A Fidesz frakcióvezetője szerint olyan korban élünk, amelyben ismét megvédhetjük "1848 monumentális épületét", Magyarország függetlenségét a birodalmi törekvésektől.

"Megküzdhetünk azokkal, akik engedelmes, identitás nélküli, nemzeti létükben szétzilált, birodalmi központ alá rendelt egyesült európai népséget akarnak" – fogalmazott Kocsis Máté csütörtökön Budapesten, a józsefvárosi önkormányzatnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepségén.

Kocsis Máté: ma is megvédhetjük Magyarország függetlenségét a birodalmi törekvésektől

Fotó: jozsefvaros.hu

A kerület korábbi polgármestere szerint 1848 az újkori magyar szabadság alapkőletételének ünnepe, a haza nagyjai pedig akként építették ezt az országot, hogy semmilyen birodalom ne tudja porig rombolni.

Hozzátette: 1848-ban Magyarország Európa számos népével együtt elsők között hirdette: a nemzetek függetlenségét nem valamely birodalom biztosítja, hanem a nemzetek Európája.

Kocsis Máté elmondta, a magyar nemzet önállóságát sokszor érte támadás, a magyarok zsigereiben van, hogy a szabadságot nem adják ingyen, mindig meg kell küzdeni érte.

Európai testvérnépeink elhihetik nekünk a török, a Habsburg, a náci és a szovjet uralom után, hogy az első pillanatban megérezzük, ha egy birodalom célkeresztjébe kerül a függetlenségünk – közölte.

Hozzátette: ha egy birodalom túlereje kisebb-nagyobb darabokban el is hordja Magyarország szuverenitását, a magyarok előbb-utóbb úgyis visszaszerzik azt.

A fideszes politikus szerint a magyarok 1848-ban is elérték, hogy fegyverek és erőszak nélkül, pusztán a szavak, a bátorság és a közös akarat erejével, Európa rájuk figyeljen.

Manapság ugyan nem csörögnek kardok és nem ropognak fegyverek, mégis csatazajt hallani, nem dördülnek birodalmi ágyúk, de röpködnek jelentések és ultimátumok – mondta Kocsis Máté.

Kioktatnak demokráciából azok, akik nem hajlandók elfogadni a magyar választók akaratát, büntetéssel fenyegetőznek, mert meg akarjuk őrizni Európa értékeit, szokásait és kultúráját – hangoztatta.

Kocsis Máté közölte, lehet, hogy Magyarország ismét első azok között, akik megérezték "egy birodalmi törekvés célkeresztjét az európai nemzetek szuverenitásán".

Sára Botond (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy az 1848-as szabadságharcosok mindenüket feláldozták Magyarországért, jelszavuk a haza és haladás volt. Ez ma így hangzik: Isten, haza, család – tette hozzá.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja azért nyaljátok Putyin alfelét - azon túl, hogy Orbán mást is csinál neki =)) - olyan hevesen!!! =))
papa.49
Málékislány már csak TŐLETEK KÉNE FÜGGETLENNEK LENNÜNK, oszt. egész jól élhetnénk !!!
Madácsi Pali
Csak azt figyeljétek amit tesz! Háttal a demokráciának irány a putyini birodalom! Szakadna rád az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.