Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

Weber: konstruktív megbeszélés volt Orbánnal, de nem oldottak meg minden problémát – videó

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője, az EPP listavezetője a Dohány utcai zsinagóga Emanuel-emlékfájánál 2019. március 12-én. MTI/Mohai Balázs

Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania

- mondta Manfred Weber.

Kijelentette:

a Fidesznek minden Brüsszel- és Európai Unió-ellenes kampányt be kell szüntetnie, el kell távolítani a Brüsszel-ellenes plakátokat és garantálnia kell, hogy a jövőben sem lesznek ilyen kampányok.

Pozitívnak nevezte, hogy a Brüsszel elleni plakátkampány nem folytatódik, külön megemlítette, hogy nem látta a plakátokat a belváros felé vezető úton – írja a HVG.

Hozzátette: voltak "apró pozitív jelzések", hogy Orbán megértette, hogy a kampányát nem folytathatja tovább, de mivel sok egyeztetés vár rá – többek között a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését kérő 13 párttal –, ezért a folyamatban lévő egyeztetések állásáról nem akart beszélni -írja az Index.

Manfred Weber kitért arra is, hogy

jó megoldásnak tartaná, ha a magyar kormányfő bocsánatot kérne azokért a problémákért, amelyeket az EPP más pártjainak okozott.

Hozzátette ezzel kapcsolatban: 

figyelni fogják az elkövetkezendő napokban, mit lép Orbán. 

Leszögezte: alapvető érték a tudomány szabadsága, ezért Budapesten továbbra is biztosítani kell a Közép-európai Egyetem működését.

A CEU-ról a hvg.hu kérdésére azt mondta,

egy új lehetőséggel tárgyalt Orbánnal, ami garantálja, hogy a CEU kiadhasson amerikai diplomát Budapesten.

Forrás: MTI, HVG, Index

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Na, ez itt nem az Európai Néppártról szólt már megint, hanem a zsidó befolyásról...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Egy családnak is NEHÉZSÉGET OKOZ a hozzá hasonló génhibÁS, de EGY ORSZÁGNAK olyan mintha ménkő CSAPOTT VOLNA BELE!
kereső
És hol maradtak a "néppárti" értékek? Vagy ki is merül ebben: a plakát,a bocsánat,CEU?
Elég szegényes -ettől még lehet lopni,csalni,Lehet a biróságokat a kormány irányitása alá vonni.Lehet az MTA-t kinyirni. Lehet egy érvénytelen alapizére hivatkozva horthysta nemzetállami diktatúrát épiteni- amúgy Helmuth Khol örököseként.Lehet megtartani a médiabirodalmat-és hazugságokkal tömni a nagyérdeműt,elzárva a valós tényleges információktól. Lehet az ellenzéket(nem csak a pártokra gondolok, hanem a szavazóikra is!) semmibe venni,kitagadni magyarságukból. Lehet ...mindent lehet, csak hasznos idiótáknak nevezni nem lehet az epp képviselőit.
Na ennyit az értékekről, meg az EPP-ről/CDU-CSU ról.
r2d2
Na, ez itt nem az Európai Néppártról szólt már megint, hanem a zsidó befolyásról...
cikicakk55
Ezért teljesen kár volt Webernek ide utaznia. Közpénzből mennyibe kerülhetett a határtól Budapestig leszedetni az összes EU ellenes plakátot? Ezt telefonon is elintézhették volna. Lezárták gondolom fél Budapestet miatta( de inkább Orbánt féltették egy eltévedt golyótól) és egy csomó rendőrnek és katonának vették el a szabadnapját. Ez a Weber egy fokkal sem különb a csutinál. Gyáva sz.r alak.
kereső
Nem vélelenül kérdezték a CEU-s diákok Webertől: „melyek a Néppárt értékei, és hol áll most éppen?
human
Kár, hogy nem volt nyilvános ez a "konstruktív" beszélgetés. Gyanítom mást értünk a konstruktív fogalma alatt. Ez biztos a magyar és német nyelv sajátosságaiból adódik.
human
@kereső: Ez valóban jó kérdés. Weber előbb mondja meg mit nevez értékeknek. Mert ha nem mond semmit, akkor honnan lehet tudni ebből mit teljesít és mit nem teljesít Orbán?
Úgy látom ezt a csatát Orbán nyerte és Weber elvesztette. Mivel megy haza? Ígéretekkel? Egy Orbán ígéretével?
nezelodo
Ez a Manfred Weber is egy majom, mert nem látta a plakátokat a repülőtérről bevezető úton. Nem, mert ott letapétázták, de másutt virítanak, a megyei lapok internetes kiadásaikban pedig végtelenített rettegtető YT videók futnak pillanatnyilag is. Nála nagyobb hazug csak a vendéglátója a csahosaival körbevéve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.