Senkit nem akart megbántani Orbán a "hasznos idióták" kifejezéssel, de ha valakit mégis sikerült, akkor kész bocsánatot kérni – magyarázta a miniszter.

A Fidesz európai néppárti tagságáról indított vita valójában a bevándorlásról szól: a migrációhoz való viszony határozza meg azt, ki hogyan viszonyul az EPP-n belül a Fidesz tagságához – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Budapesten.

Gulyás Gergely arra reagált, hogy Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője, az Európai Bizottság néppárti elnökjelöltje a nap folyamán megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Gulyás Gergely mondta el, hogy Orbán kész bocsánatot kérni

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

Olyan pártok kezdeményezték a Fidesz kizárását a Néppártból az elmúlt hetekben, amelyekkel eddig is sok területen voltak vitái a nagyobbik kormánypártnak. Ezek a tömörülések szinte kivétel nélkül megszavazták a kötelező kvóta szerinti elosztást, és a bevándorláshoz való viszonyuk is alapvetően eltér attól, amit a magyar kormány helyesnek gondol – hangoztatta a miniszter.

Hozzátette: Manfred Weber és Orbán Viktor szándéka egyaránt az, hogy a Fidesz az EPP-ben maradjon; mindkét félnek érdeke a megegyezés.

Gulyás Gergely ugyanakkor kiemelte, hogy mindenkinek vannak olyan határai, amelyeket nehéz átlépni: a magyar kormányfő egyértelművé tette, hogy a külső határok védelmének, a migráció elutasításának és a keresztény kultúra védelmének ügyében Magyarország nem tud és nem is akar kompromisszumot kötni.

A miniszter közölte, hogy nemcsak aktuális ügyek kerültek szóba, hanem Európa jövőjéről, az európai intézmények feladatairól és különböző javaslatokról is tárgyaltak.

A kormány örül, hogy Manfred Weber személyesen tájékoztatta Orbán Viktort, és annak is, hogy elképzeléseiben komoly szerepet játszik a külső határok védelme, a migráció megállítása. Ezek a magyar kabinetnek is kulcsfontosságúak, ezért tudják támogatni, hogy a német politikus legyen az EB elnöke. A keddi megbeszélés is arra adott ugyanis garanciát, hogy ha ő lenne a bizottság elnöke, határozottan lépne fel a migrációval szemben, és fontos célnak tartaná a külső határok megóvását. Ez közös alap – mondta a tárcavezető.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, Manfred Weber világossá tette, hogy a migrációval kapcsolatban elutasító az álláspontja: úgy gondolja, hogy teljesen meg kell állítani az illegális bevándorlást.

A néppárti frakcióvezető kéréseiről a miniszter azt mondta, hogy a plakátkampány véget ért, mostantól a családvédelmi intézkedések reklámjait lehet majd látni.

A kormányfő senkit nem akart megsérteni a "hasznos idióták" kifejezéssel, de ha valakit mégis megbántott, kész bocsánatot kérni – jelentette ki Gulyás Gergely.

Úgy folytatta, hogy a Közép-európai Egyetem jövőjét biztosítottnak látja a kormány.

Manfred Weber jelezte, hogy neki akár a bajor állammal együttműködésben is vannak javaslatai. A kormány készen áll minden tárgyalásra, de úgy gondolja, hogy a külföldi diplomák elismeréséről kapcsolatban kialakított törvényi szabályozás megfelel az európai gyakorlatnak, sok német tartomány, akár Bajorország gyakorlatának is – mondta.

A miniszter szerint fontos, hogy a következő öt évben olyan Európai Bizottság legyen, amely képes a legfontosabb nagy ügyekre koncentrálni.

Az elmúlt esztendőkben a bizottság egyáltalán nem foglalkozott a demográfiai helyzettel, nem tudta megállítani a migrációt, nem volt képes a kontinens második legerősebb gazdaságával rendelkező Nagy-Britanniát bent tartani az Európai Unióban – sorolta.

A testület sok területtel nem törődött, vagy kudarcot vallott – összegzett Gulyás Gergely, hozzátéve: ők azt szeretnék, ha a következő öt év a sikerekről szólna.

