Arad üzenete: meg akarunk maradni, magyar életet akarunk élni szülőföldünkön és nem engedünk a jogainkból – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Aradon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett pénteki megemlékezésen.

Semjén: "Nem vagyunk kevesebbek egyetlen más népnél sem"
Fotó: Mohai Balázs/MTI

"Megmaradtunk az évszázadok viszontagságai után, harcokban, leigázásokban, három részbe szakadásban, csonkításban, mindenben, hát akkor most is maradjunk meg a globalizáció könyörtelen világában. Az ünnep emlékeztet, de üzen is: megmaradni!"

- mondta.

A miniszterelnök-helyettes kitért arra, hogy jól döntött a rendszerváltás után az első szabadon választott Országgyűlés, amikor törvénybe iktatta a nemzeti ünnepeket.

Meg kellett ezt tennie, hiszen a sok évtizedes kommunista diktatúra el akarta törölni a múltat, ki akarta törölni még az emlékét is a nemzet emlékezetéből, vagy kisajátítva próbálta meghamisítani – mondta Semjén Zsolt.

Kiemelte: 1848 és 1956 összetartozik, mindkettő szabadságot akart az idegen elnyomók ellen, és mindkettőt vérbe fojtotta az idegen túlerő.

A bukás ellenére mégis mindkettő nemzetmegtartó volt: kivívta a világ rokonszenvét és csodálatát, megváltoztatta az országot és jövőjét is. Hiszen '48 nélkül nincs nemzeti újjászületés, nincs kiegyezés, '56 nélkül nincs rendszerváltozás

- mondta.

Semjén Zsolt hozzátette: abban talán mindenki egyetért, hogy március 15. a legkedvesebb és legtisztább nemzeti ünnepünk.

Ez azonban nem volt mindig így, a szabadságharc vérbe fojtása után évtizedeken keresztül szóba sem jöhetett a nyilvános ünneplés, mindenki csendben, családi körben emlékezett a szabadságharcra – közölte a magyar kormányfő helyettese.

Erdélyben és a Partiumban évtizedeken keresztül ennél rosszabb volt a helyzet, hiszen nyilvános ünnepségekről vagy iskolai megemlékezésekről szó sem lehetett

- mondta, hozzátéve: a magyar emberek szívében és lelkében azonban ott élt az eltitkolt ünnep, kitörölhetetlenül.

Felemelő együtt ünnepelni és emlékezni, bár az anyaországban és a világon sok helyen lengenek a zászlók és "mosolyognak a kokárdák", "nekünk és csak nekünk" itt, a piros-fehér-zöld mellett egy kis fekete szín is vegyül az emlékekbe. Arad mindörökre bevéste magát a magyar történelembe – jelentette ki Semjén Zsolt.

Nem vagyunk kevesebbek egyetlen más népnél sem, nem fogadhatjuk soha el, hogy vannak jogok, amelyek Európában, az Európai Unióban másoknak járnak, nekünk pedig nem. Hogy van olyan, amit másnak szabad, nekünk nem

- tette hozzá.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A) Az országunkkal nincs senkinek semmi baja.
B) A népünkkel sincs senkinek semmi baja.
C) Az én nevemben ne nyilatkozzon egy nemzethy-álkeresztény-kleptokrata orvvadász.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szeparepa2
Teljesen igaz, a magyar nép nem kevesebb semmelyik másik népnél. Azonban a büdös zsemjén fót faszfej elmebeteg csicska hazaáruló szarbánvégbélféreg, a lehető legkevesebb, nemhogy a népek közt, hanem az élőlények közt is. Egy élősködő kártékony egysejtű is több nála...
arcmás
Ez igaz, de te, Semjén, minden más embernél kevesebb vagy - emberileg (is).
arcmás
Én csak annyi javaslatot tennék halkan, óvatosan: Ne dőljetek hátra önelégülten jó dolgotokban.
Senki nem ússza meg végül !!! - és ez nem fenyegetés volt, hanem ígéret.

Még mindig az van, hogy a rossz gennyláda mocskos gazemberek félnek.
Ez mindig így volt, és mindig így lesz, hiába mosolyogsz, meg lazáskodsz, szervilis!
A kamerába mosolyogsz, a szekrényed meg dugig van csontvázakkal - ÉS EZ BIZTOS !!!
advocat
Azért ebben a kommunista időkben készült egy "Feltámadott a tenger", egy "Kőszívű ember fiai", "Vak Bottyán", "Egri csillagok" és még jó néhány! Ennyit az általános műveletlenségéről. Vagy csak simán bele a pofánkba.
Macskaszem
Aszondja a háziállatra lődöző szarházi: "a sok évtizedes kommunista diktatúra el akarta törölni a múltat, ki akarta törölni még az emlékét is a nemzet emlékezetéből, vagy kisajátítva próbálta meghamisítani"
Én úgy látom, a történelemhamisító kommunista diktatúra még mindig hatalmon van (vagy már megint), úgyhogy Zsóti kapára, kaszára, puskára, oszt irtsad a gazt.
namihami
De a hülye fideszes dumával ellentétben:: TÖBBEK SE.
Jó lenne, ha végre tudatosulna bennük IS, hogy mi is csak egy vagyunk a többi között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. May 25., 10:13
Durva baleset a 8-as főúton
Szórakozás - 2019. May 25., 09:16
Demcsák Zsuzsa titokban férjhez ment
Itthon - 2019. May 25., 08:14
Esős, napsütéses szombat lesz