A sajtóban "asszonyhitelként" és "kamatmentes 10 millióként" is emlegetett konstrukciót babaváró támogatásnak nevezte el a rendelet.

Megjelentek a kormány új, akár 10 millió forintos kamatmentes hitelének a részletei a legfrissebb Magyar Közlönyben. Normál banki hitelbírálat kell a hitel felvételéhez, és a törlesztőrészlet mellett havi pár ezer forintos állami kezességvállalási díjat is kell fizetni rá. A kormány a jelenlegi hozamkörnyezetet alapul véve közel 5%-os kamattámogatást nyújt, így lesz kamatmentes a hitel a fiatal házaspárok számára. Ha azonban nem jön 5 éven belül a baba, akkor (néhány kivétellel) egy összegben kell visszafizetni az igénybe vett (akár több mint 2 milliós) kamattámogást, és akár – a Portfolio számítása szerint -  8%-ra is felemelheti a bank a hitel kamatát – összegzi a részleteket a Portfolio.

Kijöttek a 10 milliós "asszonyhitel" részletei – ez történik, ha nem jön 5 éven belül a baba

Fotó: Pixabay cco

Novák: megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei, az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Novák Katalin elmondta,

a kedden közzétett kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés – babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése – részleteit, valamint néhány adminisztratív könnyítést a csok szabályozásában.

Utóbbira példaként elmondta,

a jövőben, ha valaki már igénybe vette a csokot, de olyan élethelyzetbe került, hogy vissza kellett fizetnie a támogatást, és ezt meg is tette, akkor még egyszer felveheti azt úgy, mintha korábban még nem tette volna meg.

A közlönyben megjelent a kormányhatározat a már folyamatban lévő bölcsődei férőhelyek bővítéséről, valamint a 2020. január elsejétől életbe lépő új intézkedésekről, a négygyerekes nők személyi jövedelemadó (szja) mentességéről és a nagyszülői gyedről – közölte az államtitkár.

A kormányhatározat szerint a jelenlegihez képest 20 ezerrel emelik a bölcsődei férőhelyek számát, így 2022-re 70 ezer férőhely jöhet létre, gondoskodnak a megfelelő szakemberek biztosításáról a bölcsődékben, továbbá áttekintik a bölcsődék finanszírozási rendszerét is, és megemelik a magán- és a családi bölcsődék finanszírozását

- ismertette.

A legalább négy gyereket szülő, illetve örökbefogadó és felnevelő nők szja mentességét törvényben kell majd szabályozni, amire az őszi ülésszakban kerülhet sor – közölte Novák Katalin, hozzátéve, az szja-mentesség élethosszig tart, a munkával megszerzett jövedelemre vonatkozik, és megmarad mellette a családi adókedvezmény rendszere is.

A nagyszülői gyednek köszönhetően a dolgozó szülők átadhatják majd a gyed jogosultságukat valamelyik nagyszülőnek.

Ebben az esetben a nagyszülő korábbi jövedelme lesz az irányadó a gyed összegének kiszámításánál, viszont a szülőnek kell jogosultnak lennie a gyed-re – mondta az államtitkár.

Ismertetése szerint egy nagyszülő több gyerekének több unokája után többszörösen is igénybe veheti a gyedet, ugyanakkor nem lehet párhuzamosan otthon a nagymama és a nagypapa is két különböző unokával.

Forrás: MTI, Portfolio

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Na most is bejött a nagy népi bölcsesség. Az ördög a részletekben rejlik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Seggre ült a népességpolitika,de most sem őszinték. A pénzügyi manőverekkel csak töredéke fog jutni erre mint néhány éve még nem "orvosoltatok"
Sámannus
Az "árják" nem fognak nektek szülni, a nyomorgókkal pedig nem törődtök.
lusta
Na most is bejött a nagy népi bölcsesség. Az ördög a részletekben rejlik.
arcmás
Csak ráönteni a pénzt az emberekre...
Mindent és mindenkit megvenni pénzért, amiből, akitől előnyt remélnek - a maguk hasznára természetesen, mert ezektől tényleg csak ennyire telik.
Természetesen egy látszatintézkedő, látszatkormányzást folytató, népszerűségre törekvő, hamis szeretettel beérő, hataloméhes, kicsit aberrált populistának csak egy célja van: Tudjukmi.

