Magyarország történetének legnagyobb, 5,1 milliárd forint értékű külföldi fejlesztési programját valósítja meg Ugandában, közösen a kelet-afrikai ország vezetésével annak érdekében, hogy az itt élő és az ide menekült emberek helyben megtalálják a megélhetést, ne kelljen Európába vándorolniuk – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek Kampalából nyilatkozva.

Szijjártó: Magyarország történetének legnagyobb külföldi fejlesztési programját valósítja meg Ugandában

Sam Kutesa ugandai külügyminiszter fogadja Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminisztert Kampalában 2019. március 12-én. Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Közölte, Uganda a migráció szempontból kulcsfontosságú, mert a környező országokból származó mintegy másfél millió menekült él a területén, jelenleg Afrikában a legtöbb, a világon pedig a harmadik legtöbb. Az ország lakosainak létszáma ettől függetlenül is folyamatosan nő. Szerepe meghatározó Kelet-Afrika stabilitása és békéje szempontjából – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Elmondta, Magyarország egy nagyon komoly víztisztító rendszert szállít a legnagyobb ugandai menekülttáborba, amelynek segítségével 200 ezer ember napi ivóvízellátása válik lehetővé.

Telepítünk egy biometrikus személyazonosító rendszert, amelyben nyilván tudják tartani az ide érkező menekülteket. Ezenkívül végrehajtunk itt egy olyan mezőgazdasági fejlesztést – alapvetően a halászat területén –, amely hozzájárul a lakosok és a menekültek élelmezési gondjainak megoldásához

- mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
@papa.49: Ezek nem is akarnak jót tenni. Ezek azért vitték oda a beruházást, mert az egyik felét Afrika legkorruptabb vezetői
a másikat Európa legkorruptabbjai lopják szét. Vizet olyat isznak rá ami eddig van.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A menekülő utak előkészítése folyik !!!
Sámannus
Ez egy hatalmas kifektetés, ahogyan a pohos mondja.
De már az agyar időknek valami kézzelfoghatót is kéne mutatni ha nem titkos az a hatalmas projekt.
Olyan kifizetődő ez mint az átkosban az internacionalizmus.
tudode
A ViktorJUGEND csipás csapata KIRÁNDULT Ugandába
.
---- Emléktáblát avatott Kövér László a Nílus partján - fotó
.
www.atv.hu/belfold/20190305-emlektablat-avatott-kover-laszlo-a-nilus-partjan-foto
.
Már Ugandát "is" megfertőzte az EU bacilusKÁJA!
DR Eric CARTMEN
Ezek szerint Uganda még szóba áll O1G-vel, és tolvaj bandájával. Micsoda trófea !
Pálinkafőző Rézüst
vajon ez a SZ1G hogy tud beszélni az O1G spermájával teli szájával???
Qqberci
"Telepítünk egy biometrikus személyazonosító rendszert"

Odaviszik a Tompi-féle beléptetőrendszert?...
papa.49
Egyvalamit hozzáfűzök ehhez a ,,dicstelen dicshimnuszhoz,, szargyártó te még a világon se voltál mikor a magyar cégek építették Egyiptomban a z asszuáni gátat, meg a vízi erőművet, mindjárt mondok két céget az egyik az ÉLGÉP, a másik a VIV volt, nagyságrendileg ez a beruházás a bolhafaszán a pattanás ahhoz !!!
kokopelli
@DR Eric CARTMEN: ..kell egy még sötétebb bőrű a fönök mellé,mert akkor igazi
fehér európainak fest! Gondoljunk a fekete/fehér sajtóképekre! Nincs India,meg roma,
meg olyasmi többé! A deGaulle és H.Kohl óriások sem kellenek mellé!
Sámannus
Úgy látszik, hogy az informális képeket a beruházásról a KGB kapja nem az MTI
Sámannus
Petya tudod te mi az a beruházás? Az amit a németek csinyának nálunk kulcsra kész gyárak iparágakkal kiegészítve. Amíg te a szalagvagdosást nevezed beruházásnak addig fingod sincs mit beszélsz.
papa.49
@Sámannus: Akkor még Tengízről nem is beszéltünk !!!
Sámannus
@papa.49: Ezek nem is akarnak jót tenni. Ezek azért vitték oda a beruházást, mert az egyik felét Afrika legkorruptabb vezetői
a másikat Európa legkorruptabbjai lopják szét. Vizet olyat isznak rá ami eddig van.
Macskaszem
Uganda a legújabb offshorparadicsom talán?
Mellesleg pár éve a Gazsi gyerek ott tanította a gyerekeket arra, ami se neki, se apukának nem ment igazán. Onnan kísérte hazáig a TEK, és onnan hozta a Felházas szektás hülyeségét. Nem tudom ez összefügg e a mostani ugandai pénzszórással, de gyanítom, ha kiderül, rám jön az istenkáromlás.
Eladott Ország
A Szijjártó Péter-féle Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) környékéről. Nagyon úgy tűnik, hogy magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már-már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015-ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel. Nem tudom megítélni, hogy ez a ténykedés a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó tetszőleges bűncselekmény kategóriáját kimeríti-e, vagy a világ bármely táján szokás a kereskedőházaknak több évre elegendő konzerv-készleteket felhalmozni, de azt kijelenthetjük, hogy ezért a remekbeszabott jobban teljesítésért cserében igazán érdemes volt porig zúzni a magyar diplomáciát.Ezen a ponton ezek a 6 milliárdok már nem férhetnének bele a kormányzati vagánykodásba, de mégis beleférnek. Ezek a Szijjártó-fejűek öntudatlanul szarnak bele a hívők arcába és mindenki máséba is, mert nekik valóban nincs holnap. Matolcsy szerintem irigykedve néz bele a 8-as számot formáló üveggömbjébe, hogy ez neki hogy nem jutott eszébe. Kastélyok, paloták, műkincsek és közérdekű kukoricakonzervek. Itt tartunk most. Csak azt nem tudom, mi lesz, ha a migráns-téma is kifullad és a lelkes hívek tábora rádöbben, hogy neki se kukoricára, se magozott meggyre, de még a napi kenyérre is nehezen futja. Kéretik nem elfelejteni, hogy Szijjártónál az előbbiekből van raktáron, ott kell majd követelőzni és esetleg számonkérni.
Lepényleső
Nem csak a suszternak kellene maradnia a kaptafánál,úgy lenne jó ez a bőrdíszműves fiánál?
(Az évezred lopása? "Beruházások" a világba,ahol a nav még véletlenül sem járhat utána?
Pl; Adok 1 milliárdot neked,nesze a tied,de a sok hülyének tízet kell jelentened,ne feledd?)
kereső
@DR Eric CARTMEN: korrupt(tolvaj) a korruptnak(tolvajnak)barátja.
Uganda ugyanis a világ egyik legkorruptabb országa.
evacica
Na ez megint tényleg egy nagy lehetőség a lopásra! Petike ebben te mester vagy, hogy hol lehet közpénzből növelni a saját zsebeiteket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.