Európa és hazánk jövőjéért most nem fegyverrel, hanem munkával, ésszel és az európai parlamenti választáson szavazatokkal kell megküzdeni – mondta Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő a Fidelitas csütörtök esti, a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezésén.

A Fidelitas elnöke a budapesti Petőfi-szobornál azt hangsúlyozta, hogy a május 26-ai EP-választáson az "általunk ismert Európa" megmaradása a tét. Szerinte ahogy 171 éve elképzelhetetlen vállalkozásnak tűnt szembeszállni Béccsel, úgy ma is sokan azt mondják, reménytelen megfordítani az őshonos európai népek demográfiai folyamatait és nincs más jövő, csak a tömeges migráció.

Fidelitas-elnök: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért

Böröcz László, a Fidelitas elnöke beszédet mond a Fidelitasnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén a budapesti Március 15. téren 2019. március 14-én

Fotó: MTI/Mónus Márton

Úgy vélte azonban, hogy ami egy adott történelmi pillanatban elképzelhetetlennek tűnik, az évszázados távlatból visszatekintve egészen természetes is lehet. Példaként említette, hogy Petőfiék 1848-ban egy akkoriban németül beszélő várost, Pestet tüzeltek fel a magyar szabadságért.

Fidelitas-elnök: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért

Hagyományőrző viseletbe öltözött fiatalok a Fidelitasnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott flasmobján a budapesti Ferenciek téri aluljáróban 2019. március 14-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

Nem szabad belenyugodni abba, hogy majd jönnek mások, és mi gyerekeink és unokáink helyett inkább rájuk bízzuk hazánk sorsát. Nem mondhatunk le a magyar jövőnkről – hangoztatta.

Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke arról beszélt, hogy a szabadságharc hősei és a márciusi ifjak mára a szabad Magyarország szimbólumává váltak.

Fidelitas-elnök: most szavazatokkal kell megküzdeni Európa és Magyarország jövőjéért

Hagyományőrző viseletbe öltözött fiatalok a Fidelitasnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott flasmobján a budapesti Váci utcában 2019. március 14-én

Fotó: MTI/Mónus Márton

Virágh Előd, a budapesti Fidelitas ügyvezető alelnöke azt mondta, hogy a nagy nemzeti forradalmak gyújtópontját mindig a magyar fiatalok adták, akik "génjeikben hordozzák a függetlenséget, a szabadság iránti vágyat és azt a vágyat, hogy sorsunkról, jövőnkről nem más hatalmak, fenyegető, kényszerítő erők döntenek, hanem mi magyarok".

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Szíp volt! Csak az a baj, hogy a szabadság utáni vágyat a génjeikbe hordozó magyar fiatalok elhúznak itthonról, a szabadság után! A fidelitas, mint a fidesz ifjai, az utánpótlás, és itthon várják, hogy hűségükért majd kapjanak valami jól fizető stellungot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
@Dr plágium: A sintér nem engedi majd csak a kivételezetteket külföldre.
Eladott Ország
A túlképzett fideszesekről: Kezdjük mindjárt azzal, akivel a teremtés is kezdődik. Orbán Viktor az egyélő Isten elvégezte a jogi egyetemet, de végül nem lett jogász, hiszen a szükséges gyakorlatot nem szerezte meg. Soros György támogatásával eljutott ugyan egy angol egyetemre, de nem fejezte be, hazarohant a választások miatt. Szakmája tehát nincs, világ életében politikából élt. Eddig volt liberális, volt demokrata, jelenleg nagyon konzervatív nagyon keresztény. Tulipános láda még nem volt. Csak éppen az a baj, hogy ezek a figurák tudás nélkül szereztek hatalmat, kerültek előnybe mindenkivel szemben, azokkal, akik sokkal többet tudnak náluk, minden téren. Ez persze nem zavarja őket abban, hogy gátlástanul osszák az észt. Mondjuk én óvatosabb lennék a helyükben, gondolni kellene arra is, hogy gyorsan fogy. A kevesebb meg még gyorsabban. A fidelitas ugyanis már egy fiatal generációt képvisel, ami azonban úgy tűnik messze nem jelenti azt, hogy új fajta látásmóddal, esetleg talán egy krokodilénál nagyobb aggyal rendelkeznének. Böröcz László a fiatal demokraták tökéletes példája, erre érdemes tehát számítani a közeljövőben is.Kínomban néha már abban reménykedem, hogy majdcsak kipusztulnak csoportosan és akkor jönnek az okos, bátor fiatalok, de nem. A Böröcz Lászlók jönnek. Kinevelődött egy olyan politikai élősködő réteg, amelyik eleve azt tűzte ki életcéljának, hogy a mindenféle felelősségvállalás nélkül, a törvények felett állva, mentelmi jogba takarózva, számonkérhetetlenül és lehetőleg zsíros üzletekkel körbedúcolva fogja leélni az életét. A mi nyakunkon, de az csak természetes. Nem volt sokkal jobb az előző garnitúra sem, de azért mégis. Volt valami minimális tisztelet a másik iránt, volt valami halványan emberi bennük. Az új eresztés már túl van minden normán és határon, a kritikátlan szervilizmus a kormánypárt irányába éppen olyan természetes dolog, mint a cinikus pofátlanság, a sötét ostobaság és a gátlástalanság.
Madácsi Pali
@Dr plágium: a kérdés nem csak rám jogos! 8 unokámból 7 született külföldön, és él a határon túl.
Dr plágium
@Madácsi Pali: Sokan vannak így, ha lesz unokám ő is külföldön fog születni mert a gyerekeim már kint élnek és nem is akarnak haza jönni.
balos
Az a baj,hogy ezek az "ifjak" inkább labancos szerkóban nyomhatnák a fideSSes mantrát!Az illik a kurmány seggnyalóira!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.