Fidesznyik: Majd, ha rájössz, hogy Orbán számára MINDENKI (FŐLEG TE !!!), csak egy hasznos idióta, majd akkor talán elszégyelled magad, hogy valaha is támogattad bármilyen formában. Persze vannak az elvetemültek, akiknek ez jó... így jó.

Te szerencsétlen, nem orbán miatt működik ez az ország!
Orbán ott tesz keresztbe, rúg bele, és szívat folyamatosan egy egész országot, a magyar embereket, ahol csak tud. Az emberek viszont élni akarnak, túlélni a napot, ezért teszik a dolgukat egyre rosszabb körülmények között, és CSAK emiatt tűnik úgy, hogy Magyarországon minden rendben van.

Tudod, te magyar paraszt, nem attól vagy szabad, hogy bemehetsz egy boltba szabadon, és megvehetsz minden szart.
Fradigege
Szét a lábakat csajok! Akkor lesz lóvé dögivel.
Eladott Ország
És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével. Vajon megéri? Nem Európa cselédországát kellene megteremteni, hanem tisztességes jövedelmet kell biztosítani , nem szarér-hugyér dolgoztatni , mint a főcigány strómanjának és egy féldisznóval kiszúrni az ember szemét éves szinten.
tulipan
@Fradigege: Oszt, majd az állam neveli őket, mint a Ratkó gyerekeket??? ?))))))))
tulipan
@fideszes gyökér: Nem is fogják, nyugi! Csak a DAGADÉK NÉZI HÜLYÉNEK A NŐKET! :)
kereső
És autó vásárlás támogatása: "A szöveg – mely jórészt az eddig csepegtetett részleteket foglalja össze – érdekes adalékként a támogatással szerzett gépkocsik fellogózását írja elő. Az autókereskedőnek ugyanis az adásvételi szerződés vagy a pénzügyi lízingszerződés megkötésekor a megszerzett megfelelő befogadóképességű – értsd: hétszemélyes – személygépkocsit a Közlöny szerint a már az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján közzétett „Családbarát Magyarország” logóval kell ellátnia, és ennek a költsége is őt terheli.

A logót három évig kell a gépkocsin tartani, ezalatt a három év alatt a gépjármű nem alakítható át, és nem is értékesíthető.

Azt egyelőre nem tudni, mekkora is lesz ez a bizonyos logó, és milyen technikával kerül fel a gépjárművekre. "
kereső
@tulipan: 13:40, ???Mikor nevelte az állam a Ratkó gyerekeket?
Baj van ezekkel mindig, mert annak idején megszülettek, az ő gyermmekeik az utolsó nagy korosztály ,amely megszületetett-és azóta nagy részük már külföldön próbál szerencsét-családostul. Ők voltak a rendszerváltás azon korosztálya amely először lett munkanélküli Magyarországon, ők azok akik azután bejelentés nélkül voltak kénytelenek dolgozni, mert élni kellett-és ők lesznek azok, akiknek alacsony lesz e miatt a nyugdijuk- szóval elvitték a balhét a rendszerváltásért.
arcmás
Ezek tényleg nem érzékelik már a különbséget jó és rossz között.
Ezek, ha egy abortuszklinikán, ahol 24 hetes terhességet is megszakítanak, lencsevégre kapnának valami meghatót, simán reklámoznák vele az abortuszellenességet.
Mert ezek a populista kétszínű, képmutató rohadékok már csak ilyenek.

24.hu/kozelet/2019/03/13/kormanyplakat-mem-par/
Sámannus
@justhpeter: Részvétem az elme roggyantnak aki kitalál ilyen marhaságot.
Lepényleső
A sex fydes féle támogatása;a pór nép szoptatása?
Desischado
Van itt ész a qurmány alaposan belelendült. Remélem, nem fognak az emberek ennek bedőlni.
tulipan
@Desischado: Ész az nincs, csak reszketnek, és reszketnek a HIÉNÁK, hogy hamarosab csak cigány alatvaló lesz, hiszen a múlt évben 17 %-ox volt a népességfogyás, plussz a menekülők...! :)
tulipan
@herczeg0210: Kár hogy lehagytál egy pici szót? "ne"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.