Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy "hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké" – mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, a Múzeumkertben.

Orbán Viktor: "keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában" – videó

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A miniszterelnök az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta:

keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és "ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel".

Orbán Viktor hangoztatta: "azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól".

Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat!

- tette hozzá.

Mint mondta, "szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója".

"Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról" – fogalmazott.

Közölte: tudjuk, hogy a honfoglalók szabad akaratukból döntöttek a kereszténység mellett és ragaszkodtak a szabad döntés jogához az oszmánok, a Habsburgok és a szovjetek ellenében is.

A szabadság gondolata pedig a kereszténységből sarjad ki, mert Isten előtt minden ember és minden nemzet egyenlő – mondta. Hozzáfűzte: az alaptörvény is elismeri a kereszténység nemzetmegtartó erejét.

A kormányfő közölte:

látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére, elsöprő erejű közép-európai reneszánszra.

Itt vannak velünk a lengyelek ma is, ahogy végig velünk voltak 1848-1849-ben és a 20. században is. A lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni – mondta.

Orbán Viktor közölte: Közép-Európa legnagyobb, vezető országa Lengyelország

Orbán Viktor: "keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában" – videó

Lengyel résztvevők az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepség előtt a Múzeumkertnél 2019. március 15-én. MTI/Máthé Zoltán

Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak

- mutatott rá. Hozzátette: azoknak a birodalomépítőknek, akik ki akarják terjeszteni árnyékukat Közép-Európára, azt üzenjük: mindig számolniuk kell a lengyel-magyar kötelékkel.

"Minden évben a magyarok istenére esküt teszünk, hogy kitartunk a szabadság mellett és ellene mondunk a rabságnak. A nemzet közös esküje azt jelenti, hogy minden magyar kiáll minden magyarért, és minden magyar közösen kiáll Magyarországért" – mondta.

Március 15. a nemzeti egység ígérete, "legyen béke, szabadság és egyetértés" – így kezdődik a 12 pont –, arra emlékeztet, "a hétköznapi könyöklés és hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" – jelentette ki Orbán Viktor.

Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában

- mondta.

Úgy fogalmazott: 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem, "kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn".

Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való.

Nem volt, nincs és nem is lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna – tette hozzá.

Orbán Viktor: "keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában" – videó

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, "valójában sohasem győztek le bennünket": "itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet a birodalmak felett arathat

- mondta.

A miniszterelnök kifejtette: a magyarok voltak azok, akik 1848-ban a legtovább harcoltak, és azok is, akik 1956-ban szembefordultak a világ legnagyobb hadseregével, a szovjettel.

És azok is mi voltunk, akik az Európába indított migránsinváziót megállítottuk Magyarország déli határainál. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát, erős nemzetállamokat és új, erős vezetőket akarunk látni Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda

- mondta a kormányfő.

Kijelentette: új kezdetet akarunk, hogy megállítsuk Európa hanyatlását, véget vethessünk "az Európai Egyesült Államokról szóló lázálmoknak", hogy Európa újra az európaiaké lehessen.

Azt mondta: szeretni Magyarországot annyit tesz, mint újra és újra egyesíteni magyarokat, és a magyarokat csak a szabadság zászlaja alatt lehet egyesíteni.

A miniszterelnök szerint Magyarországon, ha szabadság van, minden van: "boldog békeidők, biztonság, sok gyermek, gyarapodó ország, erős nemzet".

Kiemelte: "nekünk a szabadság nem cél, hanem az út, amin eljuthatunk a céljainkhoz".

S mi, magyarok egyszerű dolgokat akarunk, éppúgy, mint 1848-ban: saját hazát, jó szomszédot, megértő társat, szerető családot és munkát, amelynek haszna, értelme és gyümölcse van

- sorolta.

Orbán Viktor megjegyezte: ezért a szabadság nekünk "nem elvont idea, hanem maga az élet; lélegzetvétel, vérkeringés és szívdobbanás".

