "tulajdona" azorbánéknak, ahogy mi sem!
Teljes jogu részei és részesei kellene, hogy legyenek az ország vérkeringésének, az életünknek! Alakítani is nyilván joguk van, hiszen remélhetőleg tovább élnek mintazorbán!
justhpeter
Már elviselhetetlen kezd lenni, hogy ennek a féleszű Orbánnak minden nap elő kell állni valami baromsággal. Két eset lehetséges: Vagy már nem képes befogadni agyilag a valóságot, akkor a pártja dugja be valami elme szociális otthonba, vagy nincs senki a környezetében, aki ezt közölni merné vele.
Sámannus
@Commenter: Már annyit javult a helyzet, hogy előre láthatólag 20-30 éven belül nem lesz eurónk.
Magyarul leszarják az országot, csak lophassanak.
Aki Én
Sajnos valóban elég biztosnak látszik a jövő a rezsim útján.
namihami
""És ebből az aranytartalékból MI fogjuk kiválogatni a jelen és jövő nemzedék azon tagjait, akiket, magunkhoz hasonlóan, kitanítunk és beengedünk a szabadrablás területére.""
Ez még rajta volt a papiron, csak annak hátoldalán és elfelejtett lapozni a Mi Drága Vezérünk.
És ettől máris nileg más, hitelesebb értelme ledz a kinyilatkoztatásnak.
csipetke
Ez az aranytartalék,Nagy Blanka kortársai fognak 3 év múlva szavazni,nyilván nem a fideszre.Orbánt meg már felébreszthetné valaki,folyton azt hajtogatja,hogy 2030-ig Európa első öt országa közt leszünk.Ez már most is megvan,ha hátúlról számolom.Erre várunk kb 40 éve,hogy utolérjük a nyugatot,ehelyett csak csúszunk-csúszunk lefelé.Nemtom,a béka seggétől van-e lejjebb,mert azt már elértük.
tulipan
Remélem, a narancsos zsírpcani aranytartaléka, jól érzi magát KÜLFÖLDÖN?
papa.49
@csipetke: A béka seggét már csak TÁVCSÖVÖN látjuk !!!))))))))))))))))))))))))))))))))))))
görbetükör
Az öregjeitek meg teher, amitől szabadulnak.
Csak egy a bibi.
Az öregek jelene a fiatalok jövője!
polar450
Ez a szokásos Orbán-sablon!
"Ha esik az eső, húzd fel az esernyődet!" Dakota-mondás...na, ennyit ér ez a mese is!
Commenter
@Sámannus: "20-30 éven belül"? Eltolcsy szerint majd "valamikor"...
vacsi
@görbetükör: Így igaz! És ha már a vallásos révülethez érünk, amit megint ezerrel nyomatnak, ha jól tudom, a tíz parancsolat egyike: tiszteld apádat és anyádat, hogy hosszú életű légy a földön!
Aki a szülők nyugdíját elveszi, mert neki pillanatnyilag az az előnyös, nem is lesz "hosszú életű". Hogy hogyan fogja végezni, és mikor, az még a jövő zenéje, de mindennek eljön az ideje. És az itthon maradó fiatalok is láthatják, hogy majdan nyugdíjasként ők mire jutnak! Pl. mennyi nyugdíjat kaphatnak a közmunka után?!
csipetke
@görbetükör: 15:41 Hát persze. Pénztáros lölő már kinézte magának a gyermekváros területét.Ezeknek minden ráfér a pofájukra
Macskaszem
Hazudik mint mindig. Fiataljaink java már Németország, Ausztria és a többi élhetőbb ország aranytartaléka. Önszántukból csak akkor jönnek vissza, ha véget ér a geci korszak.
solidedge
Az idősebbek emlékeznek az MSZMP szlogenre: Pártunk aranytartaléka a KISZ. Ezt plagizálta el most Orbán.
papa.49
@Commenter: Akkor nem tudnak pénzt csinálni az árfolyamból !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.