A miniszter megerősítette ugyanakkor, hogy a migráció, a külső határok őrzésének, a keresztény kultúra védelmének ügyében a Fidesz nem tud kompromisszumot kötni, akármilyen belső konfliktusokat is okozzon ez a Néppártban.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Gyógyszerfüggő, tolvaj féreg és az anyjukat is eladó kegyencei! Ja bocs!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Gyógyszerfüggő, tolvaj féreg és az anyjukat is eladó kegyencei! Ja bocs!
Sámannus
Előbb csókolgassátok egy hétig a putyin seggének a fotóját. Nehogy félre értse.
nezelodo
Nem kellett volna zsebreb...tt kézzel kamaszos nagyképűséggel vagdalkozni, hirdetve a legendás intelligenciáját, és most nem kellene úgy tenni, mintha teljesítené is az ígéretét!
papa.49
,,kész bocsánatot kérni,, mondja a dudadani DE SOHA NEM FOGJA MEGTENNI EZT A CSUTIGECI !!!
1magyar
Az okos enged elvén bocsánatot kér, de nincs miért. KÖzszereplők, nem is akármilyenek, egész Európa tönkretételét meghatározó emberkék, a plakáton lévők, tehát még udvariasan tették közzé a gaztetteiket.
csipetke
Ez egyszerűen elképesztő,hogy már évek óta sehol,semmilyen tájékoztatóból nem hagyják ki a migrációt,bevándorlást.Csak úgy beismerni,hogy f@szságot mondtak/mondott most pl orbán,halomra sértve egy rakás embert,és csak úgy egyszerűen bocsánatot kérni,az nekik nem megy Kiállítják rebbenőszemű gulyást,aki ebbe is beleszövi a migrációt,bevándorlást.Szövegértésük semmi,vagy csak nem akarják felfogni,hogy miről van szó,illetve a sok 1 bitesnek így kell magyarázni,mert még mindig benyalják
kokopelli
@papa.49: ...az egész egy nagy "maszatolás"!A csuti géniusz szeretne két legyet egy csapásra
ütni! Nem hiszerm,hogy megkajálják! Kap egy olyan "Jól van Viktorka tudjuk,hogy mit akarsz mon-
dani,de ne erőltesd meg magad,mert egy új kúra nem ér annyit!!"
arcmás
Ezek tényleg ennyire rohadékok?
Szerintük tényleg csak ezért kéne bocsánatot kérni?

Folyamatosan hazaárulók, és Európa árulók, vagyis ÁRULÓK.
Az árulás minden emberi bűnök legalja.
Orbán Viktor áruló !!!

nepszava.hu/3028788_ajtot-nyitunk-a-kemeknek

Ezért is bocsánatot kellene kérned, és abbahagyni, amit művelsz, te rohadék pávatáncos!
A "megvetés" szó már nem fejezi ki, amit megérdemelsz. Ezért végzed a történelem szemétdombján végül, te senkiházi piti bűnöző/politikus.
tulipan
@1magyar: Te csonthülye vagy! Az okos enged elvén bocsánatot kér,mert naygon nagy bajban, van, hiszen különben, vissza kéne adni az ezermiliárdokat! Igenis volna miért. Hiszen 9. éve paamszkodnak sznte egész Európával! Hiába Közszereplők, nem is akármilyenek,de azért nem kötelesek ennek a beképzelt, önmaa kijelőlte nagyokos, narancsos vizilónak, az állandó pofátlan baszogatását eltűrni!!!
1magyar
@tulipan: A csonthülye te vagy és a hozzád hasonlók.Mi sem lennénk kötelesek eltűrni amit tesznek velünk.
tulipan
@1magyar: Ugyan, és mi a lótúrót "tesznek" velünk??? :)))) Hogy eltűrik a neveletlen a narancsos horda végtelen pimaszságát és ennek ellenérre öntik ide a pénzüket??
papa.49
@tulipan: Azt teszi a MAMLASZ UNIÓ hogy önti ide a pénzt amit a csutigeci meg a brancs lenyúl !!!
Ezt elégelték meg, mert a pénz arra lett szánva, hogy ,,KÖZELEBB KERÜLJÜNK AZ UNIÓS ÉLET SZÍNVONALHOZ,, de a tetvek csak ellopták !!!
papa.49
@tulipan: Ezek a pénzek olyasmik lehettek volna mint a háború után a Marsall terv volt, segített volna megközelíteni a nyugati országok életszínvonalát, ehelyett a BRANCS, meg a CSUTIGECI GAZDAGODOTT BELŐLE !!!
nezelodo
A mi drága jó minielnök urunk gondolt rám is! Mivel távolra rosszul látok, elmaradt az élmény a zunijó két utálatos emberének megtekintése az utcai plakátokon, hát megküldte nekem levélben a képüket, hogy én is retteghessek! Gondolom azért késett vele, nehogy ez a Manfred Weber meglássa a felcuccolt röplapot osztó postásokat, mint a repülőtéri úton a lemázolt óriásplakátokat!
Remélem a halfarokcsikarinak is küldött egy tucatot, mert már nagyon punnyadtan mocskolódnak, semmi kreativitás, nincs újítás, ideje lecserélni őket, már nagyon megmelegedtek.
nezelodo
Komcsi-libsi szopatja a libsiket! Jó meccs lehet, mert testközelből ismerik egymást!
SystemError
@Shikari: Csak egy köpönyegforgató, gerinctelen, hazug féreg. Persze a híveik felnéznek ezekre az értékekre! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.