Önök a tudomány és a kultúra különböző területein a semmiből alkottak értéket, példaképül szolgálnak kortársaiknak és a feltörekvő ifjúságnak is. Korszakváltó időszakban vagyunk, szükség van mindenki tehetségére – mondta Kásler Miklós kedden a Várkert Bazárban a Magyar Érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak átadásán.

Kásler: "korszakváltó időszakban vagyunk"

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence parlamenti államtitkár a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Várkert Bazárban 2019. március 12-én. MTI/Mohai Balázs

Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket.

Kásler Miklós összesen 77 személyt díjazott; a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét harmincegyen, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét huszonketten, az érdemes művész kitüntetést tizenheten, a kiváló művészit öten, Magyarország Babérkoszorúját ketten kapták meg.

Kásler Miklós kiemelte:

a díjazottak hozzájárulnak a nemzet felemelkedéséhez.

Szavai szerint a történelem tanúsítja, hogy minden nemzet életében vannak időszakok, amikor évszázadokra megváltoztatják sorsukat, fejlődésnek vagy visszafejlődésnek indulhatnak.

1848-ban több évtizedes párbeszéd után összeverődött néhány ezer olyan ember, akinek fontosabb volt a magyar nemzet sorsa, mint a saját érdeke.

Most is korszakváltó időben élünk, mindenki érzékelheti, hogy az ősi tradíciókkal, meggyőző hittel rendelkező napkeleti államok gazdaságilag megerősödtek, politikai befolyásuk nőtt

- fogalmazott Kásler Miklós.

Mint hozzátette,

ezt annak köszönhetik ezek az államok, hogy nincs identitászavaruk, tudják, hol vannak a gyökereik, "miközben napnyugaton értékválság alakult ki, nem találják valamikori önmagukat, emiatt nem látják pontosan a jövőt".

Kásler Miklós a Magyar Érdemrend kitüntetéseket Rétvári Bence parlamenti államtitkár, az állami művészeti díjakat Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár társaságában nyújtotta át. Egy kitüntetett távollétében férje, két másik alkotó esetében gyermeke vette át a díjat, hárman egy későbbi időpontban teszik ezt meg.

Az ünnepi programban a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei adtak műsort.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mondja professzor úr, szokott maga napi sajtót olvasni? Most veri szét a "bölcs" minisztertársa a tudományt és a kutatást kis hazánkban!
Alapkutatás helyett majd lehet kutatni a vöröshangyák nemi életét, a prücsök herélés szövődményeit, a hun származásunkat, meg O.V. eddigi reinkarnációit! Ostoba társulat!
Gauntlet
Az tény hogy a ti korszakotokat le kéne váltani !
human
Dimenzió váltás, Kásler! Dimenzió váltás. A korszakváltás nem elég fantasztikus kifejezés a kormány munkájára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.