A kormányfő hangsúlyozta: s mert szabadok vagyunk, az élet nagyszerű dolgokat tartogat a magyarok számára.

A ránk váró évek be fogják bizonyítani, hogy mi, magyarok nem azért jöttünk a világba, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki – közölte.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét:

Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok

Az ünnepséget élőben közvetítette a 24.hu:

Forrás: MTI, 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Halálosan elegünk van, hogy kivénhedt volt (és jelenlegi) pártkatonák, tehetségtelen focisták, huszadrangú senkiháziak, örök meg nem értett zsenik, önjelölt népnevelők rúgnak pofán lépten-nyomon, miközben a mi keservesen megkeresett forintjainkból stafírozzák ki a pereputtyukat. Elegünk van abból, hogy hülyének néznek, eltaposnak, megfélemlítenek.
Ha a kormány híveinek ez kell, ahhoz joguk van. Ha nekünk meg nem ez kell, ahhoz nekünk is jogunk van. Ha két választás között van elegünk, akkor akkor van elegünk. A mindenkori kormányt nem a Jóisten jelölte ki, hanem mi választottuk. Ha akarjuk, mi le is válthatjuk. Ha akarjuk, kritizálhatjuk. Ha akarjuk, szidhatjuk. Mi éppen úgy fizetjük őket, mint a hívek. Sőt.Egyszóval be lehetne fejezni ezt a visszamutogatást, kommunistázást, hazaárulózást, jobboldalizást, baloldalizást, mert ebben az országban ezeknek a szavaknak ma már nincs értelmük. Nincs, amikor egy volt hithű kommunista ordítja egy huszonéves arcába, hogy rohadt komcsi. Nincs, amikor egy volt kommunistákból, KISZ-káderekből és munkásőrökből álló, saját múltját megtagadó, önmagával meghasonlott hazug tolvajokból álló bűnbanda lopja szét a jövőnket. Bűnözőknek börtönben a helyük. Akármilyen párt színeiben fosztogatott a múltban, vagy fosztogat a jelenben. És ennek rohadtul semmi köze sem a jobb-, sem a baloldalhoz. Akkor sem, ha a felhergelt hívek, vagy éppen az ezért fizetett trollok megpróbálják elhitetni az ellenkezőjét. Egyszerű hazugok, mint a rendszer, amely kitermelte őket. És tetszik, vagy sem: pofázni fogunk ezután is és kritizálni fogjuk a mi pénzünkből élőket és tiltakozni fogunk és véleményt fogunk alkotni. Mert jogunk van hozzá. Ameddig vissza nem rángatja az országot a főgeci oda, ahonnan évtizedekkel ezelőtt sikerült kivergődnünk. https://uploads.disquscdn.com/images/25fa4e77...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
"ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel"

Csakhogy nem te ítéled meg a Jóistent, hanem ő fog téged, ha már annyira vallásosak vagyunk...De hát tudjuk mennyire vallásos ez a páva geci...
RonaGyuri
Az ötlet nem új,

de ez még sokkal mókásabb lenne

A net-en kering egy videó, amiben egy Orbán beszédnek a képen kívül csak a háttérhangjai hallatszanak.
Nos a tegnapi beszéd egy ilyen változata még sokkal mókásabb lenne; kezdve a löttyedt tapsikolástól a deszkák recsegéséig! =))
magyarbakancs
"Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat!"
Egy liberális alapokra épülő párt vezére mondja ezt.
A keresztény oldal meg üresedet , Antal József halálával ,és elfoglalta Orbán úr..
Kérdezném Orbán urat ,hogy nem hányja le magát az ilyen dumával.?
magyarbakancs
"látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére, elsöprő erejű közép-európai reneszánszra."
És még a nemzet állam nem nacionalizmus.?
Nemzet állam egyenlő nacionalizmus egyenlő más népek eltiprása.
Ez a Kommunizmus,Fasizmus alapja.
Válassz ízlésednek megfelelően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.