Közös videoüzenetben hív március 15. megünneplésére és méltatja a magyar-lengyel barátságot Orbán Viktor kormányfő és a pénteki budapesti ünnepség vendége, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban úgy fogalmaz: itt kopogtat az ajtón március 15., nemzeti ünnepünk napja, a magyar szabadság napja, amelyen "azokra a hősökre emlékezünk, akik, ha kellett, mindenüket, sőt az életüket is odaadták a magyar szabadságért".

Ezt a harcot a szabadságért "mindig a lengyelekkel együtt vívtuk meg"

- hangsúlyozta, jelezve, hogy már a 19. század közepén is több száz lengyel harcolt a magyarok oldalán.

Most is eljönnek az ünnepségre, "erre a közös magyar-lengyel ünnepségre", és köztük lesz Mateusz Morawiecki is, hogy Budapesten saját szavaival köszöntse az egybegyűlteket

- mondta a miniszterelnök.

Jöjjenek el, ünnepeljünk együtt!

- biztatott Orbán Viktor.

A lengyel kormányfő kiemelte: a magyar-lengyel barátság évszázadok óta tart, napjainkban is él, amikor magyar ünnepeken lengyel zászlókat lenget a szél.

Jól látszik – folytatta Mateusz Morawiecki –, ez a barátság egyre inkább a jövő irányába mutat, és "örülünk, hogy a magyarok személyében ilyen hűséges és kipróbált barátaink vannak".

A jövő ennek köszönhetően jobb lesz Magyarországnak és Lengyelországnak

- jelentette ki.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hazánkra külső és belső nyomás nehezedik, ezért meg kell védenünk szuverenitásunkat, szabadságunkat és függetlenségünket minden áron! Hogy ezek a nyomások mégis mit jelentenek, azt sajnos nem tudjuk, ezért csak találgatni lehet, hogy a csúnya, gonosz Brüsszelre és a migránsokra gondolhatnak-e, vagy sem. Azt, hogy mégis miért kell úgy tenni, mintha ma, 2019-ben hasonló állapotok uralkodnának az országban, mint 1848-ban, azt nem igazán értem. Készüljünk a forradalomra, vagy mégis mire számítsunk? Jó lenne, ha egy nemzeti konzultációs levélben a drága jó miniszterelnök elmondaná, hogy most mi a teendő, nehogy fölöslegesen kezdjük el élezni a kapát és kaszát itt falun. A válasz egyszerű:
Egyszerű: a belső nyomás a ballibsi médiatúlsúly és az ellenzék (hahaha) folyamatos akadékoskodása, a külső nyomás pedig Brüsszelsorosmigráncsok. A kormány szaros gumicsizmáját a támadások tengere nyaldossa. Szuverenitásunk nemzeti kincs, sőt, ez évtől kezdve hungarikum, pontos dátumot az új orosz bank megnyitásakor tudok majd megadni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Zeta: A KOKÁRDÁM még nekem is meg van de fel csak akkor fogom tűzni ha ez a csőcselék cigány banda megbukott !!!
arcmás
@Eladott Ország: "az új orosz bank megnyitásakor"

Épp Iszak Esztire gondoltam, hogy milyen nótát küldjek neki, ami a szakításról szól, és hogy a szakítás mennyire fájdalmas, de valahogy túl kell élni, talpra kell állni, és végig csinálni az életet, aztán békében letenni a lantot, mert ez élet nem csak evés-ivás, hanem több, és hogy mennyire jó lesz tökéletes emberként leszakítani egy almát a fáról együtt...

De nem tud a képzeletem szárnyalni, mert megláttam ezt: "az új orosz bank megnyitásakor "
és megint eszembe jutott, hogy Magyarország miniszterelnöke hazaáruló, Európa áruló, hazug és embergyilkos, mint az Atyja, Sátán (János 8,44), de lehet, hogy tévedek, de nem érdekel, mert újabban úgy védekezek a gazemberekkel szemben, hogy nem mutatok érdeklődést a gazemberek iránt... vagy mégis? Nem tudom, mert fáj a fejem és most eszembe jutott az a fejfájás elleni gyógyszerreklám, ahol folyamatosan arról beszélnek, hogy fáj a fejed, és fáj,és fáj, és fáj, és fáj, és fáj, és fáj, de nem kell, hogy fájjon - MERT CSAK)

És az a sok papírmunka végül...
arcmás
Egy ismerősömnek az energiaital viszi le a vérnyomását.
Ez, hogy lehetséges?
Nessy
@kereső: ha csak az Aradi vértanúk névsorát megnézed, akkor kiderül, hogy bizony nem csak a lengyelek harcoltak velünk együtt. És nem voltunk egyedűl Európában a forradalomban!
Aztán jött a vég, és "Európa csendes, újra csendes, elzúgtak forradalmai"! írja a költő.
Zeta
@Nessy: hol a temetkezés fölött egy ország vérben áll
dr. prédikátor
VELETEK MOCSKOS GECIK S O H A N E M Ü N N E P E L E K!!!Meggyaláztok minden ünnepet!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.