5 milliárdos ajándékot kapnak a bankok. A tranzakciós illeték a lakossági átutalások esetében – a 20 ezer forint feletti részre – évente 800 forint lesz, az idei csonka évre pedig 400 forintot kell fizetniük a bankoknak – áll a Varga Mihály által kedden benyújtott törvényjavaslatban. Ez alsó hangon 4-5 milliárd forint adókönnyítést jelent a szektornak. Ha átmegy a parlamenten a javaslat, akkor kijelenthetjük: az összes szabályozói akadály elhárult az átutalások csomagárazása előtt, ami pedig az azonnali fizetési rendszerre épülő új fizetési szolgáltatások elterjedésének egyik alapvető feltétele.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A bejáratok és a kijáratok nem csak Micimackónál különböznek

Egy újabb eklatáns példa arra, hogy ártunk és qurmányunk elméjében tényleg minden nézőpont kérdése.

A derék matyar média lelkesen ünnepli a mi jó kis pénzügyérünket a szép és okos Mityukát: „Nagy ajándékkal kedveskedik a kormány.”.
legalább is a firkászok és persze a derék szakértők az emberek könnyítéséről zagyválnak. Igen az un. tranzakció illeték tervezett újabb könnyítésről vonnak le következtetéseket.
A dolognak az igazi pikantériáját nem csak az adja, hogy míg a bevetésénél arról szólt a néphülyítés, hogy ez a bankok ügye, és nem tudják a bankok áthárítani, most meg ugye ez az ügyfelek kapták az imádott kormánytól és bankok kénytelen lesznek ezt továbbadni, de az indoklás szinte szóról szóra megegyezik.
Mikor bevezették akkor is a versenyre h9ovatkoztak és most a kivezetésnél is ezt teszik. Borítékolhatjuk, hogy verseny ide, versen oda ahogy a bevezetésnél sem jött be, most sem fog a jóslat! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.