A migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent, valamint a jóléti állam alapjait is megrendíti – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Rétvári: a migráció az egészségügyre és az oktatásra is veszélyt jelent

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rétvári Bence azt mondta,

Bajorország többet fordít migrációs kiadásokra mint egészségügyre, gazdaságfejlesztésre és környezetvédelemre összesen.

Németország például 2022-ig szociális kiadásokra 21 milliárd, regisztrálásra, lakhatásra 5,2 milliárd eurót különít el, ez azt jelenti, hogy naponta 17 milliárd forintot költenek a bevándorlásra – tudatta.

Ismertette, Ausztriában 2040-re minden második tanuló bevándorló hátterű lesz.

Ez a mértékű bevándorlás megroppantja az oktatási rendszert, a német oktatás például húsz év alatt az 5. helyről a 14.-re esett vissza

- tette hozzá.

Kitért arra is: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint 2015 óta a kanyarós megbetegedések száma megháromszorozódott Európában. Az öt legfertőzöttebb ország között Franciaország és Olaszország is szerepel.

A Robert Koch Intézet adatai pedig azt mutatják, hogy Németországban a Hepatitis B és a kanyaró 300 százalékkal, a malária-, a szifilisz- és a tuberkulózisfertőzések száma pedig a duplájára nőtt.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán arról beszélt, a magyar kormány a családpolitikát részesíti előnyben, amely pozitívan befolyásolta a családalapítási és a házasságkötési kedvet.

Rétvári Bence szerint a családpolitikai megoldások máshol is működnének, de vannak olyan országok, ahol a helyzet szinte már visszafordíthatatlan.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Retkesvári! A legnagyobb veszélyt ti jelentitek az országra!!!Te komolyan elhiszed amit mondasz???Vagy ennyire hülye vagy!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
durbincs, az Isten áldjon, próbálj már eldugulni kicsit! Lehet, hogy te nagyon jól érzed magad ilyen debilen, de fárasztó vagy, unalmas, értelmetlen a szöveged, és ugyanazt ismétled, mint egy elakadt gramofon.
papa.49
Retekbence csak egy gond van NINCS MIGRI AKI IDEJÖNNE !!!
desiro
Bencuska nem a migránsok miatt sz@r az EÜ, és az oktatási rendszer.
vacsi
Jelenleg Magyarország minden baj ellenére egy élhető ország, szemben Németországgal, Franciaországgal, Angliával, és a skandináv államokkal. Egyiket sem kívánom magunknak, és főleg nem a gyerekeimnek, unokáimnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.