Helytálló az a közvélekedés, miszerint 2-2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek.

Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta; a pontos mennyiségét a testsúly határozza meg

– mondta Miháldy Kinga dietetikus szombat reggel az M1-en.

Három liter folyadékra van szüksége naponta egy felnőttnek

A szakember ismertetése szerint felnőtteknél 10 kilónként 4 deciliter folyadékot kell bevinni naponta, így egy 70 kilogrammos ember esetében ez 2,8 litert jelent.

Hozzátette, helytálló az a közvélekedés, miszerint 2-2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek, hiszen a maradékot a táplálkozás során, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy egyéb, folyadéktartalmú ételekből lehet fedezni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

idppp
Ez nem szakember, hanem egy szereplési vágyban szenvedő szerencsétlen hülye! Inkább hiszek dr. Prof Papp Lajos szívsebésznek, aki ennek az ellenkezőjét állítja, mint ennek az ostoba libának! Bizonyos urológiai problémáknál ajánlatos, de egyébként nem!
Ludas Matyi
@idppp: erdekes! A nemet es az angol orvosok szerint egy felnött ember folyadek igenye naponta max 2 Liter. Ennel több artalmas a vesekre. Termeszetesen, nyaron a forro hösegben nem art a kiizzadt folyadek potlasa. De az sem vag földhöz, ha csak 1,5 Liter vizet iszol. Ugyan az a törveny mint, "akkor egyel amikor ehes vagy es ne akkor amikor harangoznak." Akkor igyal ,ha szomjas vagy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.