Nem teljesítettük az unió kérését, most fizethetünk. Az ügy előzménye, hogy az uniós cukoripar szerkezetátalakítására vonatkozó uniós szabályok alapján támogatásra voltak jogosultak azok a cukoripari vállalkozások, amelyek egyebek mellett vállalták termelő berendezéseik teljes vagy részleges leszerelését. E lehetőséggel magyar cukorgyártó vállalkozások is éltek. A támogatás feltételeinek teljesítésében azonban az Európai Bizottság szabálytalanságokat állapított meg, ugyanis az Eastern Sugar Cukoripari Zrt. kabai és a Magyar Cukor Zrt. petőházi telephelyén lévő silókat nem szerelték le. Az uniós bizottság az uniós finanszírozásból kivont összeget az érintett vállalkozásoknál a teljes leszerelés esetén nyújtandó támogatás és a részleges leszereléshez járó támogatás összege közötti különbség alapján számolta ki.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ékes bizonyítéka, hogy tették tönkre a magyar ipart az unióból, hogy aztán piacuk legyünk.
justhpeter
@1magyar: És ékes bizonyíték arra is, hogy a magyar mindenben sumákol.
1magyar
@justhpeter: Nem lehet általánosítani, egyénenként, csoportonként változik.
solidedge
@1magyar: Az unió csak felajánlotta a lehetőséget, senkit sem kötelezett. Mi, illetve a cukorgyárakat megvásárló külföldi befektetők éltek a lehetőséggel.
1magyar
@solidedge: Érdekes módon ez a "felajánlás" szinte minden területen megtörténhetett, mert mindent eltakarítottak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.